خبرگزاري صدا و سيما/ وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که ايران در مجموع ۲ درصد ظرفيت نياز محصولات صنعتي ۱۵ کشور همجوار را بر عهده دارد و ۳۰درصد از نياز بازار لبنيات عراق را تامين مي کند.
رضا رحماني در گفتگو با برنامه تيتر امشب به بيان دستاوردهاي اقتصادي و صنعتي سفر رئيس جمهور به عراق پرداخت و گفت: روابط صنعتي حسنه جمهوري اسلامي ايران با کشور همجوار ما عراق ۲کشور را بيش از پيش به يکديگر نزديک کرده است و بايد از تمام ظرفيتها ممکن صنعتي و تجاري استفاده کرد.
رحماني با اشاره به توافقات و جلسات مختلف مقامات دو کشور گفت: افزايش مبادلات اقتصادي تا مرز ۲۰ ميليارد دلار از اهداف آينده نه چندان دور است.
او افزود: در ديدار مشترک با وزراي صنعت و اقتصاد عراق قرار گذاشتيم که تا سال ۱۴۰۰ شمسي از نهايت فرصتهاي اقتصادي استفاده کنيم.
وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينکه عراق پس از خلاص شدن از دست تروريستهاي داعش يک بازار بکر است، افزود: عراقيها بسيار علاقمندند براي بازسازي کشورشان از ما کمک بگيرند.
او افزود: ايجاد شهرکهاي صنعتي مشترک در عراق به کمک صنعتگران و سرمايه گذاران ايراني از خواستههاي بغداد است.
رضا رحماني از افزايش ديپلماسي اقتصادي جمهوري اسلامي ايران با کشورهاي منطقه از جمله عراق گفت و افزود: با افزايش ظرفيت توليد محصولات صنعتي مانند فولاد، مصالح مختلف ساختماني و … ميتوانيم نياز کشورهاي منطقه را به درستي پوشش دهيم و رونق توليد داخلي و صادرات را روز افزون کنيم.
رحماني با بيان اينکه با ۱۵ کشور همسايه هستيم، گفت: در مجموع ۲ درصد ظرفيت نياز محصولات صنعتي کشورهاي همجوار را جمهوري اسلامي ايران بر عهده دارد.
وي به نقش رابط ترانزيتي عراق در انتقال محصولات ايراني به کشورهاي ديگر منطقه اشاره کرد و گفت: صادرات محصولات صنعتي ايراني علاوه بر افزايش اشتغال در کشور به رونق صنايع داخلي ما و ترويج فرهنگ و تمدن ايران نيز کمک ميکند.
رحماني به احداث نمايشگاههاي دائمي ايران در عراق اشاره کرد و گفت: ايران تنها کشوري است که در حال حاضر در عراق نمايشگاه تخصصي - صنعتي داير کرده است.
او به نتايج راهبردي و اقتصادي سفر رئيس جمهور ايران به بغداد پرداخت و گفت: حدود ۳۰ درصد از نياز بازار لبنيات کشور عراق را ايران تأمين ميکند.
رحماني به نقش تسهيل گري دولت در ايجاد بسترهاي مناسب براي تجار و توليد کنندگان ايراني اشاره کرد و گفت: ايجاد کميسيون مشترک و کميتههاي اقتصادي جانبي دوکشور، مشکلات موجود را در کمترين زمان ممکن حل و فصل ميکند.
وزير صمت کيفيت، قيمت و خدمات پس از فروش محصولات ايراني در سطح بالا را عاملي براي توسعه روابط اقتصادي دانست و گفت: آنچه که مانع از توسعه روابط اقتصادي ميشود صادرات محصولات کم کيفيت و غير استاندارد است که ميتواند براي ما در بازار عراق رقيب ايجاد کند.
وي ثبات در توافقنامهها و دائمي بودن قراردادها را خواسته دولت عراق اعلام کرد و افزود: تسهيل در رواديد تجار ۲ طرف ميتواند به استفاده هرچه بيشتر ظرفيتهاي اقتصادي هر دو طرف کمک کند.
او از تشکيل ستاد مشترک و اختصاصي وزارت صمت براي تسهيل روابط اقتصادي گفت و کمک و همياري ساير دستگاههاي اجرايي کشور را خواستار شد.
بازار