1. برگزیده
اقتصادی

ترکیه مجددا پروازهای ورودی از ایران را متوقف کرد

منبع
مهر
بروزرسانی
ترکیه مجددا پروازهای ورودی از ایران را متوقف کرد

مهر/ سازمان هواپيمايي ترکيه بار ديگر به دليل افزايش شيوع کرونا در اين کشور، جلوي پروازهاي ورودي از ايران و چند کشور ديگر را گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، شنيده‌ها حاکي است شب گذشته سازمان هواپيمايي ترکيه در نوتامي (اطلاعيه هوانوردي) از ممنوعيت ورود هواپيماهاي شرکت‌هاي ايراني به فرودگاه‌هاي اين کشور و همچنين توقف پرواز هواپيماهاي ايرلاين ترکيه‌اي ميان فرودگاه‌هاي دو کشور از روز يکشنبه هفته آينده (۱۳ مهر؛ ۴ اکتبر) خبر داده است.

بر اساس آنچه برخي مقامات سازمان هواپيمايي کشوري ايران اعلام کرده‌اند، در حال حاضر مذاکره ميان رؤساي دو سازمان هواپيمايي ايران و ترکيه از يک سو و مقامات وزارت خانه‌هاي امور خارجه دو کشور بر سر اين موضوع ادامه دارد.

اگرچه زمزمه‌هايي مبني بر تلاش مقامات ارشد صنعت هوانوردي ايران براي تغيير نظر ترکيه‌اي ها به گوش مي‌رسد، اما با توجه به اينکه نوتام مذکور به دست کليه شرکت‌هاي هواپيمايي ايراني و ترکيه‌اي داراي پرواز ميان دو کشور رسيده، احتمال توقف مجدد پروازها بسيار بالاست.

اين در حالي است که شرکت‌هاي هواپيمايي ايراني همچنان در حال فروش بليت پروازهاي تهران-استانبول هستند و حتي به دليل شدت تقاضا، تقريباً ظرفيت همه پروازهاي موجود پُر شده‌اند.

وبسايت هواپيمايي ترکيه (ترکيش ايرلاينز) هم اگرچه گزينه پرواز تهران به فرودگاه‌هاي استانبول را از صفحه خود حذف نکرده، اما در عمل هيچ بليت و پروازي از سوي اين شرکت نه عرضه شده و نه انجام مي‌شود. ضمن اينکه برخي آژانس‌هاي هواپيمايي هم در تماس تلفني مشتريان و مسافران، از احتمال توقف پروازهاي تهران-استانبول با ايرلاين ترکيه‌اي خبر مي‌دهند.

جالب آنکه علي رغم آنکه سازمان هواپيمايي ترکيه، علت ممانعت از انجام پروازهاي مستقيم ميان ايران و اين همسايه شمال غربي را شدت يافتن موج جديد کرونا در ترکيه اعلام کرده، اما از توقف پروازهاي قطري به فرودگاه استانبول خبري نيست و اين شرکت هواپيمايي همچنان اقدام به فروش بليت پرواز تهران-دوحه-استانبول به صورت ۲ بار در هر شبانه روز مي‌کند.

قيمت بليت پروازهاي تهران-استانبول با ايرلاين قطري در حال حاضر از ارقام ۶۰ تا ۷۰ ميليون توماني به ۸ تا ۱۵ ميليون تومان کاهش يافته است که گفته مي‌شود علت آن، صدور مجوز برقراري پرواز مستقيم ميان تهران-استانبول و با استفاده از هواپيماهاي ايرلاين‌هاي داخلي و يک ايرلاين ترکيه‌اي بوده است که سبب شده تا قطرايرويز در رقابت با شرکت‌هاي هواپيمايي ايراني، نرخ بليت‌ها را کاهش دهند؛ اگر اين ادعا صحت داشته باشد، بايد ديد آيا ايرلاين قطري بار ديگر نرخ بليت پروازهاي تهران-دوحه-استانبول را به ارقام سرسام آور بالاي ۶۰ ميليون تومان برمي‌گرداند يا خير؟

مقصود اسعدي ساماني دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره توقف پروازهاي تهران-استانبول مي‌گويد: هنوز توقف پروازهاي تهران-استانبول به صورت رسمي اعلام نشده است و مشخص نيست پروازها متوقف شود يا نه.

وي از انجام مذاکره ميان مقامات ارشد سازمان هواپيمايي ايران و ترکيه براي ادامه پروازها ميان دو کشور خبر داد و افزود: گفته مي‌شود سازمان هواپيمايي توقف پروازها را اعلام کرده اما هنوز اين اعلام توقف پروازها، رسمي نيست و هر چه شنيده مي‌شود غير رسمي است.

دبير انجمن شرکت‌هاي هواپيمايي، علت اين تصميم ترکيه‌اي ها را موضوع شيوع کرونا عنوان و اظهار کرد: گفته مي‌شود ترکيه‌اي ها تصميم به توقف پروازهاي ورودي به اين کشور از ساير کشورها علاوه بر ايران را هم دارند.

وي درباره علت گراني مجدد بليت پروازهاي تهران-استانبول تصريح کرد: وقتي تعداد شرکت‌هاي هواپيمايي برگزار کننده پروازهاي استانبول افزايش يافت، قيمت‌ها از ۶۰ تا ۸۰ ميليون تومان به ۷ تا ۸ ميليون تومان کاهش يافت.

اسعدي ساماني يادآور شد: تقاضاي سفر به استانبول زياد بوده و از سوي ديگر تعداد پروازها هم محدود است لذا قيمت‌ها فعلاً بالا بوده و هنوز به نرخ نرمال قبلي نرسيده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره