سهام عدالت وثیقه کارت اعتباری میشود

فارس/ معاون امور بانکي، بيمه و شرکتهاي دولتي وزارت اقتصاد گفت: دارندگان سهام عدالت از اين پس ميتوانند در همه بانکها سهام عدالت را به عنوان وثيقه گذاشته و کارت اعتباري خريد دريافت کنند.
عباس معمارنژاد امروز در وزارت اقتصاد افزود: ارزش سهام عدالت در ابتدا، ۸ ميليون تومان بود، اما امروز سهام حدود ۱۹ ميليون و ۲۰۰ هزار تومان ارزش دارد.
وي گفت: سهام عدالت در مدت چهار ماه، دو برابر شد و انتظار ميرود که دارندگان اين سهام در حفظ آن کوشا باشند و به راحتي اين سهام را نفروشند.
معمارنژاد افزود: نقش بانکها در تامين مالي اقتصاد بسيار بزرگ است و طبق آمار سال ۹۸، هشتاد و دو و هفت دهم درصد از تامين مالي اقتصاد توسط بانکها انجام شد که از اين طريق, ۹۷۵ هزار ميليارد تومان تسهيلات پرداخت شده است.
وي اضافه کرد: الباقي تامين مالي يعني حدود 18 درصد، توسط بازار سرمايه با ۱۱۰ هزار ميليارد تومان ارزش مالي انجام شده است.
معاون امور بانکي، بيمه و شرکتهاي دولتي وزارت اقتصاد گفت: در روزهاي حساسي به سر ميبريم، هم از لحاظ بحث اقتصادي و هم تاثيرات ويروس کرونا بر کسب و کارها، که نياز به منابع مالي دارد، به همين دليل، بانکها به ميدان آمده اند تا نياز جامعه و مردم را از طريق ارايه کارت اعتباري تامين کنند.
معمارنژاد افزود: نظام بانکي به ويژه بانکهاي تجارت، ملي، سپه، ملت و صادرات با همه توانايي، در اين زمينه خدمت رساني خواهند کرد.
وي ادامه داد: ارايه کارت اعتباري، دستورالعملي است که بانک مرکزي بخشنامه کرده و همه بانکها توافق کردند تا ۵۰ درصد ارزش روز سهام عدالت را به صورت تسهيلات پرداخت کنند.
معمارنژاد گفت: سود دريافتي بانکها با ارايه کارت اعتباري، ۱۸ درصد است و متقاضيان نيازي به مراجعه حضوري در بانکها ندارند، به طوري که سامانههاي الکترونيکي تعريف شده و از دو طريق داده اطلاعاتي شماره شبا و شماره تلفن همراه مشتري شناسايي شده و فرآيند بانکي از طريق سيستمهاي الکترونيکي به سرعت انجام ميشود.
وي افزود: درحال حاضر بانکهاي ملي و ملت کاملا الکترونيکي شده اند و ساير بانکها هم کار الکترونيکي شدنشان درحال انجام است.
معاون امور بانکي، بيمه و شرکتهاي دولتي وزارت اقتصاد گفت: براي گرفتن کارت اعتباري به هيچ وثيقه و ضامن ديگري نياز نيست و فقط با ارايه سهام عدالت، مردم ميتوانند از اين تسهيلات استفاده کنند.
معمارنژاد افزود: اين کارتهاي اعتباري، وام نيست و شرايط خاصي دارد که اگر متقاضي آن، شرايط را رعايت کند هيچ سودي لازم نيست پرداخت کند.
وي گفت: از نخستين تراکنشي که از کارت اعتباري استفاده ميشود مشتري يک ماه فرصت دارد تا مبلغ هزينه شده را تسويه کند و اين کارتها هر ماه شارژ ميشود و اگر تا ۳۰ روز مشتري مبلغ کسرشده کارت را تسويه نکند بايد بهاي سود ۱۸ درصد را به بانک پرداخت کند.
براي عرضه سهام به جاماندگان سهام عدالت نيازمند قانون هستيم
معمارنژاد در مورد جاماندگان سهام عدالت هم افزود: آن ۶ دهکي که قرار بود اين سهام را دريافت کنند، دريافت کردند و در حال حاضر اگر قرار باشد مجددا ثبت نامي انجام شود، فقط از طريق دستگاههاي بالادستي مثل دولت و مجلس امکانپذير است و در اين باره نيازمند تصويب قانون جديد هستيم.
وي با اشاره به اينکهاي تي اف يا همان صندوقهاي قابل معامله دولتي، روشهاي بسيار خوب و شفافي براي واگذاري هستند، گفت: براي مرحله دوم واگذارياي تي افها نيازمند تصميم دولت هستيم و هر تصميمي که گرفته شود، وزارت اقتصاد و بانکها مکلف به انجام آن هستند.
معاون امور بانکي، بيمه و شرکتهاي دولتي وزارت اقتصاد درخصوص سوالي مبني بر اينکه اين کارتهاي اعتباري را ميشود به اقشار آسيب پذير جامعه مثل نيازمندان، عضو کميته امداد و بهزيستي هم داد يا نه؟ افزود: در حال حاضر صد درصد منابع قرضالحسنه بانکها پرداخت شده و اگر قرار باشد که از طريق ارايه کارتهاي اعتباري به اين شکل به نيازمندان کمک شود، حتما بايد سازمانهاي مربوطه مثل بهزيستي و کميته امداد با بانکهاي عامل قرارداد امضا کنند و تضمين مالي مورد نياز را بدهند.
معمارنژاد اضافه کرد: بانکها هيچ سودي از طريق عرضه اين کارت اعتباري دريافت نميکنند بلکه فقط به دليل کمک به شرايط اقتصادي مردم و دارندگان سهام عدالت اين کار را انجام ميدهند و اين کار فقط به نفع کارمندان، کارگران و کساني است که در ميانه ماه دچار مشکلات اقتصادي کوتاه مدت ميشوند و نقدينگي شان کم است.