نماد آخرین خبر

دنده عقب دلار در معاملات خارجی

منبع
ايسنا
بروزرسانی
دنده عقب دلار در معاملات خارجی

ايسنا/ شاخص دلار سرانجام ريزش کرد.

به گزارش رويترز، شمار افراد متقاضي مزاياي بيکاري در آمريکا مجددا در حال نزديک شدن به رکورد ثبت شده تابستان است و اين مساله مي تواند کار را براي حفظ نرخ بيکاري در محدوده تک رقمي دشوار کند. در حال حاضر نرخ بيکاري آمريکا ۸.۵ درصد است که اين رقم فاصله قابل توجهي با نرخ بيکاري ۴.۵ درصدي قبل از بحران کرونا دارد.

عامل موثر ديگر بر بازار ارز، اخبار مربوط به انتخابات رياست جمهوري آمريکا است. اگرچه جو بايدن هنوز با اختلاف اندکي در نظرسنجي ها از ترامپ پيش است اما نمي توان با قطعيت در خصوص برنده احتمالي سخن گفت. در شرايطي که دونالد ترامپ ترديدهايي در خصوص پذيرش نتيجه انتخابات در صورت شکست خوردنش را ايجاد کرده، رييس جمهوري خواه سنا آمريکا گفته است پيروز انتخابات از هر کدام از دو حزب در ماه ژانويه رييس جمهور خواهد شد و کسي نمي تواند مانع اين کار شود. 

اختلافات بين چين و آمريکا نيز زير ذره بين معامله گران قرار دارد. آمريکا مجددا چين را به نقض حقوق بشر متهم و به فشار خود روي اپليکيشن هاي چيني افزوده است. روابط سرد دو طرف در حال نشان تدريجي پيامدهاي خود روي مناسبات مالي و تجاري است و معامله گران از اين نگران هستند که فاز نخست توافق تجاري با وخيم تر شدن فضاي کنوني از دست برود و جنگ تجاري بين دو طرف از سر گرفته شود. 

اظهارات ترامپ مبني بر دستکاري تعمدي چين در نرخ هاي برابري ارزي بار ديگر باعث نگراني معامله گران از تشديد اختلافات دو اقتصاد نخست جهان شده است. به گفته ترامپ، چين با دخالت در بازار ارز به دنبال کاهش مزيت رقابتي توليدکنندگان آمريکايي بوده است.
رييس جمهور آمريکا هم چنين از رد درخواستش براي تغيير در نرخ برابري دلار در مقابل ساير ارزها توسط مشاورانش خبر داد و افزود: پيش مشاورانم رفتم و از آن ها پرسيدم چه طور است کاري در خصوص دلار انجام دهيم؟ آن ها گفتند که اين کار ممکن نيست و بايد به طور طبيعي نرخ ارز شناور باشد. 

بانک مرکزي چين ادعاي دخالت عمدي در بازار ارز با هدف کسب مزيت رقابتي را تکذيب کرده است. برخلاف ادعاي ترامپ، ارزش يوان در روزهاي اخير در برابر دلار پيشروي محسوس داشته و اخيرا به بالاترين سطح دو ماه خود نيز رسيده است.  

نرخ عجيب تورم کشورهاي اروپايي و فاصله گرفتن آن از محدوده دو درصدي هدف گذاري شده توسط بانک مرکزي اروپا باعث سردرگمي معامله گران نسبت به امکان تداوم روند صعودي ارزهاي اروپايي شده است. طبق مرکز آمار اتحاديه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه يورو در ۱۲ماه منتهي به آگوست با ۰.۶ درصد کاهش نسبت به رقم مشابه منتهي به ماه قبل به منفي ۰.۲ درصد رسيد. همچنين متوسط نرخ تورم در ۱۲ ماه منتهي به آگوست در ۲۷ کشور عضو اتحاديه اروپا ۰.۴ درصد اندازه‌گيري شده که ۰.۵ درصد کمتر از رقم ثبت شده ماه قبل بوده است.

با وجود بازگشايي کسب و کارها و ا ز سرگيري فعاليت هاي تجاري انتظار نمي رود اقتصاد جهاني امسال را با رشد مثبت به پايان برساند. سازمان توسعه و همکاري اقتصادي در برآورد جديد خود پيش بيني کرده است رشد اقتصادي جهان براي کشورها به طور متوسط منفي ۴.۵ درصد خواهد بود. طبق پيش بيني هاي اين سازمان اقتصاد چين امسال تنها ۱.۱ درصد رشد خواهد کرد که اين عملکرد براي آمريکا از اين هم نااميدکننده تر خواهد بود تا جايي که انتظار مي رود بزرگ ترين اقتصاد جهان تا پايان امسال ۳.۸ درصد کوچک شود.

