ايسنا/ يک کارشناس بازار کار دهه شصتيها را رکورددار بيکاري دانست و گفت: نتايج سامانه جامع اشتغال ميتواند در اختيار سازمانها و دستگاههاي خصوصي و دولتي قرار گيرد و در تصميمگيريهاي مربوط به بيمه بيکاري و بنگاههاي اقتصادي بکار گرفته شود.
عليرضا حيدري در گفتوگو با ايسنا، درباره مزاياي راه اندازي سامانه جامع اشتغال ايرانيان اظهار کرد: قبلاً طرحهايي نظير اين مثل سامانه جامع بازار کار به اجرا درآمده بود که با دفاتر بيمه بيکاري و کاريابيها در ارتباط بودند. بيکاران به مراکز کاريابي مراجعه کرده و هر دفتر به شکل جداگانه ثبت نام از بيکاران را برعهده ميگرفت ولي سامانهاي به شکل مرکزي و الکترونيکي که تمام اطلاعات در آن متمرکز شود را نداشتيم.
وي ادامه داد: به طور حتم وجود چنين سامانهاي به شناسايي بيکاران و شاغلان بازار کار کمک ميکند و اگر وزارت کار بتواند به شکل اصولي و کارشناسي و مديريت شده اين سامانه را راهاندازي کند و تمام جوانب راه اندازي آن را هم در نظر بگيرد اطلاعات به دست آمده کمک بسيار بزرگي به سازمانها و دستگاهها و حتي دولت براي تصميمگيريهاي کلان خواهد بود.
اين کارشناس بازار کار افزود: سامانه اشتغال ايرانيان سامانهاي تحت وب است که امکان رصد هر لحظه اطلاعات و تغييرات را دارد و ما بايد متناسب با تغييرات برنامهريزي کنيم و خروجي برنامهريزيها را مورد تحليل آماري قرار بدهيم. اطلاعات اين سامانه خام است و کارکردش ميتواند چند منظوره باشد و بخش خصوصي و دولتي از آن در حوزه بيمه بيکاري، تأمين اجتماعي، بازار کار و بنگاههاي اقتصادي استفاده کند.
حيدري با بيان اينکه دهه شصتيها رکورددار بيکاري هستند و بيش از ۷۰ درصد بيکاران هم به آنها اضافه شدهاند، گفت: ميتوانستيم خيلي زودتر چنين سامانهاي را براي رصد بيکاران و شاغلان ايجاد کنيم و نتايج آن را براي تحرک بازار کار و اشتغال فارغالتحصيلان بيکار بکار بگيريم ولي امروز با انبوهي از جمعيت فارغالتحصيلان، زنان و جوانان بيکاري رو به رو هستيم که بازار کار نتوانسته پاسخگوي نياز اين جامعه هدف باشد.
وي در پايان درباره درصد خطاي اين سامانه گفت: معتقدم ميتوانيم اطلاعات آن را پايش و راستيآزمايي کنيم و معيارهاي انحرافش را به دست آوريم و با ضريب اطمينان بالا براي آن برنامهريزي کنيم.
به گزارش ايسنا، در حالي که در برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده سالي ۹۷۰ هزار شغل در کشور ايجاد کند، نزديک به يک ميليون متقاضي شغل هر ساله وارد بازار کار ميشوند. معاونت اشتغال وزارت کار اخيراً از اجراي برنامه اشتغال مبتني بر واقعيات جاري کشور با همکاري سازمان برنامه و بودجه خبر داده که در راستاي اهداف برنامه ششم و با هدف گذاري ايجاد يک ميليون و ۹۰ هزار شغل تدوين شده است.
بازار