ادامه ریزش های بورسی اروپا و آسیا

ايسنا/شاخص هاي مهم بورسي آسيا و اروپا ريزش کردند.
وزير خزانه داري آمريکا بار ديگر براي رايزني با دموکرات ها در خصوص اجرايي شدن يک بسته حمايتي جديد به کنگره رفت. استيون منوچين با سازنده خواندن ديدار خود با نانسي پلوسي- رئيسکنگره، گفته است که به اجرايي شدن يک بسته حمايتي جديد اميدوار است: مي خواهم بگويم که داريم به طور جدي تلاش مي کنيم تا اين کار را انجام دهيم. فضاي گفت و گوها عقلاني و آرام است و انتظار داريم به نقطه اي برسيم که مورد توافق هر دو طرف باشد.
يکي از اصلي ترين موارد مورد اختلاف دموکرات ها و جمهوري خواهان، ميزان و چگونگي حمايت هاي نقدي از شهروندان آمريکايي است. دموکرات ها معتقدند پرداخت هاي نقدي از ۱۲۰۰ دلار در ماه بايد به ۱۸۰۰ دلار در ماه افزايش پيدا کند که اين مبلغ طبق پيشنهاد دموکرات ها به جاي يک بار پرداخت ماهانه در طول چهار پرداخت هفتگي و هر هفته ۴۵۰ دلار خواهد بود. جمهوري خواهان اما موافق پرداخت يارانه نقدي مستقيم با مبلغ کمتر و البته پرداخت ماهانه (در يک نوبت) هستند. اعتبار بسته حمايتي قبلي در ماه ژوئيه به پايان رسيده بود.
روند احياي اقتصاد جهاني در سه ماهه سوم سال اگرچه سرانجام پس از ماه ها رشد منفي بسيار کم از سر گرفته شد اما آمارهاي رشد کمتر از چيزي بودند که در بسياري از موارد انتظار مي رفت و اين رويه در صورت تداوم بدان معنا خواهد بود که رشد اقتصادي در سه ماهه پاياني سال نيز کمتر از حد انتظار باشد. بازار کار و جمعيت بالاي بيکاران يکي از اصلي ترين دغدغه هاي حال حاضر اقتصاددانان است و آن ها نگران اند بدون رونق بازار کار، احياي کامل مخارج مصرفي و از سرگيري سرمايه گذاري ها ممکن نباشد. در صورتي که جريان سرمايه هاي جديد در سطوح پايين فعلي باقي بمانند، مشکل نقدينگي بانک هاي مرکزي را وادار خواهد ساخت تا به تزريق سنگين خود به بازار ادامه دهند و اين مساله داراي پيامدهايي روي حوزه تورمي و نرخ هاي بهره خواهد بود.
با نزديک شدن به فصل سرما نگراني ها از آغاز موج جديد تلفات کرونايي بالا گرفته است. سازمان بهداشت جهاني با هشدار نسبت به افزايش شمار قربانيان کرونا به دو برابر گفته است تنها راه مقابله موثر با اين بيماري، وحدت رويه کشورهاي جهان خواهد بود. اين سازمان همچنين با اشاره به شدت گرفتن مجدد شيوع کرونا در اروپا گفته است اوضاع در آمريکا و آمريکاي لاتين نيز کماکان در شرايط بدي قرار دارد.
تاکنون بيش از ۳۴ ميليون و ۶۱ هزار و ۱۳۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در اين بين يک ميليون و ۱۶ هزار و ۱۸ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بين کشورهاي مختلف، بالاترين تلفات مربوط به آمريکا با ۲۱۱ هزار و ۲۸۶ نفر، برزيل با ۱۴۳ هزار و ۲۴۳ نفر، هند با ۹۸ هزار و ۶۱۶ نفر، مکزيک با ۷۷ هزار و ۱۶۳ نفر و انگليس با ۴۲ هزار و ۱۴۳ نفر بوده است.
شيوع کرونا در بسياري از کشورهاي جهان به حد نگران کننده اي رسيده است. در انگليس متخصصان بهداشتي نسبت به بروز موج سوم هشدار داده اند. در اسپانيا تلفات مجددا دورقمي شده است. شمار ديگري از کشورهاي اروپايي از احتمال اعمال مجدد برخي از محدوديت هاي کرونايي خبر داده اند و بيم آن مي رود که با وخامت اوضاع شاهد بازگشت قرنطينه هاي سراسري باشيم.
دنيس دايک- تحليل گر بازار در موسسه " برايت تريدينگ ال ال سي" گفت: در ماهي که گذشت شاهد نوسانات بالايي در معاملات بوديم و اين نوسانات باعث زيان قابل توجه برخي از سهامداراني شد که سهام پرريسک را خريداري کرده بودند. اين زيان باعث ترس معامله گران از تکرار چنين اتفاقي شده و در نتيجه آن ها با احتياط بيشتري معامله مي کنند که به معناي ورود جريان نقدينگي تازه کمتر به بازارهاي بورسي خواهد بود.
