خبرآنلاين/ تسنيم به نقل از دبيرکل کانون عالي انجمن هاي صنفي کارگران نوشت: شيوع کرونا باعث تعطيلي کسب و کارها و بيکاري و زيان کارگران مختلف شد اما در اين ميان بيشترين آسيب متوجه کارگران ساختماني بود زيرا ساير کارگران بيکار شده هم بر سرگذرها آمدند ودر کنار آنها قرار گرفتند.
هادي ابوي درباره آخرين جلسه سازمان بازرسي گفت: در جلسه سازمان بازرسي مقرر شد که جلسه شوراي عالي کار تشکيل جلسه دهد،اما متأسفانه هفته گذشته جلسه شوراي عالي کار به دلايلي لغو شد.
وي ادامه داد: به نظر مي رسد وزارت کار با توجه به صحبت هايي که دارد، قصد افزايش دستمزد را ندارد و در نامه اي هم که براي دعوت شوراي عالي کار داشت، اشاره کرد بود که جلسه براي تعيين حق مسکن است.
ابوي بيان کرد:نمايندگان کارگران نظرشان بر افزايش پايه حقوق است. چرا که با افزايش پايه حقوق است که فاصله خط فقر و حقوق و دستمزد کاهش مي يابد. ما پيگير هستيم، انشاالله جلسه تشکيل شود، اگر جلسه هم نتيجه ندهد پيگيري هاي خودمان را ادامه خواهيم داد.
ابوي با اشاره به بيکاري بخش عمده اي از کارگران در شيوع کرونا اظهار داشت: مبلغ مقرري بيمه بيکاري بايد مطابق قانون پرداخت شود، چرا که اگر قرار بود مبلغ به صورت قانوني نباشد و مبلغ کمتري به عنوان کمک هزينه باشد، بخش عمده اي از کارگران بودند که نيازمند کمک هزينه هر چند به مقدار اندک بودند،بايد مشمول بيمه بيکاري مي شدند.
دبير کل کانون عالي انجمن هاي صنفي کارگران اظهار داشت:بنابراين مقرري بيمه بيکاري کرونا بايد بر اساس سابقه و پرداختي حق بيمه و حقوق فرد باشد. افرادي که مشمول قوانين روابط کار ميان کارگر و کارفرما باشند، مشمول بيمه بيکاري ميشوند و مشاغلي مانند کارگران ساختماني که قوانين بيمهاي آنان خاص است، نميتوانند بيمه بيکاري دريافت کنند.
زخم کاري کرونا بر کارگران ساختماني/ نتيجه جلسه دستمزد در سازمان بازرسي منوط به تشکيل شوراي عالي کار شد
هادي ابوي افزود: از آنجا که کارگران ساختماني ثابت نيستند، تقبل بيمه آنان براي سازمان تأمين اجتماعي قدري دشوار است به طوري که هر کارگر ساختماني هفت درصد سهم خود را از بيمه پرداخت ميکند اما کارفرمايي ندارد که سهم سه درصدي خود از بيمه بيکاري را پرداخت نمايد لذا طبق قانون، مقرري بيمه بيکاري به کارگران ساختماني تعلق نميگيرد.
وي ادامه داد: شيوع کرونا باعث تعطيلي کسب و کارها و بيکاري و زيان کارگران مختلف شد اما در اين ميان بيشترين آسيب متوجه کارگران ساختماني بود زيرا ساير کارگران بيکار شده هم بر سرگذرها آمدند و مانند کارگران ساختماني جوياي کار شدند و به نوعي جاي آنان را گرفتند.
دبيرکل کانون عالي انجمنهاي صنفي کارگران گفت: پيشنهاد ما به دولت براي کمک به کارگران ساختماني اين بود که حق بيمه از اين کارگران براي سه ماه که کشور درگير کرونا بوده است، گرفته نشود اما بيمه آنها برقرار باشد.
وي افزود: براي اصلاح قانون بيمه بيکاري کارگران ساختماني نيز از طريق نمايندگان مجلس شوراي اسلامي پيگيري لازم انجام شد تا در صورت پرداخت سهم سه درصدي کارفرما از بيمه بيکاري توسط خود کارگران، آنان از شموليت بيمه بيکاري با ساز و کار خاص برخوردار شوند، اين موضوع اکنون توسط نمايندگان در حال پيگيري است.
ابوي ادامه داد: البته اين موضوع را نبايد از نظر دور داشت که بيمه بيکاري صندوق جداگانهاي در سازمان تامين اجتماعي دارد که منابع آن محدود است و تا حدي که منابع در آن وجود داشته باشد، ميتوان به کارگران بيمه بيکاري پرداخت کرد.
بازار