سه پروژه آب و برق در مدار فعالیت قرار گرفت

ايرنا/ صبح امروز با حضور رييس جمهوري سه پروژه آب و برق با اعتبار سه هزار و ۳۴۰ ميليارد تومان در استانهاي تهران و هرمزگان به صورت ويديو کنفرانسي در مدار فعاليت و عرضه خدمات به مردم قرار گرفت.
به گزارش ايرنا، صبح امروز (پنجشنبه ۸ مهرماه) رييس جمهوري در قالب بيست و ششمين هفته پويش #هرهفته_الف_ب_ايران، پروژه «تصفيهخانه ششم آب تهران» با سرمايه گذاري ۴۸۵ ميليارد تومان، «طرح بزرگ رينگ شبکه انتقال آب شرب شهر تهران» (سامانه آبرساني غرب، سامانه آبرساني به شهر جديد پرند، سامانه آبرساني شمال شرق) با اعتباري بالغ بر ۴۹۰ ميليارد تومان و «واحد ۲ بخش گاز نيروگاه سيکل ترکيبي قشم» با سرمايه گذاري ۲ هزار و ۳۶۵ ميليارد تومان را در استان هرمزگان افتتاح کرد تا از امروز در مدار فعاليت براي خدمت رساني به مردم قرار بگيرد.
حسن روحاني در اين آيين با بيان اينکه ظرف دو تا سه ماه آينده حدود يک ميليون نفر بهتر شدن کيفيت آب آشاميدني را احساس خواهند کرد، گفت: اين تصفيه خانه بعد از افتتاح تصفيه خانه هفتم در سال گذشته از افتخارات دولت است که امروز به بهره برداري مي رسد.
وي با بيان اينکه براي آبرساني، حدود ٩ هزار کيلومتر لوله کشي آب در تهران و تصفيه خانه هايي براي مصرف بيش از يک ميليارد متر مکعب آب راه اندازي شده است، تصريح کرد: آبي که براي مصرف مردم وارد شبکه مي شود، حتي بهتر از کيفيت آب بطري در فروشگاه هاست.
رييس جمهوري همچنين با بيان اينکه تحريم در بخش کشاورزي و طرح هاي آب و برق تقريباً ميتوان گفت بيتاثير بوده است، خاطرنشان کرد: در هفت سال گذشته طرح هاي مهمي با سختي و تأخير افتتاح شده است که افتخار بزرگي براي صنعت آب و برق محسوب مي شود.
رضا اردکانيان وزير نيرو با بيان اينکه اين هفته يکصد و بيست و چهارمين پروژه پويش #هرهفته_الف_ب_ايران، به ارزش ۳۱ هزار و ۷۸۰ ميليارد تومان سرمايهگذاري افتتاح مي شود، اظهار داشت: ۱۲۶ پروژه ديگر با اعتبار ۱۸ هزار ميليارد تومان تا پايان امسال به بهرهبرداري ميرسد.
وي با بيان اينکه تهرانيها دسترسي ۱۰۰ درصدي به آب شرب دارند و اين توفيق بزرگي است، خاطرنشان کرد: تهران از دهههاي قبل دسترسي کامل به آب شرب داشته و در اين راستا سدهاي اميرکبير، لتيان، لار، طالقان و ماملو به ترتيب در سالهاي ۱۳۴۰، ۱۳۴۷، ۱۳۵۹، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۹ به بهرهبرداري رسيد و اين در حالي است که بيش از يک ميليارد مترمکعب آب شرب بهداشتي در سال در تهران مصرف ميشود و ۷۵ درصد آن از منابع آبهاي سطحي و ۲۵ درصد ديگر از منابع آب زير زميني است.
وزير نيرو همچنين درباره تصفيهخانه بزرگ ششم تهران تصريح کرد: اين تصفيهخانه در بالاترين نقطه تهران قرار گرفته و با راهاندازي آن، ۳۰ درصد انرژي برقي که براي پمپاژ آب از ساير تصفيهخانهها به مناطق شمال غرب و غرب تهران استفاده مي شد، صرفهجويي کرديم و در ۵ منطقه تهران از آن استفاده ميکنيم.
وي افزود: تونل دسترسي آب در مناطق تهران در سال ۹۱ درست شده و آب اندازي آن نيز امروز انجام ميشود و از سوي ديگر واحد دوم نيروگاه سيکل ترکيبي قشم به ظرفيت ۱۷۵ مگاوات به بهره برداري مي رسد.
وي خاطرنشان کرد: کار ساخت تصفيهخانه ششم از سال ۸۶ شروع شد و قرار بود از فاينانس خارجي ساخته شود که محقق نشد و با بودجه عمومي آهنگ ساخت آن در ۲ سال اخير تسريع و با کمک اعضاي شوراي شهر تهران و شرکت آب منطقهاي، منابع مورد نيازي از طريق قبوض آب تامين شد.
