مهر/ يکي از مهمترين و پرمخاطبترين برنامههاي سازمان صدا و سيما در دهه شصت بخشهاي مختلف خبري بود. در روزهايي که به دليل کمبود وسايل ارتباطات جمعي، گويي همه اخبار عالم و آدم در همان بخش خبري با مجريهاي خاطرهساز آن دوران از جمله قاسم افشار، محمدرضا حياتي، حسن سلطاني، مريم صالحي، فواد بابان و برخي ديگر خلاصه ميشد.
يک دکور ساده با رنگهاي سرد در زمينههاي خاکستري، طوسي و در بهترين شکل ممکن آبي که با مجريهاي اتو کشيده، چهرههايي خشن و صداهايي زمخت به طور کامل تداعي شرايط جامعهاي را به تصوير ميکشيدند که به دليل حساسيتهاي دوران جنگ و شرايط اقتصادي، مردماني نگران و مضطرب داشت که هر شب منتظر شنيدن اخباري بودند که بتواند اطلاعات بيشتري از آنچه در پيرامونشان ميگذرد، داشته باشند.
به همين دليل هم احتمالاً يکي از خاطرهسازترين و شايد براي بعضيها جذابترين نواهاي آن دوران تيتراژ معروف بخشهاي اصلي خبر بود که بعد از نمايش تيکتاک ساعت بر روي يکي از آثار ماندگار ونجليس آهنگساز يوناني، رأس ساعت مقرر پخش خبر را نويد ميداد؛ يک سرود که سابقه تاريخي آن به يکي ديدارها و سخنرانيهاي حضرت امام خميني (ره) با جمعي از رزمندگان اسلام در دوران مقدس باز ميگردد.
اين سرود حماسي بعد از گذشت سه دهه با اضافه کردن چاشني ساز و ملودي همچنان به عنوان تيتراژ آغازين بخشهاي خبري شبکههاي مختلف راديو و تلويزيون مورد استفاده قرار گرفته و تداعيگر خاطرات زيادي است.
اين سرود که با مطلع «ما مسلح به الله اکبريم» آغاز ميشود، اولينبار در دوران دفاع مقدس توسط جمعي از پاسداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در حسينه جماران در مقابل حضرت امام خميني (ره) اجرا شد که پس از دقايقي تمامي جمعيت حاضر در اين مراسم نيز با گروه سرود همصدا شدند. به دليل همين شکوهي که اين سرود در ايجاد روحيه حماسي داشت، تصميم بر اين شد که از آن پس بهعنوان تيتراژ بخشهاي خبري رسانه ملي نيز مورد استفاده قرار گيرد.
البته به دليل نوع اجرا و کيفيت پايين صدابرداري، در سالهاي ابتدايي پخش اين سرود از تلويزيون، بسياري از شنوندگان متوجه همه مفاهيم شعر نميشدند اما بعد از انتشار متن شعر بود که ماجرا به طور کامل عيان و اين متن به عنوان قطعه ماندگار در دل و ذهن مخاطبان جاي گرفت.
رهبر يا هماهنگکننده خوانش اعضاي گروه سرود نيز شخصي به نام غلامرضا ايزدي بود. هنرمندي که اطلاعات چنداني از او در دسترس نيست اما وي از جمله افرادي بود که در هماهنگي و شکلگيري اجراي اين سرود در محضر امام راحل (ره) بهعنوان رهبر ارکستر نقش محوري داشت. وي اسفند ماه سال ۱۳۹۷ دار فاني را وداع گفت.
يکي ديگر از صحبتهايي که درباره اين سرود روايت شده و هنوز مرجع رسمي هم آنها را به صورت کامل تأييد نکرده، اين است که اين قطعه قرار بوده ابتدا توسط دانشجويان ايراني که با امام راحل از پاريس به تهران باز ميگشتند اجرا شود که گويا هنگام ورود ايشان به فرودگاه مهرآباد شرايط فراهم نشده و سرود «خميني اي امام» توسط تعدادي ديگر از افراد در مقابل رهبر انقلاب اجرا شده است.
متن سرود «ما مسلح به الله اکبريم» آمده است:
ما مسلح به الله اکبريم / بر صف دشمنان حمله ميبريم
ما همه پيرو خط رهبريم / بر صف مشرکان حمله ميبريم
لا اله لا اله لا اله الا الله / لا اله لا اله لا اله الا الله
وحده وحده وحده وحده / انجز انجز انجز وعده
نصر نصر نصر عبده / لا شريک لا شريک لا شريک له
انجز وعده و نصر عبده / انجز وعده و نصر عبده / الله اکبر خميني رهبر...
بازار