غول کرونا بار دیگر بر خوزستان سایه افکند؛ افزایش آمار مبتلایان

تسنيم/ افزايش آمار ابتلا به کرونا در خوزستان حاکي از ناديدهانگاشتن ضوابط بهداشتي از سوي مردم است, بازگشايي مدارس از ديگر تصميمات نادرست مسئولان بود که امروز اثرات اين تصميم را در پرشدن تختهاي بيمارستاني مشاهده ميکنيم.
کرونا، اين ويروس منحوس براي بازگشت به حالت هشدار و طغياني هيچ تعارفي ندارد و افزايش مبتلايان کرونا با پديده "خوش خيالي" نسبت مستقيم و تناظر يکبهيک دارند. هر اندازه به اين ويروس توجه نکنيم و ضوابط را رعايت نکنيم، همان اندازه کرونا به ما نزديکتر ميشود.
اين مهمترين واقعيتي است که در اين مدت حضور کرونا در عالم انساني مشخص شده است و تا زماني که واکسن قطعي کرونا به دست عموم مردم نرسيده، راهبردي جز پيشگيري و مراقبت و تکيه بر استراتژي شفا نداريم. رئيس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اينکه "هنوز واکسن و درمان قطعي براي کرونا، وجود ندارد" گفت: براي پيشگيري از ابتلا به کرونا بايد از استراتژي "شفا" يعني رعايت شستشوي مرتب دستها، فاصلهگذاري و استفاده از ماسک ضروري است.
روند افزايشي کرونا در شمال، جنوب و مرکز خوزستان
آمار روزهاي اخير مبتلايان کرونا، روند صعودي گرفته و وضعيت هشدار و قرمز را به بسياري از استانها برگردانده است. در خوزستان نيز اين وضعيت برقرار است؛ اين افزايش آمار و نگراني را ميتوان در پيام هشدار سرپرست دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز به وضوح مشاهده کرد.
فرهاد ابولنژاديان با ابراز نگراني شديد از افزايش ادامهدار شيوع کرونا در خوزستان و احتمال بروز پيک جديد با تلفات بالاتر از گذشته، تصريح کرد: زنگ هشدار جدي که به نظر در بين مردم خيلي جدي گرفته نشد. حداقل شلوغي خيابانها و ماسک هاي که زده نميشود، اين را گواه ميدهد.
اشباع تختهاي مراقبتهاي ويژه بيمارستان رازي اهواز
پر شدن مجدد تختهاي مراقبتهاي ويژه بيمارستان رازي اهواز نشانه دوم قطعي از خوش خيالي مردم نسبت به ويروس کرونا است. به طوري که در روزهاي اخير ظرفيت تختهاي مراقبتهاي ويژه بيمارستان رازي اهواز تکميل شده و شهرهاي ديگر نيز رنگ هشدار به خود گرفتند.
در جنوب استان نيز کرونا از 10 روز پيش جولان خود را شروع کرده و اکنون در بيمارستان طالقاني آبادان 120 بيمار کرونايي بستري، تختهاي ICU اشباع از بيماران است.
همزماني آنفولانزا و کرونا، وضعيت را دشوارتر ميکند
وضعيت کرونا در آن سوي خوزستان نيز باب ميل نيست و روند صعودي در شمال خوزستان نيز نمايان است. سرپرست دانشگاه علوم پزشکي دزفول با تأکيد بر لزوم رعايت پروتکلهاي بهداشتي از سوي مردم، گفت: شيب ابتلا به کرونا در دزفول ملايم اما فزاينده است. آمار ابتلاء و بستري در شوش نيز افزايش يافته است و اين شهرستان در وضعيت نارنجي قرار دارد.فرارسيدن فصل پاييز و شيوع آنفولانزا، نگراني مسئولان بهداشتي را دو چندان کرده است. همزماني آنفولانزا و موج دوم بيماري کرونا خبر بسيار نگران کننده براي خوزستان است. لازم است افراد پرخطر يعني افراد بالاي 65 سال، زنان باردار، کساني که بيماري زمينهاي مزمن دارند و افرادي که داراي نقص ايمني هستند، واکسن آنفلوآنزا را دريافت کنند.
خستگي کادر درمان رهاورد بيتوجهي مردم به ضوابط بهداشتي مقابله با کرونا است. کمبود شديد پرستار و خستگي کادر درمان در صورت تقاطع کرونا و آنفولانزا مي تواند حوزه بهداشت خوزستان را با چالش هاي جدي روبهرو سازد.
سهم آموزش و پرورش و بازگشايي مدارس بيش از هر چيز ديگري است. تصميمات شتابزده برخي مسئولان آموزش و پرورش در 15 شهريور، دقيقا امروز يعني دو هفته بعد از آن معلوم شده و آمار کرونا در حال افزايش است.
بازگشايي مدارس تصميمي که نبايد گرفته ميشد!
فوت دانشآموز گتوندي مبتلا به کرونا موجي از نگراني را بين خانوادهها ايجاد کرده است. هر چند اين دانش آموز داراي بيماري زمينه اي بود ولي مثبت بودن آزمايش کرونايي اين دانش آموز، نشان داد که بازگشايي مدارس تصميم حساب شده اي نبود.
بازگشايي مدارس يکي از تصميمات نادرستي بود که بهويژه در خوزستان با شرايط گرما که استفاده از ماسک را طاقت فرسا ميکند، اثرات منفي در وضعيت کرونا گذاشته و کنترل اين بيماري را سخت کرد.