همچنين حميدرضا جانباز مديرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور، نيز با بيان اينکه ۵۲ کيلومتر از رينگ آبرساني در سه سامانه غرب، شهر جديد پرند از مخزن تلمبهخانه يافتآباد تا مخزن رضي آباد و شمال شرق اجرا شده است، اظهار داشت: اين رينگ با قطر يک هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار ميليمتر به بهرهبرداري رسيده است و در سامانه آبرساني غرب تهران به طول هفت کيلومتر، آب تصفيهخانه ششم را به مناطق پنج، ۹، ۱۸، ۲۱، ۲۲ و شهر جديد پرند ميرساند.
وي با اشاره به مزيتهاي اجراي طرح رينگ آبرساني بيان کرد: اين امر باعث ميشود تا آب با کيفيت يکسان در اختيار مشترکان قرار گيرد و در خشکساليهاي احتمالي امکان انتقال آب از غرب به شرق وجود دارد.
ميزان ظرفيت پروژه هاي افتتاح شده، چقدر بود؟
پروژه «تصفيهخانه ششم آب تهران» با ظرفيت هفت هزار و ۵۰۰ ليتر درثانيه حد فاصل سد تنظيمي اميرکبير و تصفيهخانه ششم واقع در ضلع شمالي شهرک راهآهن تهران به منظور ايجاد سيستم انتقال جديد آب از منابع غربي تهران و امکان افزايش ظرفيت تصفيه آب آشاميدني شهر تهران در چهار بخش اصلي «تونل انتقال به طول مجموع ۲۹.۵ کيلومتر»، «آبگير ابتدايي تونل»، «تصفيهخانه ششم تهران با ظرفيت ۱۵ مترمکعب در ثانيه (دو فاز ۷.۵ مترمکعب در ثانيه)» و «کانال سرريز تصفيهخانه ششم آب تهران» به بهرهبرداري رسيد.
اين پروژه با هدف جايگزيني سيستمهاي موجود انتقال و تصفيه آب شهر تهران، فراهم کردن امکان بررسي، بازسازي و اصلاح سيستمهاي موجود انتقال و تصفيه آب در تهران، آبرساني به مناطق شهري با ارتفاع بالاتر از رقوم تحت پوشش تصفيهخانههاي موجود به روش ثقلي و در نتيجه کاهش هزينههاي پمپاژ و بهرهبرداري و نگهداري سيستمهاي موجود توزيع آب و آبرساني به مناطق گسترش يافته در محدوده شمال و شمال غرب تهران بزرگ افتتاح شد.
افزايش ظرفيت تصفيه آب در شهر تهران، افزايش ظرفيت انتقال آب از منابع غربي تهران (سدهاي اميرکبير و طالقان)، افزايش کيفيت آب شرب مصرفي شهروندان و افزايش ايمني و پدافند غيرعامل تامين آب تهران از ديگر اهداف اين پروژه بود.
اين پروژه در سه بخش (سامانه آبرساني غرب، سامانه آبرساني به شهر جديد پرند از مخزن تلمبهخانه يافتآباد تا مخزن رضي آباد و سامانه آبرساني شمال شرق) درمجموع حدود ۴۰ کيلومتر خط انتقال آب در اقطار يک هزار و ۲۰۰ تا دو هزار ميليمتر با لولههايي از جنس فولادي افتتاح شد.
پروژه «واحد ۲ بخش گاز نيروگاه سيکل ترکيبي قشم» در راستاي توسعه توليد برق در جنوب کشور و پاسخگويي به رشد مصرف در منطقه، احداث نيروگاه با ۲ واحد گازي ۱۷۵ مگاواتي و يک واحد بخار ۱۶۰ مگاواتي جمعا به ميزان ۵۱۰ مگاوات (در شرايط ايزو) به مشارکت شرکت سرمايه گذاري برق و انرژي غدير و گروه مپنا بهعنوان سرمايه گذار به بهرهبرداري رسيد.
اين پروژه با هدف تشويق سرمايه گذاري از طريق بخش غير دولتي، کاهش حجم تصديگري دولت، تأمين بخشي از تقاضاي شبکه سراسري برق کشور، افزايش ظرفيت توليدي برق و ايجاد زمينههاي اشتغال در منطقه بهعنوان زيربناي توليد، استفاده بهينه از انرژي سوخت مصرفي با توجه به راندمان بالاي واحدها و استفاده از حداکثر توان مهندسي و ساخت و اجراي داخل کشور و ارتقاي دانش فني در ساخت نيروگاههاي سيکل ترکيبي افتتاح شد.
پويش #هرهفتهالف_ب_ايران در يک سال گذشته آباداني هرچه بيشتر کشور در حوزه صنعت آب و برق را دنبال کرده است و افتتاح طرحهاي کوچک و بزرگ اين طرح در شرايط تحريمي و کرونا بيانگر اين واقعيت است که دولت با وجود همه فشارهاي خارجي، نسبت به سلامت و آباداني کشور توجه ويژه دارد.
اين نکته قابل توجه طي روز گذشته نيز در سخنان رييسجمهوري تبلور يافت و ايشان بار ديگر تاکيد کرد که دولت براي معيشت مردم، پيشرفت کشور و سلامت ملت ايران در شرايط کرونا از هيچ کوششي فروگذار نميکند.