ايرنا/ مديرکل توزيع و فروش شرکت بازرگاني دولتي ايران گفت: اکنون با وجود شيوع بيماري کوويد - ۱۹ در کشور، ذخاير استراتژيک کالاهاي اساسي تامين و حتي در مواردي بيش از نياز داخلي است و نگراني در اين خصوص نداريم.
«حجت براتعلي» روز دوشنبه افزود: طبق تکليف ابلاغي شوراي عالي امنيت ملي، ذخاير چهار قلم کالاي اساسي شامل گندم، روغن، شکر و برنج هميشه در يک سطح تامين است به طوري که سالانه سطح ذخاير برنج ۶۰۰ هزارتن، روغن ۶۰۰ هزارتن ، شکر ۵۰۰ هزارتن و گندم پنج ميليون تن تعيين شده است.
مديرکل توزيع و فروش شرکت بازرگاني دولتي ايران با بيان اينکه شرکت بازرگاني دولتي ايران تنظيم بازار کالاهاي اساسي همچون گندم، آرد ، شکر و برنج را برعهده دارد، اظهارداشت: سال گذشته (۱۳۹۸) براساس تکاليف مقرر شده در مجموع نزديک به ۲۳ ميليون تن کالاي اساسي و راهبردي تامين و به بازار تزريق شد.
وي تصريح کرد: از اين ميزان ۱۰ ميليون و ۵۰۰ هزارتن گندم خريد داخلي ، ۹ ميليون و ۵۰۰ هزارتن آرد ( نانوايي، صنايع آرد شامل صنايع ماکاروني و شيريني و شکلات)، يک ميليون و ۶۰۰ هزارتن شکر، ۵۴۲ هزارتن روغن و ۲۲۵ هزارتن برنج در اقصي نقاط کشور توزيع شده است.
براتعلي با اشاره به اينکه به طور مستمر موجودي ذخاير کالاهاي اساسي نو مي شود، اضافه کرد: طي دو سال اخير با وجود تشديد تحريم ها عليه ايران، خريدهاي خارجي ما براي واردات کالاهاي اساسي مذکور به خوبي انجام شد و تاکنون حتي با وجود بروز بيماري کوويد - ۱۹ مشکلي در تامين کالاهاي اساسي خود براي حفظ ذخاير استراتژيک و تنظيم بازار داخلي نداشتيم.
وي با بيان اينکه با پيگيريهاي صورت گرفته شرايط تامين و تخصيص ارز تسهيل شده است، گفت: بنابراين بخشي از محصولات همچون برنج ترخيص و به استان ها در حال ارسال است.
مديرکل توزيع و فروش شرکت بازرگاني دولتي ايران افزود: شرکت بازرگاني دولتي ايران با مشکل رسوب کالاهاي اساسي در گمرکات روبرو نيست اما آنچه بخش خصوصي وارد کرده با تصميم دولت و بانک مرکزي از گمرکات ترخيص مي شود.
براتعلي درباره وضعيت شکر مورد نياز کشور و ذخاير آن گفت: براي تامين نياز داخلي و حفظ ذخاير شکر وارد عمل خواهيم شد.
به گفته وي، نياز سالانه کشور به شکر ۲.۴ ميليون تن است که بين ۱.۸ تا دو ميليون تن آن سالانه از منابع داخلي و مابقي از محل واردات تامين مي شود اما بخشي از نياز شکر وارداتي براي حفظ ذخاير استراتژيک است.
وي افزود: در بخش گندم نيز با وجود پيش بيني خوب توليد به نظر مي رسد بخش قابل توجهي از ذخاير استراتژيک از محل توليد داخل تامين شود.
بازار