نماد آخرین خبر

ارتباط ریزش‌های بورس با افزایش قیمت دلار و خودرو

منبع
ايسنا
بروزرسانی
ارتباط ریزش‌های بورس با افزایش قیمت دلار و خودرو

ايسنا/يک تحليلگر اقتصادي ضمن بيان اينکه تزريق منابع صندوق توسعه ملي به بورس فساد و رانت ايجاد مي‌کند، گفت: با ريزش‌هاي بورس، نقدينگي جذب شده به آن خارج نمي‌شود زيرا خريد سهام به معناي فروش سهام از سمت فرد ديگري است و کسي که بخواهد سهام خود را از بازار خارج کند بايد به فرد ديگري بفروشد بنابراين، به همان ميزاني که با فروش سهام نقدينگي از بازار خارجي مي‌شود با خريد آن به همان ميزان هم نقدينگي وارد بازار مي‌شود.

ميثم هاشم‌خاني درباره حمايت دولت از بازار سهام، اظهار کرد: منطقي نيست که دولت اقدامي انجام دهد تا قيمت سهام‌ها مستمر روند صعودي طي کند زيرا با اين اقدام افرادي که سرمايه بيشتري در اين بازار دارند، سود بيشتري و افراد داراي سرمايه خردتر منافع کمتري مي‌برند. همچنين، برداشت از صندوق توسعه ملي يا اختصاص هر پولي از بيت‌المال براي حمايت از بورس نه تنها نمي‌تواند به رشد مستمر بورس منجر شود بلکه، منصفانه هم نيست. 

وي تزريق منابع صندوق توسعه ملي به بورس بر رشد بازار داراي تاثير کوتاه مدت دانست و گفت: پس از تخصيص منابع صندوق توسعه ملي به بورس، افرادي تعيين مي‌شوند تا سهام يکسري از شرکت‌ها را خريداري کنند و اينکه چه زماني اين سهام‌ها را بخرند يا بفروشند، منجر مي‌شود تا رانت اطلاعاتي شکل بگيرد که از اين بعد هم اقدام مثبتي نيست و فساد و رانت ايجاد مي‌کند. 

دخالت‌هاي پولي و قيمتي حال بورس را خوب نمي‌کند

اين کارشناس اقتصادي افزود: با دخالت‌هاي پولي و قيمتي دولت اتفاق مثبتي در بازار سهام رخ نمي‌دهد زيرا، همانگونه که تعيين ارز ۴۲۰۰ توماني تاثير مثبتي در ثبات و کنترل قيمت‌ها در بازار ارز نداشت، اين اقدام هم نتيجه بخش نيست. 

به گفته هاشم‌خاني، در شرايطي که کشورها از نظر منابع مالي با محدوديت روبرو هستند، تزريق منابع صندوق توسعه ملي به بورس فسادزاست و بانک‌ها حق ورود به سرمايه‌گذاري‌هاي پرريسک ندارند زيرا، نمي‌توانند پول سپرده‌گذاران خود را بازگردانند بنابراين، ورود بانک‌ها به بورس براي تقويت بازار تاثيرگذار و درست نيست.  

وي در ادامه با اشاره به بازارگرداني، فروش اوراق تبعي و سهام خزانه، تصريح کرد: در دنيا اين سياست‌ها جزو حمايت‌هاي اثربخش و مفيد از بازار سهام هستند. اوراق تبعي به کاهش ريسک‌ها در بازار سرمايه کمک مي‌کند به‌ نحوي که دارنده سهام يک شرکتي مي‌تواند با پرداخت مبلغ ناچيزي، اختيار خريد و فروش سهام خود را بخرد که اوراق تبعي هم از اين جهت قيمت سهام را بيمه مي‌کند و هم از آنجا که رانتي در روند آن توزيع نمي‌شود، اقدام مثبتي است اما بايد شرايطي فراهم شود تا حداکثر ۵۰ شرکت يا شرکت‌هاي مهم بورسي اوراق تبعي را منتشر کنند. 

صف خريد و فروش در بورس رانت مي‌آورد 
اين تحليلگر اقتصادي معتقد است که جلوگيري از ايجاد صف خريد و فروش، يک اقدام موثر در تقويت بلندمدت بورس است زيرا، هم سهامداران عمده و هم سهامداران خرد مي‌توانند از آن بهره ببرند. در بورس‌هاي دنيا، اجازه داده نمي‌شود تا در بازار سهام صف شکل بگيرد زيرا، سهامداران خرد به سادگي تحت تاثير صف‌ها، هيجاني مي‌شوند و رانت ايجاد مي‌شود که براي حل آن در شرايط ايده‌آل بايد قوانين مرتبط به دامنه نوسان و حجم مبنا حذف شود.

هاشم‌خاني درباره چشم‌انداز بازار سرمايه در ماه‌هاي آينده، گفت: برآورد من اين است که تا پايان امسال رشد شاخص بورس تقريبا به اندازه تورم خواهد بود به عبارت ديگر، در آن زمان ميانگين قيمت سهام با ميانگين قيمت خدمات و کالاها برابري مي‌کند.

ارتباط ريزش‌هاي بورس با افزايش قيمت دلار و خودرو 

به گفته اين تحليلگر اقتصادي رشد قيمت‌ها در ساير بازارهاي اقتصادي ربطي به ريزش بورس و خروج نقدينگي از آن ندارد زيرا در زمان‌هايي که بورس رشد داشت هم ساير بازار افزايش قيمت داشتند. وقتي که در فروردين ماه شاخص بورس مثبت بود، قيمت دلار از ۱۶ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسيد.

هاشم‌خاني ادامه داد: با ريزش‌هاي بورس، نقدينگي جذب شده به آن خارج نمي‌شود زيرا خريد سهام به معناي فروش سهام از سمت فرد ديگري است و کسي که بخواهد سهام خود از بازار خارج کند بايد به فرد ديگري بفروشد بنابراين، به همان ميزاني که با فروش سهام نقدينگي از بازار خارجي مي‌شود با خريد آن به همان ميزان هم نقدينگي وارد بازار سهام مي‌شود.

وي در پايان سخنانش خاطرنشان کرد که افزايش قيمت‌ها در بازار خودرو را هم نمي‌توان با ريزش‌هاي بورس مرتبط دانست زيرا، خودرو در ماه‌هاي گذشته هم افزايش‌هاي چشمگيري داشته است. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره