تسنيم/ رئيس کل اسبق بانک مرکزي درباره راه هاي ورود قاچاق گفت: بخشي از کالاهاي قاچاق با پرداخت هاي غيرقانوني و رشوه به بعضي از مسئولين مرزي و گمرکي انجام مي شود و اين نوع قاچاق بيش از ساير انواع قاچاق است.
طهماسب مظاهري در مصاحبه با راديو با تاکيد بر ضرورت جلوگيري از ورود و خروج قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: براي اينکه جلوي اين مهم گرفته شود، يک راه حل اصلي دارد و آن واقعي کردن نرخ ها و قيمت ها در بازار و تعادل در اين زمينه است يعني هم نرخ ارز و هم نرخ تورم و همچنين قيمت مبادله کالا با کشورهاي ديگر متعادل باشند.
وي درباره دلايل تمايل افراد به قاچاق و سودآور بودن آن اظهار کرد: در شرايطي قاچاق مي تواند سودآور باشد که تفاوت قيمتي در داخل و خارج از کشور وجود داشته باشد. وقتي قيمت يک کالا در داخل افزايش پيدا مي کند و قيمت ارز توسط دولت به صورت مصنوعي سرکوب مي شود و پايين نگاه داشته مي شود، واردات آن کالا قيمت تمام شده کمتري دارد و به همين جهت سود کالاي وارداتي از سود متعادل تجاري بيشتر مي شود و به همين جهت واردات آن کالا افزايش پيدا مي کند.
وي ادامه داد: در چنين شرايطي دولت براي حمايت از کالاي داخلي مقررات گمرکي وضع مي کند و تعرفه ها را افزايش مي دهد و در چنين شرايطي ميل به قاچاق نيز افزايش پيدا مي کند و در حقيقت با اين سلسله اقدامات، انگيزه اي ايجاد مي کنيم تا افراد قانون را رعايت نکنند و گمرک و سود بازرگاني را دور بزنند.
رئيس کل اسبق بانک مرکزي درباره راه هاي ورود قاچاق تصريح کرد: برخي از کالاها از بخش هايي از مرز وارد مي شود که نظارتي وجود ندارد يا کمتر در آن نظارت وجود دارد. همچنين بخشي از کالاهاي قاچاق با پرداخت هاي غيرقانوني و رشوه به بعضي از مسئولين مرزي و گمرکي انجام مي شود و اين نوع قاچاق بيش از ساير انواع قاچاق است.
وي تصريح کرد: هر زمان دولت و بانک مرکزي نرخ ارز را به يک نرخ نسبتا متعادل و قابل قبول بازار نزديک کرده است، کالاي قاچاق به شدت کاهش پيدا مي کند. در چند ماه گذشته که نرخ نيما و ارز 4200 توماني در حال حذف شدن هستند، شاهد هستيم ورود کالاي قاچاق با نرخ ارز ده هزار تومان صرف ندارد و شاهد کمتر شدن قاچاق در اين راستا بوده ايم.
بازار