بورس دوباره صعودی می شود؟

ايرنا/ با توجه به روند پر فراز و نشيب شاخص بورس در معاملات چند روز گذشته بازار، بيشتر کارشناسان معتقدند روند صعودي شاخص بورس با شيبي کمتر از چهارماه گذشته ادامهدار است و نوسان اخير حاکم در بازار، موقتي خواهد بود.
شاخص بورس که از دو روز گذشته به دليل انتشار خبر منتفي شدن عرضه صندوق دارا دوم وارد فاز اصلاحي شده بود، در روز چهارشنبه شتاب بسياري را به خود گرفته بود، اما صحبت فرهاد دژپسند، وزير اقتصاد و دارايي و دارايي مبني بر عرضه صندوق «دارا دوم» در نخستين چهارشنبه شهريور ماه و نيز خبر سازمان خصوصي سازي در راستاي توقف عرضه بلوکي سهام پالايشگاهي دولت، اميد را به بازار بازگرداند و بر اين اساس، برخي از کارشناسان پيشبيني مثبتي را نسبت به معاملات بورس ارائه دادند.
بازار روز چهارشنبه طبق پيشبيني برخي از کارشناسان، معاملات خود را در واکنش به وعده وزير اقتصاد، مثبت آغاز کرد و نخستين دقايق معاملات خود را با بيش از ۳۰ هزار واحد رشد به ثبت رساند، به مرور و با نزديک شدن به نيمه دوم معاملات از حجم صعود شاخص بورس کاسته و شاخص بورس با بيش از ۱۲ هزار و ۸۷۹ واحد افت دوباره به کانال يک ميليون و ۹۸۶ هزار واحد بازگشته است.
صعود دوباره شاخص بورس از ماه مهر
«مصطفي صفاري» امروز (جمعه) به روند کنوني معاملات بورس اشاره کرد و گفت: به طور معمول برگزاري مجامع شرکتها در خرداد و تير ماه، تقسيم سود مجامع و افزايش سرمايه شرکتها براي سال آينده باعث ميشود تا در مرداد و شهريور ماه با آرامش و تعادلي در معاملات بازار همراه شويم.
وي با بيان اينکه در اين دو ماه نميتوان در انتظار رشد پرشتاب شاخص بورس مانند چهار ماه گذشته بود، افزود: روند معاملات در بازار در برخي از روزها منفي و در ديگر روزها مثبت است اما در کل براساس پيشبينيهاي صورت گرفته روند بازار با شيبي آرام صعودي خواهد بود.
صفاري اظهار داشت: مسير معاملات بورس در مهر و آبان ماه که گزارش ۶ ماه شرکتها منتشر ميشود تغيير ميکند و ميتوان پيشبيني کرد که بازار در آن زمان دوباره در مسير صعودي پرشتابي قرار گيرد.
اين کارشناس بازار سرمايه به حمايت دولت از بورس اشاره کرد و گفت: اگر در چند وقت اخير شاهد حمايتهاي دولت و مجلس از بازار نبوديم، قطعا بازار با برخي از التهابات تاثيرگذار و روند نزولي همراه ميشد اما اين روند صعودي به دليل عرضههاي جديدي که دولت وعده آن را داده است ادامهدار خواهد بود.
وي به ريسکهاي تهديدکننده معاملات بورس اشاره کرد و افزود: در وضعيت کنوني نرخ بهره، تنها خطر اقتصادي محسوب ميشود که بازار را مورد تهديد قرار داده است، افزايش مجدد نرخ بهره از طريق بانکها را ميتوان به عنوان خطرناکترين ريسک در معاملات بازار تلقي کرد.
صفاري با اشاره به اينکه وجود ريسکهاي سياسي در بازار کوتاهمدت خواهد بود و اثر آن در چند روز نخست خنثي ميشود، گفت: در صورتي که بانک مرکزي اقدام به کاهش نرخ بهره کند، اقتصاد کشور را ميتوان از بانکمحوري به سمت سرمايهمحوري پيش برد.
پيشبيني دقيق معاملات بورس، دشوار است
در ادامه «محسن رحمتي»، کارشناس بازار سرمايه گفت: با توجه به وضعيت کنوني و متغيرهاي بنيادي، روند معاملات بورس صعودي است و شاخص بورس بر کانال دو ميليون واحد ماندگار است اما در اين ميان ممکن است در بازار با برخي از نوسان ها همراه شويم.
وي با بيان اينکه در وضعيت کنوني نگراني چنداني بابت ريزش بازار وجود ندارد، گفت: برخي از سهام با مسايلي همراه هستند که ممکن است براي بازار تهديد کننده باشند، همچنان فرصتهاي خوبي براي خريد در برخي از سهام وجود دارد که بر اين اساس ميتوان بورس را در ميان فعالان بازار به عنوان بهترين بازار براي سرمايهگذاري قلمداد کرد.
رحمتي پيشبيني خود از روند بازار را اينگونه بيان کرد: شاخص بورس براي نخستين بار با چنين رشد پر شتابي به اين سطح از معاملات رسيده است؛ بنابراين در موقعيت کنوني نميتوان به سادگي پيشبيني دقيقي را از اين بازار ارائه داد.
اين کارشناس بازار سرمايه با بيان اينکه در وضعيت فعلي نگراني از بابت ريزش شاخص بورس در بازار وجود ندارد، اظهار داشت: در برخي از سهام با برخي از مسايل همراه خواهيم بود که ممکن است سرمايهگذاري در آنها خطراتي را به لحاظ ضرر و زيان با خود به همراه داشته باشد.
وي خاطرنشان کرد: با توجه فرصتهاي خوبي که براي سرمايهگذاري در برخي از سهام وجود دارد بنابراين ميتوان همچنان بورس را در بين فعالان بازار به عنوان بهترين گزينه براي سرمايهگذاري معرفي کرد.
به گفته رحمتي، شاخص بورس براي نخستين بار به اين سطح از رشد رسيده است، به همين دليل نميتوان به سادگي پيشبيني دقيقي را از اين بازار ارائه داد.
وي با بيان اينکه اکنون نميتوان از بازار انتظار رشدهاي اخير را که با صفهاي خريد طولاني همراه بوده است را داشت، گفت: به طور حتم بازار، روند آرامتري را نسبت به قبل در پيش خواهد گرفت.
رحمتي افزود: با توجه به روند بنيادي موجود در بازار، ورود شاخص بورس به کانال دو ميليون و ۵۰۰ هزار واحد تا دو ميليون و ۷۰۰ هزار واحد تا پايان شهريور ماه دور از ذهن نيست.