گردش کرونا در منازل زنجانیها

ايسنا/ معاون دانشگاه علومپزشکي زنجان گفت: در حال حاضر شاهد افزايش تعداد بيماران کرونايي بستري، گردش ويروس در خانهها و ابتلاي خانوادگي به کرونا هستيم.
محمدرضا صائيني، معاون بهداشت دانشگاه علومپزشکي استان زنجان با بيان اينکه واکسن آنفولانزا فعلاً در کشور توزيع نشده است، اظهار کرد: زنجان بهعنوان يکي از مراکز تامين و توزيع واکسن شمالغرب کشور است که گاهي اوقات واکسن ۶ ماه تا يک سال مورد نياز کشور در استان دپو ميشود.
وي در رابطه با وضعيت استان زنجان از لحاظ شيوع بيماري کرونا، افزود: طبق ارزيابيهاي انجام شده، در حال حاضر شاهد روند صعودي تدريجي بيماري کرونا در استان هستيم و نسبت به ماههاي گذشته که به سمت پيک دوم کرونا ميرفتيم، در حال حاضر روند ابتلا به بيماري کرونا افزايشي است.
اين مسئول با اشاره به افزايش تعداد بيماران کرونايي در استان، تصريح کرد: در مجموع از ۴۸ هزار و ۸۶۰ نفر بهصورت سرپايي در مراکز ۱۶ ساعته کوويد - ۱۹، تست کرونا گرفته شده که از اين تعداد ۱۵ هزار و ۳۱ مورد مثبت سرپايي و ۱۱ هزار ۱۳۹ مورد نيز بستري شدند.
گردش ويروس در منازل زنجانيها
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان با بيان اينکه ويروس کرونا در داخل خانه زنجانيها در حال گردش است، ادامه داد: استان زنجان در کرونا فعلاً از سطح افزايش کشوري پايينتر است و در حوزه ميزان مرگ و مير کرونا نيز در استان نسبت به آمار کشوري در رتبههاي پايينتر قرار داريم.
صائيني با بيان اينکه از هفته دوم شهريورماه، شاهد روند افزايشي مشخصي در موارد سرپايي استان بوديم و در طول يک هفته ۲ هزار و ۸۸۷ نفر بهصورت سرپايي در مراکز ۱۶ ساعته تحت مراقبت بودند، اظهار کرد: ۳ هزار و ۶۱۴ مورد نيز، در هفته سوم در بخش سرپايي گزارش شده است.
وي با بيان اينکه شهرستان طارم پيک اصلي کرونا را در فروردين ماه گذرانده و در حال حاضر ميزان ابتلا به کرونا در اين شهرستان نسبت به نرم استاني پايينتر است، افزود: ميزان ابتلا به کرونا در شهرستان سلطانيه بالاتر از نرم استاني و شهرستان ماهنشان پايينتر از نرم استاني است.
اين مسئول با بيان اينکه در شهرستان ماهنشان و خدابنده نگران رفتوآمد و حضور افراد از ساير استانها هستيم، تصريح کرد: گفتني است اگر کرونا در مناطق روستايي استقرار پيدا کند، براساس قواعد موجود همه افراد را دچار بيماري ميکند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان در رابطه با وضعيت شهر زنجان از لحاظ شيوع بيماري کرونا، ادامه داد: شهرستان زنجان در ميزان ابتلا به کرونا نسبت به نرم استاني جلوتر بوده و شتاب آن در هفته دوم شهريور به بعد کاملاً مشهود است.
صائيني در رابطه با وضعيت شهرستانهاي ابهر، خدابنده و خرمدره از لحاظ شيوع بيماري کرونا، اظهار کرد: شهرستان ابهر از نرم استاني بالاتر بوده ولي از شتاب آن مقداري کاسته شده و شهرستان خدابنده از نرم استاني پايينتر بوده ولي شهرستان خرمدره نيز در کل، افزايشي است.
وي در رابطه با وضعيت شهرستان ايجرود از لحاظ شيوع بيماري کرونا، افزود: از هفته دوم شهريورماه ميزان ابتلا به کرونا در شهرستان ايجرود افزايش يافته و از نرم استاني نيز بالاتر رفته است که نيازمند فعاليت دقيق نظام سلامت و انجام اقدامات مقابله و پيشگيرانه در خصوص اين بيماري در ايجرود است.
بيماريزايي کرونا افزايش يافته است
اين مسئول با تاکيد بر اينکه ويروس کرونا بسيار هوشمند است و تنها راه پيشگيري از ورود به قلمرو او، رعايت پروتکلهاي بهداشتي، فاصله اجتماعي و استفاده از ماسک است، تصريح کرد: گفتني است طبق آخرين بررسيهاي انجام شده ۴ تا ۵ برابر ميزان بيماريزايي ويروس کرونا افزايش و جهش يافته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي استان خاطرنشان کرد: برخي از افراد به اشتباه باور دارند که با استفاده از واکسن آنفولانزا در برابر ويروس کرونا نيز ايمن ميشوند در حالي که اين دو ويروس جداي از هم هستند.