تسنيم/ سخنگوي ستاد آزادسازي سهام عدالت، با تشريح شرايط واريز متمرکز سود سهام شرکتها از طريق شرکت سپرده گذاري مرکزي گفت: امکان تغيير روش مستقيم به غير مستقيم در آزادسازي سهام عدالت وجود ندارد.
حسين فهيمي، با بيان اين که سهام عدالت شامل 36 شرکت بورسي و 13 شرکت غيربورسي است گفت: وقتي که فردي روش مستقيم در آزادسازي سهام عدالت را انتخاب مي کند در واقع داراييهاي مذکور در شرکتهاي بورسي به نام اين فرد به صورت اتوماتيک و خودکار ثبت ميشود.
وي افزود، بر اين اساس سهام 36شرکت بورسي در ملکيت فرد قرار ميگيرد و بنابراين ديگر امکان اصلاح روش آزادسازي يا تغيير به روش غيرمستقيم وجود ندارد چرا که در اين شرايط بايستي آن سهام از مالکيت فرد خارج شود که چنين موضوعي امکان پذير نيست.
شرايط واريز سود سهام شرکتها از طريق شرکت سپرده گذاري مرکزي
اين مقام مسئول با بيان اينکه يکي از جنبههاي مديريت دارايي دريافت سود هر سهم است، گفت: متاسفانه امروز پرداخت سود سهام به صورت پراکنده انجام ميشود و هر شرکتي از مکانيزم پرداخت سود مربوط به خود اقدام کرده و اين سود از طريق بانکهاي مختلف پرداخت ميشود.
فهيمي با بيان اينکه اگر شرکتهاي بورسي سود مجامع را به سامانه سجام پرداخت کنند امکان واريز متمرکز سود به سهامداران فراهم مي شود، گفت: پيشنهاد ما اين است که شرکتهاي بورسي توزيع سود مجامع را براي سهامداران خرد يا سهامداران زير يک درصد از طريق سامانه سجام يا شرکت سپردهگذاري مرکزي انجام دهند.
رئيس شرکت سپرده گذاري مرکزي با بيان اينکه اگر چنين مطالبهاي از سوي سهامداران مطرح ميشود بايستي آن را از طريق شرکت در مجامع تقسيم سود پيگيري کنند گفت: در صورت مطالبه سهامداران امکان واريز سود از طريق شرکت سپرده گذاري مرکزي فراهم ميشود و اين موضوع يک الزام براي شرکتها خواهد بود.
وي افزود در حال حاضر سامانه هاي مربوط به پرداخت متمرکز سود مجامع شرکت ها آماده است اما متاسفانه يک الزام قانوني قوي براي واريز سود مجامع از طريق سامانه سجام وجود ندارد.
فهيمي با اشاره به اينکه در برخي موارد هزينه دريافت سود و مراجعه به بانکها از خود سود بالاترست، گفت: هر قانون بالادستي مانند مصوبه مجلس که الزام و ضمانت اجرايي مناسب داشته باشد ميتواند شرايط پرداخت متمرکز سود مجامع را فراهمکند.
بازار