پس از فروکش کردن موج اوليه، روند شيوع کرونا در بسياري از کشورها سرعت گرفته که اين روند به ويژه در اروپا محسوس بوده است. با اين حال دونالد ترامپ- رييس جمهور آمريکا- از قرار داشتن توسعه واکسن کرونا در مراحل پاياني و آغاز توزيع آن از اواخر ماه آينده صحبت کرده است.  

تاکنون بيش از ۳۲ ميليون و ۳۵۳ هزار و ۴۵۸ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين ۹۸۶ هزار و ۹۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۲۰۷ هزار و ۲۶۲ نفر، برزيل با ۱۳۹ هزار و ۸۰۸ نفر، هند با ۹۲ هزار و ۳۱۷ نفر، مکزيک با ۷۴ هزار و ۹۴۹ نفر و انگليس با ۴۱ هزار و ۹۰۲ نفر بوده است.

پس از مدت ها، نرخ بيکاري انگليس از چهار درصد عبور کرده که زنگ خطر جديدي براي اقتصاد اين کشور است. طبق اعلام مرکز آمار انگليس، شمار بيکاران اين کشور در سه ماهه منتهي به ژوئيه با ۱۰۴ هزار نفر افزايش به يک ميليون و ۴۰۰ هزار نفر رسيد و نرخ بيکاري نيز با ۰.۲ درصد افزايش نسبت به ماه قبل به ۴.۱ درصد رسيد. اين نرخ بيکاري که از اکتبر سال ۲۰۱۸ تاکنون بي سابقه بوده است به چندين ماه نرخ بيکاري زير چهار درصد در اين کشور خاتمه داد.

رانکو بريچ-  استراتژيست مسائل ارزي در موسسه " مونکس يوروپ" گفت: آن طور که از بيانيه بانک مرکزي اروپا بر مي آيد، آن ها قصدي براي دخالت در بازار ارز ندارند البته تا زماني که نرخ تورم خيلي تحت تاثير قرار نگيرد. اکنون که يورو در موضع قدرتمندي قرار دارد شاهد افزايش واردات خواهيم بود و اين مي تواند براي توليدکنندگان اروپايي که همين الان هم در شرايط مناسبي نيستند، خبر خوبي نباشد.  

دولت آمريکا با توجه به پيامدهاي کرونا مجبور به افزايش شديد مخارج خود شده و همين مساله در ماه هاي اخير فشار زيادي روي دلار آورده است البته انتظار مي رود در ماه هاي پاياني سال و با بهبود شاخص هاي کلان اقتصادي، موقعيت اسکناس سبز در برابر رقباي خود مستحکم تر شود. دفتر کنترل بودجه کنگره در گزارشي هشدار داده است با تداوم روند فعلي تا سال ۲۰۵۰ ميزان بدهي آمريکا به دو برابر ميزان توليد ناخالص داخلي اين کشور خواهد رسيد. تا پايان امسال نسبت بدهي به توليد ناخالص داخلي بزرگ ترين اقتصاد جهان به ۹۸ درصد خواهد رسيد و سال آينده ميزان بدهي از اندازه اقتصاد اين کشور هم بزرگ تر خواهد شد.

پيش از اين صندوق بين المللي پول با هشدار نسبت به  روند صعودي بدهي هاي آمريکا گفته بود در ميان مدت، پرداختن به مساله بدهي و کاستن از ميزان کسري بودجه و بدهي هاي دولتي بايد يکي از اصلي ترين اولويت هاي سياست گذاران آمريکا باشد.

شاخص دلار

 شاخص دلار که نرخ برابري آن در مقابل سبدي از ارزهاي جهاني را اندازه مي‌گيرد، در معاملات امروز با ۰.۱۵ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۴.۳۰۲ واحد بسته شد. نرخ برابري هر فرانک سوئيس نيز معادل ۱.۰۸۳  دلار اعلام شد.  

ارزهاي اروپايي

نرخ تورم بزرگ‌ترين اقتصاد اروپايي يعني آلمان در ۱۲ ماه منتهي به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به منفي ۰.۱ درصد رسيد که اين نرخ تورم، پايين‌ترين تورم ثبت شده از آوريل سال ۲۰۱۶ در اين کشور محسوب مي‌شود

در تازه‌ترين دور از معاملات، پوند با ۰.۱۶ درصد افزايش نسبت به روز قبل خود و به ازاي ۱.۲۷۵ دلار مبادله شد. يورو ۰.۱ درصد بالا رفت و با باقي ماندن در کانال ۱.۱۶ به ۱.۱۶۷ دلار رسيد.

ارزهاي آسيايي

 در معاملات بازارهاي ارزي آسيايي، هر دلار با ۰.۰۴ درصد افزايش به ۱۰۵.۴۱۲  ين رسيد. در برابر همتاي استراليايي، هر دلار آمريکا به ازاي ۱.۴۱۵ دلار مبادله شد. همچنين نرخ برابري دلار معادل ۶.۸۲۷ يوان چين اعلام شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره