تداوم ورود سرمایههای مردم به بورس در گرو حمایت دولت

ايرنا/يک کارشناس بازار سرمايه گفت: ميزان مشارکت عمومي در بورس به حد غير قابل تصوري افزايش يافته، بنابراين اميد است تا با توجه به حمايتهاي دولت از بازار سهام، ورود سرمايههاي مردم به اين بازار تداوم پيدا کند.
«سلمان خادمالمله» امروز (شنبه) روند چند وقت گذشته معاملات بورس را بيشتر ناشي از وجود رفتارهاي هيجاني از سوي سهامداران دانست و افزود: وضعيت فعلي معاملات بورس، انتشار خبر مثبت يا منفي به تاثيرگذاري بر صنعت مربوطه منجر ميشود که باقي گروهها هم نيز همجهت با آن صنعت حرکت خواهند کرد.
وي گفت: انتشار خبر لغو عرضه دارا دوم در هفته گذشته باعث افزايش عرضه و ايجاد صفهاي فروش در اکثر نمادها شد و ايجاد فشار فروش در ساير گروهها که سهام آنها مرتبط با صندوقهاي ETF نبود، ناشي از خدشهدار شدن اعتماد عمومي سهامداران به تصميم هاي اتخاذي مسوولين بود.
به گفته وي، بطور رسمي از مدتها قبل اعلام شده بود که در اوايل شهريور ماه پذيرهنويسي صندوق دوم ETF دولتي خواهيم بود، در حالي که اين موضوع به دليل انتشار خبر منتفي شدن آن با واکنشهاي بسياري از سوي سهامداران همراه شد و به مراتب تاثير خود را بر روند معاملات بورس گذاشت.
خادم المله اضافه کرد: روز سهشنبه نيز بازار تحت تاثير خبر لغو عرضه صندوق ETF قرار گرفت و معاملات خود را با افزايش عرضه و صفهاي فروش سنگين آغاز کرد و در نيمه دوم معاملات بازار با توجه به صحبتهاي وزير نفت مبني بر موافقت اين وزارتخانه براي عرضه دارا دوم در بورس و همچنين حمايت نماينده مجلس در اين ارتباط، شاهد بهبود نسبي تقاضا در برخي از سهام بوديم و از شدت فروش برخي از سهمهاي حاضر در بازار کاسته شد.
وي پيشبيني خود از روند معاملات بورس هم اينطور گفت: براساس پيشبينيهاي صورت گرفته به دليل بهبود اوضاع اقتصاد جهاني، نرخهاي جهاني و تاثير آن بر شرکتهاي کاموديتي محور بازار سرمايه و همچنين روند صعودي دلار، افزايش سودآوري در سهام برخي از شرکتها مشاهده خواهد شد.
افزايش حمايت دولت از بورس
وي پيرامون حمايت دولت از بازار سرمايه توضيح داد: حمايت دولت و ساير مسوولين کشور از بازار سرمايه نسبت به سالهاي گذشته افزايش داشته که مسلما اين حمايت منجر به افزايش اعتماد عمومي و ورود نقدينگي به سمت بازار سرمايه خواهد شد.
وي مهمترين اقدام دولت براي بهبود عملکرد بورس را کمک به اعتماد عمومي و تغيير نکردن تصميم هاي اخذ شده اعلام کرد و گفت: ثبات در تصميم هاي اقتصادي و سياسي، تاثير بسزايي بر ريسکپذيري افراد براي سرمايهگذاري در بازار سرمايه دارد.
خادم المله افزود:تاثير کرونا بر وضعيت اقتصادي شرکتها و کشور و همچنين با توجه به وجود تحريمها و مشکلات ناشي از آن، دولت ميتواند با روشهاي متفاوتي از جمله تعديل نرخ ماليات و راهکارهاي تشويقي به حمايت از سرمايهگذاري از بورس بپردازد.
افزايش عمق بازار سرمايه در گرو عرضه صندوقهاي ETF
اين کارشناس بازار سرمايه به تاثير عرضه مرحله دوم و سوم صندوقهاي ETF بر معاملات بورس اشاره کرد و گفت: با توجه به صحبتهاي هفته گذشته وزير اقتصاد مبني بر عرضه صندوق دارا دوم در نخستين هفته شهريور ماه، به نظر ميرسد دولت بتواند منابع مالي مورد نياز خود را از بوسيله اين صندوقهاي ETF جذب کند که اين موضوع منجر به افزايش عمق بازار سرمايه و جذب نقدينگي به سمت بورس خواهد شد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه آيا با توجه به وضعيت حاکم در معاملات کنوني بورس، تا پايان سال اقبال سرمايهگذاران براي ورود سرمايههاي خود به بورس ادامهدار است يا خير، گفت: سال 98 و تا نيمه مرداد ماه سال 99 استقبال خوبي از بازار سرمايه انجام شد و ميزان مشارکت عمومي به حد غير قابل تصوري افزايش يافته است، بنابراين انتظار مي رود با توجه به سودهاي خوبي که عايد سهامداران شده و نيز با توجه به حمايتهاي دولت از بازار سرمايه ورود سرمايههاي مردم به اين بازار تداوم پيدا کند.