کسری چند میلیارد دلاری در بودجه عربستان

فارس/ کاهش قيمت و افت تقاضاي نفت باعث وخيم شدن اوضاع اقتصادي عربستان شده و کسري بودجه اين کشور به 29 ميليارد دلار رسيد که بدترين وضعيت نسبت به دهههاي گذشته است.
درآمدها نفتي عربستان از ماه مارس تا کنون کاهشي بوده و وضعيت کسري بودجه اين کشور در سه ماهه دوم سال بدترين حالت نسبت به دهههاي گذشته بود و به رقم 29 ميليارد دلار رسيد.
چرا که شرايط کاهش ادامه دار قيمت نفت و افت تقاضا وضعيت بدي را براي اقتصاد اين کشور رقم زد. از آنجايي که نرخ بيکاري در سه ماهه دوم امسال در عربستان به رکورد بيسابقهاي رسيد رشد اقتصادي در اين کشور نيز 7 درصد کاهش يافت. تاثير کاهش قيمت نفت و همچينين شيوع بيماري کوويد 19 موجب اين چالش بزرگ در بزرگترين صادر کننده نفت جهان شده است.
رئيس بخش آمار عربستان اعلام کرد رشد توليد ناخالص داخلي اين کشور در سه ماهه دوم امسال نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش يافت.
رشد بخش نفتي اين کشور 5.3 درصد افت کرد و بخش غيرنفتي هم با کاهش 8.2 دهم درصدي مواجه شد که عمده دلايل آن محدوديتهاي قرنطيهاي به خاطر شيوع بيماري کوويد 19 بود.
مقامات مسئولان آمار اين کشور ميگويند در سه ماهه دوم امسال ارزش صادرات کالا و خدمات با کاهش 55.8 درصدي نسبت به سال گذشته مواجه شد که عمده دليل آن مربوط به کاهش 61.8 درصدي ارزش صادرات نفتي اين کشور ميشد.
علاوه بر اين در عربستان نرخ بيکاري به 15.4 درصد در سه ماهه دوم 2020 افزايش يافته است که اين رقم رکورد بيسابقه بوده و 3.1 دهم درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد دارد.
مسئولان آمار عربستان اظهار ميکنند در اين ميان 63.1 دهم درصد بيکاران مربوط به گروه سني 20 تا 29 ساله است.
کاهش قيمت نفت که بيشتر متاثر از سياستهاي نادرست عربستان در عرضه بيشتر اين ماده سياه در شرايط کاهش قيمت بود اين کشور را مجبور کرده برخي اقدامات غيرمتعارف نظير سه برابر کردن ماليات بر ارزش افزوده، کاهش پرداختيها به خانوارهاي کم بضاعت و توقف پرداختهاي معيشتي به خانوارها دست بزند.
چشم انداز اقتصادي عربستان امسال همچنان مبهم و در هالهاي از ابهام است و تاثير همه گيري ويروس کرونا در اقتصاد و نيز کاهش قيمت نفت باعث شده که اين کشور توليد نفت خود را در قالب «طرح کاهش توليد نفت» که با همکاري کشورهاي عضو اوپک انجام ميشود،کاهش دهد.