نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
اقتصادی

صفر تا صد مصوبه ترخیص فوری کالاهای دپو شده در گمرک

منبع
ايسنا
بروزرسانی
صفر تا صد مصوبه ترخیص فوری کالاهای دپو شده در گمرک

ايسنا/ با ابلاغ مصوبه مربوط به تسهيل در ورود و تعيين تکليف کالاهاي وارده به اماکن گمرکي، ترخيص قطعي کالا و رفع تعهدات واردات ظرف ۴۵ روز پس از تخصيص ارز از گمرک انجام خواهد شد.

 با انباشت نزديک به هشت ميليون تن کالا در گمرک و بنادر و موانعي که به ويژه در حوزه ارز در رابطه با ترخيص اين کالاها وجود داشت اخيرا جهانگيري معاون اول رئيس جمهوري طي سفري به استان هرمزگان و بازديد از مجتمع بندي شهيد رجايي در جريان وضعيت کالاهاي دپو شده قرار گرفت و در نهايت با مذاکرات صورت گرفته بين دستگاه‌هاي ذيربط توافقات صورت گرفته، چند مورد در راستاي تسهيل در ورود و تعيين تکليف کالاهاي وارده به اماکن گمرکي مصوب شد.

اين در حالي است که به تازگي معاون اول رئيس جمهوري تصميمات اتخاذ شده در جريان سفر اخير را جهت اجرا به دستگاه‌هاي ذيربط ابلاغ کرده است.

طبق آنچه که ارونقي -معاون فني و امور گمرکي ايران -در رابطه با جزئيات اين مصوبات اعلام کرده ترخيص قطعي کالا و رفع تعهدات واردات ظرف ۴۵ روز پس از ترخيص ارز از گمرکات انجام خواهد شد.

اما جزئيات مصوبه مربوط به تسهيل در ترخيص کالاهاي دپو شده در گمرک و بنادر به شرح زير است.

طبق اين مصوبه در خصوص واردات اعتباري کالاهاي اساسي مقرر شد :
الف) شماره ثبت سفارش در ليست اعلامي وزارتخانه مربوطه باشد
ب) ظرف ۴۵ روز پس از تخصيص ارز، کل کالا از گمرک ترخيص قطعي و رفع تعهد واردات صورت گيرد.
ج) پس از رسيد مالي پروانه گمرک، بانک مرکزي متعهد به تامين ارز حداکثر ظرف ۳ ماه است.
د ) معادل ريال ارز تخصيص يافته توسط بازرگان به بانک عامل پس از تخصيص ارز واريز گردد.
ه) بانک عامل و بانک مرکزي، به محض دريافت ليست اشاره شده در بند الف، اقدام به تخصيص ارز مينمايد و پس از تحقق بند د و ارائه اسناد به بانک عامل، اقدام به ثبت برات بدون تعهد و صدور اعلاميه تامين ارز خواهد کرد.
و) در صورتي که در زمان تحقق بند ب، کالا مشمول ارز با نرخ ترجيحي باشد، نرخ ارز ترجيحي توسط بانک مرکزي تضمين مي شود.

اما در خصوص کالاي اساسي موجود در بنادر و اماکن گمرکي تا تاريخ پنج مهرماه ۱۳۹۹، که امکان بهره گيري از بند فوق را ندارند، با اعلام ثبت سفارش ها توسط وزارت صمت در اولويت تخصيص و تامين ارز قرار مي گيرند.
 
از سوي ديگر  بايد سازمان بنادر و دريانوردي به شرکتهاي کشتيراني را مکلف کند زمان صدور، احراز و انتقال مالکيت قبض انبار به هر شخصي اعم از حقيقي و حقوقي، ضمن دريافت کدملي يا شناسه ملي صاحب کالا، در صورتي که صاحب کالا قصد واردات قطعي آن را داشته باشد، شماره ثبت سفارش از ايشان الزاما دريافت و در سامانه سازمان بنادر ثبت نمايد. لازم است اين اقلام اطلاعاتي به همراه اطلاعات قبوض انبار به صورت برخط و سيستمي در اختيار سامانه جامع تجارت قرار گيرد و وزارت صمت در سامانه جامع تجارت، اقدام لازم جهت دريافت اطلاعات فوق را در اسرع وقت انجام دهد.
 
مقرر شده است در خصوص کالاهاي گروه (۲)که داراي قبض انبار تا تاريخ پنج مهرماه ۱۳۹۹ باشند، صاحبان کالا ظرف حداکثر ظرف دو هفته اقدام به اظهار کالا به گمرک کنند.

همچنين گمرک، ليست مربوطه را به وزارت صمت ارسال و آن وزارتخانه پس از پايش ليست مربوطه، شماره هاي ثبت سفارش (کالاي اساسي، مواد اوليه ، کالاهاي واسطه اي و اجزا و قطعات و قطعات يدکي توليد) را به بانک مرکزي ارسال کند.  

بانک مرکزي نيز ظرف يک هفته پس از دريافت ليست مذکور، مکلف به تخصيص ارز و پيگيري صدور اعلاميه تامين ارز (کدرهگيري) پس از ثبت اسناد و اعلام نتيجه به وزارت صمت و گمرک است.

در صورتي که کالاي مربوطه ظرف ۱۰ روز کاري از صدور اعلاميه تامين ارز (کدرهگيري) از گمرک به صورت کامل ترخيص نشود، گمرک موظف شده است ضمن اخطار به صاحب کالا ظرف يک هفته، نسبت به اعلام متروکه اقدام و نتيجه را به وزارت صمت و بانک مرکزي ابلاغ کند. همچنين وزارت صمت از صدور ثبت سفارش جديد و بانک مرکزي از صدور تخصيص ارز جديد براي صاحب کالا تا زمان خروج کالا از گمرک جلوگيري به عمل بياورد.
 
همچنين مقرر شده است در خصوص کالاهاي گروه (۲) (کالاي اساسي، مواد اوليه ، کالاهاي واسطه اي و اجزا و قطعات و قطعات يدکي توليد)، با اعلام وزارت صمت، ثبت سفارش هاي آنها در اولويت تخصيص ارز قرار گيرند .

در مورد کالاهايي که در زمان اعتبار ثبت سفارش داراي قبض انبار باشند، اظهار کالا به گمرک و صدور مجوزهاي قانوني (مانند استاندارد، بهداشت، قرنطينه، دامپزشکي و ...) بدون تمديد ثبت سفارش بلامانع است و در صورت داشتن اعلاميه تامين ارز (کدرهگيري) جهت ترخيص قطعي کالا نياز به تمديد ثبت سفارش ندارند.

همچنين مقرر شد مهلت رفع تعهد واردات کليه کالاها از زمان تامين ارز، سه ماه در نظر گرفته شود موارد استثناء توسط وزارت صمت بررسي و جهت تمديد مهلت به بانک مرکزي اعلام مي شود.

اين در حالي است که طي گزارش گمرک در حال حاضر حدود هشت ميليون کالا در گمرک و بنادر موجود است که ۳.۵ ميليون تن آن کالاهاي اساسي و ۳.۵ ميليون تن کالاهاي غير اساسي غير کانتينري است که بيش از ۸۰ درصد آن را مواد اوليه، مواد واسطه اي، اجزا و قطعات و ماشين آلات مربوط به واحدهاي توليدي تشکيل مي دهند ، بيش از ۲۵ هزار دستگاه کانتينر پر وارداتي نيز در بنادر و گمرک موجود است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره