کف سقوط بورس کجاست؟

ايسنا/ دامنه کاهش هاي پي در پي شاخص کل بورس به هفته جاري نيز کشيده شد و بازار سرمايه در آخرين روز کاري، بعد از مدت ها به کانال يک ميليون و ۲۰۰ هزار واحد عقب گرد کرد، اتفاقي که براي بسياري از تحليلگران قابل پيش بيني نبود و بسياري از کارشناسان هم درمورد اينکه اين کاهش تا کجا ادامه پيدا خواهد کرد هيچ تحليلي ندارند.
با وجود همه تصميمات سازمان بورس براي برگرداندن تعادل به بازار سرمايه، حمايت هاي مجلس و اقدامات دولت، قيمت دلار و گزارش هاي شش ماهه چشم گير شرکت ها، بازار سرمايه همچنان بر مدار نزول در حرکت است. حرکتي که در هفته جاري شيبي تند و چشم گير داشت.
شاخص کل بورس در روز شنبه با ۳۸ هزار و ۳۰۵ واحد کاهش، رقم يک ميليون و ۲۷۴ هزار واحد را ثبت کرد. در روز دوشنبه شاخص کل ۳۷ هزار و ۴۷۰ واحد کاهش يافت و در رقم يک ميليون و ۳۳۶ هزار واحد ايستاد. روز سه شنبه و چهارشنبه نيز به ترتيب با ۳۴ هزار و ۸۴۸ واحد کاهش و ۱۳ هزار و ۸۳۵ واحد کاهش، در رقم هاي يک ميليون و ۳۰۱ هزار و يک ميليون و ۲۸۸ هزار واحد ايستاد.
کارشناسان دلايل مختلفي را براي سقوط بورس برشمردند؛ از جمله تاثير شايعات افزايش نرخ سپرده هاي بانکي، قيمت گذاري دستوري در بورس کالا، انتخابات آمريکا، رفتار هيجاني تازه واردها، از بين رفتن اعتماد مردم و ... البته درحالي که برخي هيچ پيش بيني درمورد اينکه کف سقوط شاخص کجا است ندارند، برخي ديگر بر اين باورند که بورس دوباره محلي براي جمع آوري سرمايه هاي سرگردان مي شود.
به طور کلي وضعيت بازارهاي موازي، قيمت دلار، سودآوري شرکت ها و... شرايط را براي صعود بازار سرمايه فراهم کرده است اما به نظر مي رسد آنچه که در اين بازار از ميان رفته، اعتماد مردم به اين بازار است که وقتي هيجان جديدالورودها در کنار آن قرار مي گيرد، به سقوط هرچه بيشتر بورس دامن مي زند.