نماد آخرین خبر

دلار جهانی تقویت شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
دلار جهانی تقویت شد

ايسنا/ پس از پنج افت متوالي، شاخص دلار سرانجام صعودي شد.

به گزارش رويترز، رييس دفتر منطقه اي بانک مرکزي آمريکا در دالاس گفته است استفاده از تسهيلات اضطراري اين بانک براي ثبات بخشي به بازارهاي مالي بسيار موثر بوده است اما کسب و کارهاي کوچک و متوسط، هنوز به حمايت هاي بيشتري نياز دارند. به گفته کاپلان، حمايت از اين بخش آسيب پذير براي اطمينان خاطر از مديريت شرايط بازار کار و احياي سريع تر رشد ضروري خواهد بود. اين مدير ارشد بانک مرکزي آمريکا در عين حال هشدار داده است که برنامه هاي خريد دارايي بانک مرکزي بدون هزينه نخواهد بود و تداوم اين وضعيت مي تواند موقعيت دلار را در معرض خطر قرار دهد.  

شمار کساني که تا ابتداي ماه اوت در آمريکا درخواست دريافت مزاياي بيکاري داده اند در مقايسه با هفته قبل آن ۱.۱۸۶ ميليون نفر بيشتر شده است تا بدين ترتيب، براي بيستمين هفته متوالي شاهد افزايش بيش ازيک ميليون نفري شمار متقاضيان دريافت تسهيلات بيکاري در آمريکا باشيم. طبق داده هاي منتشر شده، تا پايان ماه مارس حدود ۵۴ ميليون آمريکايي مدعي شده اند تمام يا بخش قابل توجهي از درآمدهاي خود را بر اثر شيوع کرونا از دست داده اند. با وجود بهبود روند اشتغال زايي در هفته هاي اخير، نرخ بيکاري آمريکا هنوز با رکوردهاي مطلوب فصل شده در اواخر سال گذشته فاصله زيادي دارد و اين روند احتمالا تا پايان سال نيز ادامه خواهد داشت.   

تقاضا براي خريد ارزهاي ديگر در مقايسه با دلار در سطح بالاتري قرار دارد و بي رغبتي معامله گران به خريد دلار باعث شده تا اسکناس سبز در يکي از ضعيف ترين موقعيت هاي دو سال اخير خود قرار گيرد. آمريکا هنوز اصلي ترين کانون درگير با کرونا در جهان باقي مانده و بر خلاف تلاش هاي دولت ترامپ، بسياري از کشورها هنوز مجوز از سرگيري پروازها با آمريکا را صادر نکرده اند و ورود گردشگران آمريکايي به بسياري از کشورهاي اروپايي کماکان ممنوع است. همين مساله به نوبه خود تقاضاي خريد دلار به ويژه در اروپا را به ميزان محسوسي کاهش داده است.  

در داخل آمريکا، مقامات دولت ترامپ در ديدار با رهبران کنگره در خصوص تسريع در اجراي بسته حمايتي جديد رايزني کرده اند. با وجود تصويب بسته حمايتي جديد در مجلس سنا که اکثريت آن در اختيار جمهوري خواهان است، دموکرات ها در کنگره تاکنون با تصويب اين بسته موافقت نکرده اند. اعتبار بسته سه تريليون دلاري قبلي رو به اتمام است و کاخ سفيد در بسته جديد خود پيشنهاد داده است يارانه هاي نقدي بلاعوض به شهروندان آمريکايي کماکان ادامه داشته باشد.

به نظر مي رسد با بازگشايي کسب و کارها و برگشت شاغلين به کارهاي خود، رفته رفته حس اطمينان مصرف کنندگان حتي با وجود ادامه پيشتازي هاي کرونا رو به بهبود است؛ تا جايي که شاخص مديران توليد آمريکا در ماه ژوييه به ۵۴.۲ درصد رسيد که اين رقم ۱.۶ درصد بيشتر از ماه قبل و ۰.۶ درصد بيشتر از پيش بيني هاي قبلي بوده است. بررسي ها نشان مي دهد در اين ماه هم ميزان سفارشات داخلي و هم ميزان صادرات خارجي نسبت به ماه قبل با افزايش محسوسي مواجه بوده است.  

با اين حال انتظار نمي رود دست کم در کوتاه مدت وضعيت اقتصاد آمريکا به سرعت به حالت قبل برگردد و همان طور که انتظار مي رفت، سه ماهه دوم امسال شاهد ثبت پايين ترين رشد فصلي ثبت شده در طول تاريخ آمريکا تاکنون بود و طبق اعلام وزارت بازرگاني آمريکا، نرخ رشد اقتصادي اين کشور منفي ۳۲.۹ درصد اندازه گيري شده که اين رقم ۲۴.۵ درصد کمتر از رشد سه ماهه قبل و ۲.۲ درصد بيشتر از نرخ رشد پيش بيني شده قبلي بوده است.

موسسه رتبه بندي فيچ در گزارش جديد خود چشم انداز اقتصاد آمريکا را به منفي تنزل داده است.  

با وجود بازگشايي کسب و کارها در ايالت هاي مختلف، سرعت شيوع کرونا به ويژه در ايالت هاي جنوبي و غربي در سطح بالايي باقي مانده است. بانک مرکزي آمريکا در تازه ترين نشست خود همان طور که انتظار مي رفت اعلام کرد نرخ بهره را در سطح کنوني حفظ خواهد کرد. با اين حال نياز بازارهاي مالي به نقدينگي کماکان در سطح بالايي باقي مانده است و فدرال رزرو به همين خاطر احتمالا تا پايان سال به برنامه خريد اوراق قرضه خود ادامه خواهد داد.  

ادوارد مويا- تحليل گر بازار ارز در موسسه اواندا گفت: به نظر مي رسد شاهد روزهايي هستيم که تاج پادشاهي از سر دلار افتاده است و با تداوم اين وضع، انتظار ما اين است که بانک مرکزي آمريکا براي توقف روند فعلي دست به کار شود. اخبارهاي رسيده، احتمالا بيانگر اين هستند که خبري از يک احياي رشد اقتصادي سريع هم در سطح اتحاديه اروپا و هم در آمريکا نخواهيم بود.  

اخبار مربوط به پيشرفت در ساخت واکسن کرونا نيز ديگر خبر مهم در صدر کانون توجه معامله گران بوده است. دانشگاه آکسفورد اعلام کرده که واکسنش با موفقيت، سطح ايمني افراد آزمايش شده در آفريقاي جنوبي، انگليس و برزيل را افزايش داده و حالا قرار است کار آزمايش روي يک نمونه نسبتا بزرگ در آمريکا انجام شود که در صورت موفقيت آميز بودن آن، احتمالا از اواخر امسال شاهد توليد انبوه اين محصول براي عرضه جهاني آن خواهيم بود. تاکنون انگليس، هلند، فرانسه و آمريکا خواستار دريافت اين واکسن شده اند.

تاکنون بيش از ۱۹ ميليون و ۴۲۲ هزار و ۵۹۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۷۲۰ هزار و ۷۰۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۱۶۳ هزار و ۵۶۳ نفر، برزيل با ۹۸ هزار و ۸۴۴ نفر، مکزيک با ۵۰ هزار و ۵۱۷ نفر، انگليس با ۴۶ هزار و ۵۱۱ نفر و هند با ۴۲ هزار و ۵۷۸ نفر بوده است.

واسيلي سربرياکوف،  استراتژيست مسائل ارزي در بانک يو بي اس گفت: معامله گران نسبت به چشم انداز دلار در کوتاه مدت مردد هستند و تداوم درگير بودن آمريکا با کرونا در سطح وسيع مي تواند احياي رشد اقتصادي اين کشور را در مقايسه با چين و اروپا به تاخير بياندازد. کاستن از سرعت شيوع کرونا در آمريکا، نقشي کليدي در اوج گيري مجدد دلار خواهد داشت.  

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه مي‌گيرد، در معاملات روز پنجشنبه با ۰.۶۱ درصد افزايش نسبت به روز چهارشنبه در سطح ۹۳.۳۸۲ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس نيز معادل ۱.۰۹۵ دلار اعلام شد.  

ارزهاي اروپايي

در تازه‌ترين دور از معاملات، پوند با ۰.۶۱ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۳۰۵ دلار مبادله شد. يورو ۰.۷۱ درصد پايين رفت و با عققب رفتن از  کانال ۱.۱۸  به ۱.۱۷۸ دلار رسيد.

ويراج پاتل- استراتژيست ارشد ارزي در موسسه آرکرا گفت: معمولا در ماه اوت هر سال شاهد بروز الگوهاي مختلف معاملاتي هستيم و امسال اين روند با توجه به پيامدهاي ناشي از شيوع کرونا تشديد شده است. در ماه هاي اخير دارايي هاي پرريسک تر شاهد يک دور صعودي تند بوده اند و اگر تنش هاي ژيوپلتيکي باز هم تشديد شوند احتمال زيادي وجود دارد که ورق برگردد و خيلي از پيشروي هاي اين طبقه از دارايي ها از دست برود.  

ارزهاي آسيايي

در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۰.۳۵ درصد افزايش به ۱۰۵.۹۲۸ ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۳۹۷ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۶.۹۶۷ يوان چين اعلام شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره