تسنيم/ رئيس کل گمرک گفت: پارسال ۱۳۳ ميليون و ۹۰۰ هزار تن کالاهاي غيرنفتي به ارزش ۴۱ ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار صادر شد.
مهدي ميراشرفي گفت: برغم وجود تحريمهاي ظالمانه آمريکا، پارسال 133 ميليون و 900 هزار تن کالاهاي غيرنفتي به ارزش 41 ميليارد و 300 ميليون دلار صادر شد که در مقايسه با سال 1397، از نظر وزني 13 درصد رشد داشته است. ارزش اين کالاها در مقايسه با صادرات سال قبل آن 7 درصد کاهش داشته است.
وي افزود: با احتساب صادرات برق و خدمات فني و مهندسي، تراز تجاري و بازرگاني ايران در سال گذشته مثبت بوده است.
به گفته معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با توجه به سياست خارجي نگاه به شرق و همسايگان، کشورهاي آسيايي و همسايگان مهمترين شرکاي تجارت خارجي ايران محسوب ميشوند بطوريکه پارسال، کشورهاي چين با 9 ميليارد و 500 ميليون دلار، عراق با 8 ميليارد و 900 ميليون دلار، ترکيه با 5 ميليارد و 400 ميليون دلار، امارات عربي متحده با 4 ميليارد و 500 ميليون دلار، افغانستان با 2 ميليارد و 300 ميليون دلار و ساير کشورها با 10 ميليارد و 900 ميليون دلار واردات، بزرگترين کشورهاي واردکننده کالاهاي غيرنفتي از ايران بودند.
وي افزود: همچنين چين با صادرات 11 ميليارد و 200 ميليون دلار، امارات عربي متحده با 8 ميليارد و 900 ميليون دلار، ترکيه با 4 ميليارد و 200 ميليون دلار، هند با 3 ميليارد و 600 ميليون دلار و آلمان با 2 ميليارد و 100 ميليون دلار بيشترين کالاها را پارسال به کشور ما صادر کرده اند.
رئيس کل گمرک جمهوري اسلامي ايران با بيان اينکه در سال گذشته هر تُن کالاي وارداتي هزار و 220 دلار ارزش داشت درحاليکه ارزش هر تن کالاي صادراتي ايران فقط 309 دلار بود افزود: اين امر نشان ميدهد که با وجود تلاشهاي دستگاههاي مختلف، همچنان بحث خام فروشي در کشور و صادرات مواد خام وجود دارد درحاليکه در صورت ايجاد ارزش افزوده، صادرات اين کالاها ارزش بيشتري پيدا خواهد کرد.
وي افزود: بررسي کالاهاي وارداتي نشان ميدهد که بيش از 85 درصد واردات کشور در پارسال، مواد اوليه يا واسط مورد نياز کارخانجات و بخش توليد و يا ماشين آلات توليدي را تشکيل ميدهد و در همين مدت، علاوه بر ذخاير راهبردي، 25 ميليون تن کالاي اساسي و نهادههاي توليد و نهادههاي دامي وارد کشور شده است که اين امر، نقش مهمي در تعادل بخشي به بازار و جلوگيري از تکانههاي شديد اقتصادي در سال گذشته داشته است.
بازار