ايسنا/ شاخصهاي کلان اقتصادي هند و پاکستان کماکان تحت تاثير کرونا قرار دارند.
نرخ بيکاري هند تا پايان ماه مي ۲۳.۵ درصد اندازه گيري شد که اين نرخ بيشترين نرخ بيکاري ثبت شده در طول تاريخ معاصر اين کشور بوده است. داده هاي منتشرشده نشان ميدهد که مشاغل روستايي و نياز به مهارت پايين، بيشترين آسيب را از محل شيوع کرونا متحمل شده است.
به گفته کارشناسان، يکي از اصليترين دلايل افزايش بي سابقه نرخ بيکاري هند اعمال قرنطينه سخت گيرانه توسط دولت اين کشور بوده که تاکنون اعتراضات زيادي را نيز برانگيخته است. با توجه به وابستگي بخش زيادي از طبقه متوسط هند به درآمد شغلي خود براي امرار معاش، انتظار مي رود نرخ فقر در اين کشور مجددا با سرعت زيادي صعودي شود.
پيش از اين هيمانشو، استاد اقتصاد دانشگاه جواهر لعل نهرو در گفتوگو با رويترز گفته بود: بحران کار در همه جا قابل مشاهده است. هزاران نفر در بمبئي با مدرک دکترا پيشخدمت هستند، هزاران نفر در گجرات با مدارک دانشگاهي بالا به دنبال کارهاي عمومي هستند و ۱۰ ميليون نفر متقاضي کار در راهآهن هستند.
کرونا روي ديگر اقتصاد بزرگ منطقه آسياي جنوبي يعني پاکستان نيز تاثير گذاشته است تا جايي که متوسط نرخ تورم اين کشور در دوازده ماه منتهي به مي به ۸.۲ درصد رسيد که اين نرخ، ۰.۳ درصد کمتر از نرخ ثبت شده براي بازه مشابه منتهي به ماه قبل بوده است. اين نرخ تورم که کمترين تورم ثبت شده از ژوئن سال قبل تاکنون محسوب مي شود بيش از همه تحت تاثير کاهش قيمت ها در بخش حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن از ۳.۴ درصد در ماه قبل به منفي ۷.۵ درصد رسيده است. از سوي ديگر اما نرخ تورم بخش مواد غذايي و نوشيدني از ۱۱.۷ درصد در ماه قبل به ۱۲.۲ درصد افزايش پيدا کرده است. بيشترين عامل افزايشي تورم نيز تنباکو با ۱۹.۵ درصد بوده است.
بر مبناي ماهانه نرخ تورم پاکستان در ماه مي ۰.۳ درصد اندازه گيري شده که نسبت به ماه قبل خود ۰.۲ درصد افزايش داشته است.
بازار