بورس آمريکا
نمايندگان دموکرات در کنگره از کار بر روي يک بسته محرک جديد ۲.۴ تريليون دلاري خبر دادند. بخش بزرگي از اعتبار اين طرح پيشنهادي مربوط به مزاياي بيکاري افرادي خواهد بود که بر اثر کرونا شغل خود را از دست داده اند اما مشخص نيست جمهوري خواهان با چنين طرح بلندپروازانه اي موافقت کنند.
پيش از اين بانک مرکزي آمريکا از حمايت تمام قد از بازار کار اين کشور خبر داده بود. به گفته جروم پاول- رئيس بانک مرکزي آمريکا اگرچه مخارج خانوارها و اشتغال زايي نسبت به چند ماه قبل در وضعيت بهتري قرار دارد اما شرايط در مقايسه با قبل از بحران آشکارا بد است و تا زماني که مردم اطمينان لازم از غلبه بر همه گيري را به دست نياورند خبري از احياي کامل نخواهد بود. تا آن زمان بانک مرکزي به اقدامات خود ادامه خواهد داد و تلاش خواهد کرد تا آسيب وارد شده به اقتصاد به حداقل ممکن برسد.
در وال استريت، همه شاخصها صعودي بودند تا جايي که هر سه شاخص اصلي بورسي در سطح بالا تري از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ايدانستريال اوريج» با ۱.۲۵ درصد افزايش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۷ هزار و ۷۹۷.۱۸ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پي ۵۰۰» با ۱.۲۱ درصد صعود تا سطح ۳۳۷۶.۱۲ واحدي بالا رفت و ديگر شاخص مهم بورسي آمريکا يعني «نزدک کامپوزيت» با ۱.۰۱ درصد پيشروي در سطح ۱۱ هزار و ۱۹۶.۹۱ واحدي بسته شد.
تام لي- کارشناس امور مالي در موسسه فاندزرات گلوبال ادوايزرز گفت: به گمانم تا زمان انتخابات رياست جمهوري آمريکا رفتار مضطربانه معامله گران ادامه خواهد داشت چرا که دو رقيب انتخاباتي ديدگاه هاي کاملا متفاوتي در حوزه تجاري و اقتصادي با يکديگر دارند و در نتيجه بازارها به افزايش يا کاهش شانس پيروزي بايدن و ترامپ واکنش هاي مختلفي از خود نشان خواهند داد.
بورسهاي اروپايي
در معاملات بازارهاي بورس در اروپا، شاخص "فوتسي ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۵۳ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۶۶.۱۰ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ريزش ۰.۵۱ درصدي و ايستادن در سطح ۱۲ هزار و ۷۶۰.۷۳ واحدي به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاريس با افت ۰.۵۹ درصدي در سطح ۴۸۰۳.۴۴ واحد بسته شد. در مادريد شاخص "ايبکس ۳۵" ۰.۰۴ درصد بالا رفت و به ۶۷۱۶.۶۰ واحد رسيد.
بورسهاي آسيايي
در معاملات بورسهاي آسيا، شاخصها عملکرد مختلفي داشتند؛ تا جايي که شاخص "نيک کي ۲۲۵" بورس توکيو ژاپن با افت ۱.۵ درصدي تا سطح ۲۳ هزار و ۱۸۵.۱۰ واحدي پايين رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۷۹ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۴۵۹.۰۵ واحد بسته شد. در چين شاخص "شانگهاي کامپوزيت" کاهش ۰.۱ درصدي را تجربه کرد و در سطح ۴۵۸۷.۳۹ واحد بسته شد.
در استراليا شاخص "اس اند پي اس اند ايکس ۲۰۰" بورس سيدني با ۲.۲۹ درصد ريزش و ايستادن در سطح ۵۸۱۵.۹۴ واحدي به کار خود خاتمه داد. در بين ديگر شاخصهاي مهم آسيايي، شاخص " تاپيکس" ژاپن صعودي بود.
نفت
در بازار طلاي سياه روند قيمتها صعودي بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اينتر مديت" با ۰.۸۱ درصد افزايش به ۴۰.۲۱ دلار رسيد و نفت خام برنت درياي شمال با صعود ۰.۶۳ درصدي به ازاي ۴۰.۹۴ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنين در بازار فلزات گرانبها، بهاي هر اونس طلا با ريزش ۰.۵۲ درصدي نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۲.۱۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۱.۹۲ درصدي به ازاي ۲۳.۵۷ دلار مبادله شد.