ايرنا/ رييس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي گفت: در شرايط فعلي کشور در مواجه با تحريمها و شيوع ويروس کرونا، طرح ياوران توليد ميتواند با ارائه راهکارها از سوي محققان، ضامن امنيت غذايي کشور باشد.
به گزارش روز دوشنبه وزارت جهاد کشاورزي، «کامبيز بازرگان» در رابطه با طرح «ياوران توليد» اظهارداشت: طرح ياوران توليد، مکمل طرحهاي محققين ارشد، مروجين معين و مروجين پهنهها بوده که هدف آن استفاده حداکثري از اعضاي هيات علمي و محققين در برنامههاي جهش توليد است.
وي افزود: در طرحهاي گذشته هر محقق معين با سابقه ۲۰ سال به بالا فعاليت داشت و تنها يک بار در هفته به مرکز مورد نظر خود سرکشي ميکرد اما در اين طرح تمام اعضاي هيئت علمي و محققين مشارکت ميکنند.
معاون وزير جهاد کشاورزي تصريح کرد: طبق دستورالعمل اعلام شده اين طرح اولويت اول سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي است و به تمام مديران تحقيقاتي اختيار کامل داديم که در مواقع لازم و تحت هر شرايطي محققين صاحب نظر را به مراکز توليدي و مزارع ببرند.
وي، اقدامات در مزارع و مراکز توليدي را از مسئوليتهاي محققين برشمرد و گفت: حضور در برنامه ياوران توليد، مسئوليت محققين و کارشناسان اعلام شده و رئيس مجموعه تحقيقاتي در هر استان، مقام تصميمگيرنده محسوب ميشود.
رييس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي افزود: اگر در يک استان آفت يا بيماري به صورت اپيدمي شايع شود، با ابلاغ مستقيم وزير جهاد کشاورزي، رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان مسئوليت دارد از امکانات تحقيقات در جهت از بين بردن آفات و بيماريها استفاده کند.
وي ادامه داد: از طرف ديگر با ابلاغ رياست سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، رييس مرکز تحقيقات، دبير کميته ياوران توليد محسوب ميشود و دستورات ابلاغي دبير کميته بدون هيچ مخالفتي لازم الاجرا است.
بازرگان با اشاره به اين نکته که طبق دستورالعمل معاون ترويج سازمان تحقيقات، هماهنگ کننده ملي است، اظهارداشت: اگر در يکي از استانها در خصوص مشکلي، متخصص برجسته وجود نداشته باشد، با پيگيري معاون آموزش و ترويج، از استانهاي مجاور نيروي مورد نياز آن استان تأمين ميشود.
وي افزود: صورتجلسه بازديدها همراه با پيشنهاد فني به کارگروه مرکزي ارسال ميشود و رييس کارگروه مرکزي موظف به ارسال گزارش ماهانه کامل از بازديدها، توصيهها و پيگيري توصيهها است.
معاون وزير جهاد کشاورزي در رابطه با هدف از اجراي اين طرح گفت: در شرايط فعلي کشور ما توان هيچ ريسکي را نداريم و با از دست دادن هر ذرهاي از محصولات کشاورزي، امنيت غذايي کشور آسيب خواهد ديد بنابراين اين طرح ميتواند تضميني براي حفظ امنيت غذايي کشور باشد.
وي افزود: محققين در راستاي توليد حداکثري، سلامت محصولات کشاورزي و حفظ منابع پايه کشور، با تمام قوا وارد عرصه خواهند شد.
رييس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي خاطرنشان کرد: به دليل تحريم، محدوديتهايي را در تامين برخي نهادههاي کشاورزي مانند سم و کود داريم که انتظار ميرود محققين برجسته گياه پزشک در اين زمينه راهکار ارائه دهند.
وي با اشاره به اينکه کارگروه استاني به عنوان رييس سازمان استاني منصوب شد افزود: در اين طرح بالاترين سطح دانش را به بالاترين سطح اجرا متصل کرده ايم.
بازار