هشدار آذری جهرمی نسبت به کلاهبرداری با نام «شبکه شاد»

ايرنا/ وزير ارتباطات گفت: سيم کارتي تحت عنوان سيم کارت شاد وجود ندارد و تماس براي فروش يا پشتيباني اين سيم کارت صرفا کلاهبرداري است.
«محمدجواد آذري جهرمي» وزير ارتباطات امروز در حاشيه جلسه هيات دولت در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اپليکيشن شاد و وضعيت اينترنت روستاها، افزود: از ابتداي فرودين امسال سه هزار و ۵۰۰ روستا به شبکه ملي اطلاعات متصل شدند و اين امکان فراهم شده که مردم مناطق روستايي نيز بتوانند از ظرفيت فصاي مجازي استفاده کنند.
وزير ارتباطات تصريح کرد: از آن جايي که هدف ما اين است که دانش آموز يا دانشحويي براي هزينه هاي شبکه از تحصيل جا نماند، شبکه شاد به صورت رايگان در اختيار دانش آموزان و معلمان قرار گرفت.
او اشاره کرد: اکنون بسته اينترنت هديه براي ۷۰۰ هزار معلم در نظر گرفته شده است و براي بسته رايگان اساتيد و دانشجويان نيز هفته بعد با وزير علوم جلسه داريم تا بسته هاي آموزشي را براي دانشجويان نيز در نظر بگيريم.
وزير ارتباطات اضافه کرد: تا سهشنبه هفته آينده سايت ثبت نام براي دريافت بسته اينترنت آموزشي راه اندازي خواهد شد تا بعد از ثبت نام بتوانند بسته ها را دريافت کنند.
جهرمي با تاکيد بر اين که سيم کارتي تحت عنوان سيم کارت شاد وجود ندارد، خاطرنشان کرد: مردم به کلاهبرداري هاي اين حوزه توجه نکنند. سيم کارت ها مخصوص کودک توسط اپراتورهاي همراه اول و ايرانسل ارايه مي شود و سيم کارت «شاد» وجود ندارد.
وي افزود: به خانواده ها توصيه مي کنم به تماس هايي که درباره فروش سيم کارت شاد است پاسخ ندهند.
وزير ارتباطات اشاره کرد: سيم کارت کودک يک ليست سفيد دارد که تمام سايتها روي آن باز نيستند و صرفا سايت هاي مناسب روي آن باز مي شوند. از سال ۹۶ اين امکان فراهم بوده و اکنون به علت آموزش مجازي، استقبال از آن بيشتر شده است که همين مساله، نياز به ارتقا سيستم هاي زيرساخت آن را چند برابر کرد.
او افزود: تماس هايي که از سرشماره ۹۰۹ براي سيم کارت شاد گرفته مي شود صرفا کلاهبرداري است و نبايد به آن توجه کرد. همراه اول تا چند روز آينده يک مرکز تماس براي برنامه شاد راهاندازي خواهد کرد.
وزير ارتباطات درباره ممنوعيت استفاده از پيام رسان هاي خارجي براي آموزش مجازي گفت: ممنوعيت استفاده از اين پيامرسانها از سوي مرکز ملي فضاي مجازي به شکل رسمي اعلام شده است. اما به صورت غير رسمي در برخي مدارس استفاده ميشود که هزينه استفاده از اين بستر را بايد خودشان متقبل شوند.
او درباره شبکه ملي اطلاعات گفت: طرح کلان و معماري شبکه ملي اطلاعات يک بار در سال ۹۱ در دولت نهم از طريق وزارت ارتباطات وقت به دبيرخانه شوراي عالي فضاي مجازي ارسال مي شود. بعد از آن يکبار در دولت يازدهم و دو مرتبه در دولت دوازدهم ارسال شده است.
آذري جهرمي گفت: بين وزارت ارتباطات و مرکز ملي فضاي مجازي هميشه درباره سند معماري بحث و اختلاف نظر جدي وجود داشته است، اما در اين دوره و با هماهنگي خوبي که با مرکز ملي فضاي مجازي داشتيم توانستيم به يک محور مشترک برسيم. اکنون ابعاد و محورها و شاخص هاي شبکه ملي اطلاعات مشخص شده است.
او اشاره کرد: در کشور «قتل» هم رخ مي دهد مي گويند به دليل سامان نگرفتن شبکه ملي اطلاعات است چون اين قتل به واسطه استفاده از يک پيام رسان رخ داده است. پيام رسان داخلي هم باشد اين قتل رخ ميدهد. راه حل تمام مشکلات، فضاي مجازي صرفا شبکه ملي اطلاعات نيست. شبکه ملي اطلاعات، زيرساخت فضاي مجازي است. برخي از انتظارات خيلي فراتر از تکاليفي است که براي شبکه ملي اطلاعات تعريف شده است.
جهرمي گفت: رهبر معظم انقلاب سال گذشته در اين باره دستور دادند، ظرف دو هفته برنامه را بدهيم، اما تدوين برنامه بيش از سه هفته زمان برد و سند را نهايي و ارايه کرديم. نزديک به سه ماه مرکز ملي آن را بررسي کرد و طي سه ماه در شوراي عالي فضاي مجازي بحث شد. در نهايت، ديشب در جلسه شوراي عالي، سند معماري نهايي به تصويب رسيده است.