بورسیشدن ۸۵ درصدبنگاه های وابسته به صندوق بازنشستگی تا پایان سال

تسنيم/معاون وزارت تعاون گفت: بيش از ۸۰ درصد ارزش بنگاه هاي وابسته به صندوق ها امروز در بورس قرار دارند و تا پايان سال اين سهم به بيش از ۸۵ درصد مي رسد.
حجت ميرزايي؛ معاون امور اقتصادي اين وزارتخانه گفت: بر اساس گزارش سازمان بازرسي کل کشور، شرکتهاي وابسته به صندوقهاي بازنشستگي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي توانسته اند رتبه اول شفافيت را در زمينه بارگذاري صورتهاي مالي در سامانه بورس به خود اختصاص دهند
حجت ميرزايي، همچنين از رونمايي «سامانه هاي شفافيت» اين وزارتخانه با قابليت گزارش دهي عمومي مستمر با حضور محمد شريعتمداري در شنبه هفته آينده خبر داد.
*ارائه گزارش شفافيت شنبه آينده به مجلس
وي اظهار کرد: وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي تا به امروز به طور مجدانه وعدههاي شفافيت را پيگيري کرده اند و بخش بزرگي از آن طي دو سال گذشته انجام شده و شنبه آينده گزارش آن در قالب رونمايي از سامانههاي شفافيت، به مردم، نمايندگان مجلس و دولت ارائه خواهد شد.
ميرزايي، شفافيت را از يک سو «راهبرد» و از سوي ديگر «ابزار» دانست و گفت: مسير بلند مدت توسعه از شفافيت تمام عيار و حداکثري عبور ميکند.
وي در عين حال شفافيت را ابزاري براي افزايش بهره وري، انضباط مالي، ايجاد حس تعلق عمومي در جامعه، افزايش سطح اعتماد، نظارت و کنترل مديران دانست.
معاون امور اقتصادي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اين که فساد در نتيجه کاهش سطح شفافيت ايجاد ميشود، خاطرنشان کرد: در واقع ويروس فساد در جايي زندگي ميکند که نور آگاهي و شفافيتي در آنجا وجود ندارد و به هر اندازه که بتوان شفافيت را در حوزههاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي افزايش داد از رشد اين ويروس جلوگيري ميشود.
به گفته ميرزايي، فساد مانند موريانهاي است که به جان اعتماد اجتماعي، توليد و بهره وري افتاده و بنيانهاي رشد و توسعه را از بين ميبرد. وي، علاج اين درد را نظارت عمومي و شفافيت حداکثري دانست و تاکيد کرد: بدون شفافيت و گزارش دهي امکان نظارت عمومي کاهش پيدا ميکند و اين دو جز بسيار ضروري هستند؛ بنابراين از يک سو بايد رسانههاي مستقل، احزاب، نهادهاي مدني و انجمنهاي رسته اي و تخصصي، نمايندگان مردم و ذينفعان بتوانند عملکردها و فرايندها را به طور کامل مشاهده و ارزيابي و نقد کنند و بر تخصيصها، پرداختها، مجوزهاي غير متعارف يا اختصاصي نظارت داشته باشند و از سوي ديگر، آثار و پيامدهاي آن بر همگان آشکار شود.
معاون امور اقتصادي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي تصريح کرد: هر موهبت کميابي از جنس ثروت، قدرت و اطلاعات که در اختيار کسي قرار ميگيرد بايد براي همگان قابليت پايش و رصد داشته باشد.
وي افزود: صندوقهاي بازنشستگي و به طور عام همه سازمانها و بنگاههاي بخش عمومي در تمامي کشورها زمينه ايجاد فساد و حيف و ميل اموال را دارند و هيچ اقدامي مهمتر از شفافيت براي کاهش فساد در آنها نيست.
ميرزايي افزود: بنابراين نظارت عمومي و آگاهي مالکان، ذينفعان و عموم مردم از آنچه که در صندوقها ميگذرد بايد افزايش يابد و ساز و کارهاي مشارکت و نظارت سازمان يافته را فراهم کرد.
معاون امور اقتصادي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: رئيس محترم جمهوري، توسعه شفافيت را برنامه ويژه و محوري اعلام کردند و آقاي شريعتمداري نيز در جلسه رأي اعتماد آبان سال 97 متعهد شدند که ساز و کارهاي شفافيت را در صندوقهاي بازنشستگي به صورت حداکثري دنبال کنند.
وي با بيان اين که در دو سال گذشته اين ساز و کارها به صورت جدي در دستور کار قرار گرفته است، تاکيد کرد: نتيجه آن، ايجاد بنگاههايي در بالاترين سطح شفافيت است که در مقايسه با ساير بنگاههاي اقتصادي بخش عمومي در رتبه اول شفافيت، پايش و رصد عمومي قرار دارند، آنچه در عمل اتفاق افتاد ايجاد سامانه BI (سامانه هوش تجاري) در همه بنگاههاي شستا و صندوقهاي بازنشستگي کشوري بود.
ميرزايي در اين باره توضيح داد: 250 تراکنش عملياتي، مالي و بازرگاني از ريزترين و جزئيترين فعاليت اين بنگاهها قابل رصد و پايش است.
معاون امور اقتصادي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي افزود: سامانههايي که امکان نظارت و گزارش دهي از داراييها و فرايندهاي تصميم گيري را فراهم ميکنند از جمله سامانههاي داراييها و املاک که همه املاک و داراييهاي وابسته شناسنامه دار شده است با همه ويژگيها از حيث مقياس، ارزش مالي، محل وقوع و نوع کاربري به طور شفاف در اين سامانهها فهرست شده است. وي تصريح کرد: مشخصات و ويژگيهاي سني، تحصيلي و سوابق نزديک به 1200 مدير در سامانهاي متمرکز در سايت وزارتخانه به صورت آنلاين و برخط منتشر شده است.
ميرزايي بيان کرد: سامانههاي مربوط به جلسات هيأت مديره ها، مجامع عمومي شرکتها و هلدينگ ها که به صورت هفتگي به هنگام ميشود نيز در اين سامانه قابل مشاهده و دسترسي است و هيچ تصميم و مصوبهاي در شرکتي مخفي و پوشيده باقي نميماند و به صورت دائم و مستمر توسط هلدينگ هاي بالاسري رصد ميشود.
به گفته وي، تمامي دعاوي و پروندههاي عمومي که له يا عليه هر کدام از بنگاهها در جريان است با ويژگيها، ابعاد، اضلاع آن پرونده و حتي مشخصات وکيل، سير دادرسي و يا احکامي که درباره آنها صادر شده در اين سامانه به طور کامل قابل مشاهده و دسترسي است.
وي در اين باره توضيح داد: همه قراردادهايي که اين بنگاهها با افراد حقيقي و حقوقي بسته اند، ارزش آنها، فرايند شکل گيري و موضوع قرارداد به طور کامل در اين سامانهها قابل دسترسي است؛ البته برخي از اينها، قابليت افشاي عمومي دارد، برخي در سطح صندوقها و وزارتخانه قابل مشاهده است و برخي از اين اطلاعات به دليل صرفه و صلاح بنگاهها به دور از چشم بنگاههاي رقيب صورت ميگيرد.
معاون امور اقتصادي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه بخشي از اقداماتي که در حوزه شفافيت ايجاد شده در شنبه آينده در قالب يک سامانه مرکزي رونمايي خواهد شد، تصريح کرد: مهمترين اقدامي که براي توسعه شفافيت صورت گرفته است روند بورسي شدن بنگاه هاست.
وي با بيان اين که بيش از 80 درصد ارزش بنگاههاي وابسته به صندوقها امروز در بورس قرار دارند و تا پايان سال اين سهم به بيش از 85 درصد ميرسد، خاطرنشان کرد: اطلاعات و عملکردهاي مالي، عملياتي و مشخصات مديران اين بنگاهها چه بورسي و غيربورسي در سايت سازمان بورس اوراق بهادار (کدال) قابليت رهگيري و مشاهده عمومي دارد.
ميرزايي درباره بنگاههايي که تا کنون بورسي نشده اند نيز توضيح داد: بخش زيادي از اين بنگاهها تا پايان سال بورسي ميشوند و اطلاعات مالي آنهايي که بورسي نيستند نيز در سايت سازمان بورس اوراق بهادار به طور مستمر بارگذاري شده است.