باشگاه خبرنگاران/ کشاورز گفت: با وجود پيگيريهاي مکرر بانک مرکزي تا کنون ارز مورد نياز به برنجهاي رسوبي در بنادر را اختصاص نداده است.
مسيح کشاورز، دبير انجمن وارد کنندگان برنج درباره آخرين وضعيت واردات برنج اظهار کرد: با وجود پيگيريهاي مکرر براي ترخيص ۸۰ هزار تن برنج رسوبي از بنادر، اما تا کنون ارز مورد نياز به اين امر اختصاص نيافته است.
او افزود: با توجه به عدم اختصاص ارز حدود ۶ ماه تا کنون همچنان مقداري برنج در بنادر رسوب کرده است ضمن آنکه بيش از ۲۰۰ هزار تن کالا با ثبت سفارش جديد وارد کشور شده که هنوز ارز مورد نياز به آن تخصيص داده نشده است.
کشاورز ادامه داد: با وجود آنکه ليستها به صنعت و معدن براي ارسال به بانک مرکزي به منظور تخصيص ارز فرستاده شده، اما متاسفانه بخشي از ليستها در صنعت و معدن است و بخشي ديگر به بانک مرکزي ارسال شده، اما با اين وجود هيچگونه تخصيص ارزي صورت نگرفته که با استمرار اين روند دچار چالش در بازار برنج خواهيم شد.
دبير انجمن وارد کنندگان برنج با اشاره با اينکه کمبود و گراني برنج خارجي دور از انتظار نيست بيان کرد: با استمرار رويکرد فعلي دولت و بانک مرکزي مبني بر اختصاص ارز به ثبت سفارشهاي جديد و همچنين برنجهاي رسوبي در بنادر چالش کمبود و گراني برنج خارجي در ماههاي آتي دور از انتظار نخواهد بود که اين امر براي ۶ دهک جامعه که برنج خارجي مصرف ميکنند مشکلاتي ايجاد خواهد کرد.
به گفته اين مقام مسئول از بانک مرکزي انتظار ميرود که هر چه سريعتر ارز مورد نياز براي واردات برنج به منظور تنظيم بازار شب عيد را اختصاص دهند در غير اين صورت سوء استفاده کنندگان شائبه کمبود و گراني را در بازار ايجاد ميکنند.
ضرورت واردات ۵۰۰ هزار تن برنج براي تنظيم بازار شب عيد
دبير انجمن وارد کنندگان برنج با تاکيد بر واردات ۵۰۰ هزار تن برنج براي تنظيم بازار شب عيد گفت: با توجه به سرانه مصرف برنج خارجي براي تنظيم بازار شب عيد رقمي حدود ۵۰۰ هزار تن برنج بايد وارد کشور شود و از مسئولان ذي ربط انتظار ميرود ظرف روزهاي باقي مانده تا اول بهمن ماه ارز مورد نياز را اختصاص دهند در غير اين صورت مسئولان بانک مرکزي و وزارت سمت بايد پاسخگوي کمبود يا گراني برنج خارجي در بازار باشد چرا که در حال حاضر برنجي در انبارهاي وارد کنندگان نيست و هرآنچه در کشور موجود است در اختيار بنک داريها است که در صورت عدم تخصيص ارز به واردات ممکن است برخي سوء استفاده کنندگان با شائبه کمبود و گراني سودهاي هنگفتي را به جيب بزنند.
کشاورز نرخ مصوب هر کيلو برنج پاکستاني را ۸هزارو ۹۰۰ و برنج هندي را ۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: اين در حالي است که در حال حاضر فروشندگان با نرخهاي بالاتري اقدام به عرضه برنج ميکنند، اما از آنجا که برنج کالاي استراتژيک در کشور به شما ر ميرود از مسئولان انتظار ميرود نسبت به اين موضوع حساسيت داشته باشند.
دبير انجمن وارد کنندگان برنج در پايان فروش برنج پاکستاني با نرخ ۱۳ هزار تومان را غير منطقي دانست و گفت: اگر مسئولان بانک مرکزي و وزارت سمت توجهي به پيگيري وارد کنندگان مبني بر اختصاص ارز به واردات ۵۰۰ هزار تن برنج براي تنظيم بازار شب عيد نداشته باشند از اين رو به سبب حساسيت خاص اين کالا همانند بنزين بايد خود پاسخگوي کمبود يا گراني در بازار باشند.
بازار