ايسنا/ نرخ بيکاري آمريکا به زير ۱۴ درصد رسيد.
برخلاف آنچه پيشتر انتظار مي رفت نرخ بيکاري بزرگ ترين اقتصاد جهان تا پايان ماه مي کاهشي شد و رقم ۱۳.۳ درصد را ثبت کرد. اين اتفاق در شرايطي رخ داد که بسياري از اقتصادانان و نهادهاي اقتصادي پيش بيني کرده بودند نرخ بيکاري به ۲۰ درصد و بالاتر برسد.
طي اين مدت شمار جمعيت بيکاران با کاهشي محسوس نسبت به ماه قبل به ۲۱ ميليون نفر کاهش پيدا کرد که دو ميليون و ۱۰۰ هزار نفر کمتر از ماه قبل است. اين وضعيت مي تواند خبر خوبي براي دونالد ترامپ باشد که براي انتخاب مجدد به عنوان رييس جمهور در انتخابات ماه نوامبر حساب ويژه اي روي اقتصاد باز کرده است.
گريگوري داکو، اقتصاد دان موسسه کپيتال اکونوميکس گفت: آسيبي که بحران بزرگ ناشي از کرونا به ما تحميل شده، واقعا عميق است و مدت زيادي طول خواهد کشيد تا بازار کار بتواند خود را به سطح قبل از بحران باز گرداند.
در حال حاضر حدود ۷۵ درصد شاغلين آمريکايي تحت تاثير پيامدهاي کرونا با کاهش درآمد، تعديل موقت يا با بيکاري دايمي مواجه شده اند.
متوسط نرخ بيکاري آمريکا در بازه زماني ۱۹۴۸ تا ۲۰۱۹ معادل ۵.۷۳ درصد بوده که بالاترين رقم ثبت شده مربوط به نوامبر ۱۹۸۲ با ۱۰.۸ درصد و کمترين نرخ ثبت شده نيز مربوط به مي ۱۹۵۳ با ۲.۵ درصد بوه است.
پيشتر کوين هاست، مشاور اقتصادي ترامپ در مصاحبه با فاکس نيوز گفته بود که انتظار دارد نرخ بيکاري آمريکا در ماه مي به ۲۰ درصد افزايش پيدا کند: هنوز نمي توان با قطعيت گفت مردم چه زماني به طور کامل سر کارهاي خود برمي گردند اما از مرحله بي عملي در برابر کرونا کاملا خارج شده ايم؛ با اين حال قبول دارم که ميزان فعاليت هاي تجاري هنوز به حداکثر ظرفيت خود نرسيده اند.
بازار