جبران کسری بودجه با استقراض از بانک مرکزی تکذیب شد

فارس/ معاون اقتصادي سازمان برنامه و بودجه کشور درباره جبران کسري بودجه گفت: در نيمه نخست امسال کسري بودجه به شکلي که منجر به استقراض از بانک مرکزي شود، نداشتيم.
حميد پورمحمدي، معاون اقتصادي سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار داشت: در نيمه نخست امسال، کسري بودجه به شکلي که منجر به استقراض از بانک مرکزي شود، نداشتيم. در نيمه نخست امسال، با اينکه قرار بود طبق قانون، دولت تنخواهي را دريافت کند، اما نصف اين مبلغ را دريافت کرديم و اگر هم نياز به منابع بوده است از طريق انتشار اوراق مالي سعي کرديم اين منابع را تأمين کنيم. در اين مدت هيچ باري از سوي بودجه دولت به پول پرقدرت و نقدينگي بر بانک مرکزي وارد نشده است.
معاون اقتصادي سازمان برنامه و بودجه درباره بازار سرمايه گفت: هميشه يکي از خواستههاي فعالان اقتصاد کلان تعميق بازار سرمايه بوده، چون اقتصاد کشور به دو بال براي پرواز در حوزه پولي و بازار سرمايه نياز دارد و هميشه اينها غيرمتوازن بوده اند يعني بازار پول بسيار بزرگ بود و نقش بازار سرمايه کمتر بود.
پورمحمدي افزود: بازار سرمايه به تدريج به نقش خود در اقتصاد ميرسد و به طور طبيعي دولت نيز به عنوان يکي از فعالان جدي بازار سرمايه خواهد بود. بويژه با انتشار اوراق در بازار ثانويه و نيز برخي سهامي که دولت بر اساس اصل ۴۴ واگذار ميکند از موضوعاتي است که رابطه دولت و بازار سرمايه را پررنگتر ميکند و در بودجه سال آينده نيز توجه جدي به آن شده است و اين رابطه شکل گرفته و گسترش خواهد يافت.
وي در پايان تاکيد کرد: بخشي از عرضهها از طريق عرضه مستقيم و بخشي از طريق صندوقهاي etf واگذار شده و بخش ديگري از سهام دولت باقي مانده که بايد آماده و در بورس عرضه شوند. همچنين ابزارهاي ديگري براي فروش انواع و اقسام داراييهاي دولت ميتواند در بودجه سال آينده به صورت شفافتر مورد توجه قرار گيرد.