ايسنا/ ارزش دلار در معاملات خارجي به طرز محسوسي افزايش يافت.
به گزارش رويترز، با وجود آن که با بازگشايي تدريجي اقتصاد، شاخصهاي کلان اقتصادي وضعيت بهتري پيدا کردهاند اما رئيس بانک مرکزي آمريکا گفته است چالشهاي کاملا محسوسي بر سر راه اقتصاد وجود دارد. جروم پاول چشمانداز اقتصاد آمريکا را کاملا نامطمئن دانست و افزود: همه چيز به اين بستگي دارد که سرعت شيوع کرونا تا چه حد مهار شود و تلاشهاي دولت براي حمايت از بخشهاي مختلف اقتصادي تا چه حد موفق باشد.
داده هاي منتشرشده توسط وزارت بازرگاني آمريکا نشان ميدهد فعاليتهاي صنعتي اين کشور در ماه ژوئن به ميزان کاملا محسوسي تقويت شده و در حال بازگشت به سطوح قبل از بحران کرونا است. روند اشتغالزايي در بازار کار نيز کماکان مثبت باقي مانده و نرخ بيکاري رو به کاهش است.
از سوي ديگر با بازگشايي مجدد کسب و کارها شاهد اوجگيري شيوع کرونا بودهايم و در برخي از نقاط چين محدوديتهاي رفت و آمدي مجددا به اجرا درآمدهاند تا جلوي شيوع بيشتر ويروس کرونا که طبق اعلام مقامات بهداشتي چين داراي برخي رفتارهاي متفاوت از ويروس اوليه آن است گرفته شود. طبق اعلام مقامات چيني ويروس کروناي جديد از طريق اروپا وارد چين شده است. در برخي از نقاط انگليس و استراليا نيز محدوديتهايي براي جلوگيري از شيوع بيشتر کرونا در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر با بازگشايي مجدد کسب و کارها، شمار مبتلايان به کرونا در بزرگ ترين اقتصاد جهان بار ديگر رو به فزوني رفته است و اين مساله چشم انداز نامطمئني را پيش روي فعالان اقتصادي قرار داده است. نتايج يک نظرسنجي از مديران مالي ۵۰۰ شرکت بزرگ آمريکايي که توسط دانشگاه يورک انجام شده است نشان مي دهد اکثر آن ها نسبت به باقي ماندن سطح تقاضاي مصرف کنندگان در سطوح پايين نگراناند.
تاکنون بيش از ۱۲ ميليون و ۳۹۵ هزار و ۴۱۷ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۵۵۷ هزار و ۵۱۲ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۳۵ هزار و ۸۸۲ نفر، برزيل با ۶۹ هزار و ۲۵۴ نفر، انگليس با ۴۴ هزار و ۶۰۲ نفر، ايتاليا با ۳۴ هزار و ۹۲۶ نفر و مکزيک با ۳۳ هزار و ۵۲۶ نفر بوده است.
رودريگو کارتيل، استراتژيست مسائل ارزي در "بانک ملي استراليا" گفت: افزايش مجدد شمار مبتلايان به کوويد-۱۹ در جهان ممکن است سياستگذاران را به تغيير ريل سياست بازگشايي اقتصادها سوق دهد و اين مساله براي بازارها بسيار تلخ خواهد بود. لازم است بدانيم تاثير قرنطينه فاز نخست بر روي اقتصادها به ويژه روي اقتصاد آمريکا چه قدر بوده است.
با توجه به افزايش مخارج دولت، روند صعودي بدهي و کسري بودجه در آمريکا ادامه دارد؛ ميزان بدهيهاي آمريکا تا پايان ماه ژوئن ۲۰۲۰ به ۲۶ تريليون و ۳۲۳ ميليارد و ۸۹۴ ميليون دلار رسيده است. کسري بودجه دولت آمريکا نيز تا پايان ماه ژوئن به شش تريليون و ۲۵۱ ميليارد و ۸۳ ميليون دلار رسيده است.
کارل شاموتا - استراتژيست ارشد بازارهاي ارز در موسسه " کمبريج گلوبال پيمنتس" - گفت: به طور واضحي شاهد بهبود اطمينان معامله گران نسبت به ريسک هاي موجود بر سر راه اقتصاد جهاني بودهايم و مقامات آمريکا و چين حمايتهاي خوبي از بازارهاي مالي خود کردهاند، با اين حال به ويژه در حوزه پولي سياستگذاري ها با آنچه در طول بحران مالي ۲۰۰۹ اتفاق افتاد، تفاوت دارد.
دور تازه تنشهاي آمريکا و چين بر سر مساله هنگ کنگ حالا ممکن است به حوزه ارزي نيز کشيده شود و برخي از منابع آگاه گفتهاند شماري از مقامات دولت آمريکا به ترامپ پيشنهاد دادهاند تا اتصال دلار هنگ کنگ به دلار آمريکا را ملغي اعلام کند. با اين حال برخي از کارشناسان نگراناند چنين اقدامي باعث شود تا چين با فروش بخشي از اوراق قرضه خزانهداري آمريکا که در اختيار دارد، فشار روي بازدهي اين اوراق را تشديد کند.
چين دومين دارنده بزرگ اوراق قرضه وزارت خزانه داري آمريکا در جهان، پس از ژاپن است اما تاکنون از اين سلاح استفاده نکرده است. از سوي ديگر مايک پمپئو- وزير خارجه آمريکا از احتمال ممنوعيت فعاليت اپليکيشنهاي محبوب چيني نظير تيک تاک در آمريکا خبر داده است.
يوکيو ايشيزوکي- استراتژيست ارزي در موسسه "دايوا سکيوريتيز" - گفت: روز به روز رفتار معامله گران تغيير مي کند و الگوي ثابتي ندارد. حالا همه به خاطر ويروس (کرونا) مجددا دست به عصا شده اند. چون که هنوز ويروس را تحت کنترل در نياورده ايم ريسک هاي جديد نظير ريسک جنگ ارزي بين پکن و واشنگتن مي تواند به سرعت با واکنش منفي بازار مواجه شود.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه ميگيرد، در معاملات امروز با ۰.۵۵ درصد افزايش نسبت به روز قبل و در سطح ۹۶.۸۷ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس معادل ۱.۰۶۱ دلار اعلام شد.
ارزهاي اروپايي
مخالفت برخي از کشورهاي عضو اتحاديه اروپا نظير هلند، دانمارک، سوئد و اتريش با طرح پيشنهادي فرانسه و آلمان تاکنون مانع از آن شده است تا بسته يک تريليون يورويي حمايتي از اقتصادهاي اروپايي در برابر ويروس کرونا به مرحله اجرا درآيد. از سوي ديگر مرزهاي اتحاديه اروپا هنوز به روي شمار زيادي از کشورها بسته باقي خواهد ماند که اين مساله روي تجارت خارجي و جريانات سرمايهاي موثر خواهد بود.
در انگليس نيز به دنبال کاهش شديد رشد اقتصادي اين کشور، بوريس جانسون- نخست وزير - از ارائه يک بسته حمايتي جديد از اقتصاد در برابر پيامدهاي کرونا خبر داده است. جانسون هم چنين از اعمال تغييرات ساختاري در شيوه مديريت و بودجه بندي دولت خبر داده است.
از طرف ديگر اگر چه پيشنهاد انگليس براي محدوديتهاي زماني معاملات بازارهاي ارزي دو طرف کانال مانس با مخالفت برخي از طرفهاي اروپايي مواجه شده است اما مقامات انگليسي از توافق با سوئيس بر سر تقويت همکاري در حوزه بازارهاي مالي و ارزي خبر داده اند.
در تازهترين دور از معاملات، پوند با ۰.۳۷ درصد صعود نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۲۵۸ دلار مبادله شد. يورو ۰.۷۹ درصد پايين رفت و با عقب رفتن از کانال ۱.۱۳ به ۱.۱۲۶ دلار رسيد.
مينوري اوچيدا - تحليلگر بازار ارز در بانک "ميتسوبيشي"- گفت: به صورت کلي بازار با توجه به تحولات اخير محتاط شده است. کاهش روابط تجاري و تعطيلي کسب و کارها تقاضا براي ارز را کاهش داده است و انتظار مي رود اين روند دست کم تا دو ماه آينده نيز ادامه داشته باشد.
ارزهاي آسيايي
با وجود آن که بانک مرکزي چين مربوط به تزريق ده ها ميليارد دلار نقدينگي به بازارهاي مالي اين کشور براي کاستن از تبعات اقتصادي کرونا شده اما آنطور که دفتر مديريت ذخاير ارزي چين اعلام کرده، ميزان ذخاير ارزي اين کشور با ۱۰ ميليارد دلار افزايش نسبت به ماه مي به ۳.۱۱۲ تريليون دلار رسيده است.
تا پايان ژوئن چين داراي ۱۱۰.۷۶ ميليارد دلار ذخاير طلا نيز بوده است که در مقايسه با ماه قبل ۲.۴۵ ميليارد دلار افزايش پيدا کرده است.
در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۰.۳۷ درصد کاهش به ۱۰۶.۸۵۱ ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۴۴۲ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۷.۰۰۷ يوان چين اعلام شد.
بازار