حامی: شاید پس از «کرونا» مافیای موسیقی ضعیفتر شوند
موسيقي ما/ خوانندههاي زيادي تا پيش از ماه محرم و در بهار و تابستان امسال در نوبت انتشار آلبومهايشان قرار داشتند. از جمله «حامي» که قصد داشت پس از سالها ارديبهشت امسال آلبوم جديدي را به بازار عرضه کند. اما او هم مانند ساير خوانندهها دست نگه داشت و به خلوتي اجباري رفت. خلوتي که به دليل شيوع ويروس «کرونا» دامنگير ميليونها نفر در سراسر جهان شد. چندي پيش سراغ حامي رفتيم و با او از روزهاي کرونايي و اتفاقات اخيري که در خلوت داشته است گپ زديم. او در اين مصاحبه پيشبينيهاي جالبي هم درباره وضعيت موسيقي پس از کرونا مطرح کرد.
حامي ابتدا درباره روزهاي قرنطينه و خانهنشيني اجباري چند وقت اخير به دليل شيوع کرونا گفت:«من سعي کردم آثار تازهاي خلق کنم. يعني وقتي در خانه هستم و زمان بيکاري زيادي دارم آهنگ ساختم و با دوستان ترانهسرا در ارتباط بودم. با «سما صفايي» عزيز بيشتر کار ميکنم و از او شعر گرفتم و روي آنها ملودي ساختم. اما کارهاي نيمه کاره به همان شکل باقي مانده است. قرار بود آلبوم من در ماه ارديبهشت منتشر شود اما با اين اتفاقاتي که رخ داد استوديو نميتوانم بروم. به احترام مردم و دوستاني که با آنها ارتباط دارم و به احترام خانواده خودم به استوديو نميروم که خطر ناقل بودن نداشته باشم. کارهاي خودم را همگي مسکوت باقي گذاشتهام تا پس از بهتر شدن شرايط کارهاي ميکس و مستر و انتشار آلبوم را انجام دهم. به رفقاي خودم هم پيشنهاد دادم که مثلاً آقاي «رضا تاجبخش» اگر در خانه نشستهاي، سعي کن کارهاي بيشتري توليد کني و کارهاي نيمه کاره را بسازي و تنظيم کني!»
او در پاسخ به اين سوال که آيا اهالي موسيقي هم ميتوانند مثل اهالي سينما به سمت فضاي آنلاين و کنسرتهايي به اين شکل بروند هم چنين نظري داشت:«ما با اهالي سينما تفاوتهاي زيادي داريم و اينطور نيست که حتي پس از کرونا هم بتوانيم به صورت آنلاين کنسرت برگزار کنيم و درآمدزايي براي اهالي موسيقي داشته باشد. يک اميدواري در اين روزها داشتم آن هم اينکه همانطور که مردم در دوران شيوع کرونا و قرنطينه باعث شدند تا طبيعت زنده شود و حيات وحش در همه جاي دنيا احيا شود و روابط اجتماعي آدمها هم اصلاح شده است، قرنطينه و کرونا تأثير مثبتي روي گوشهاي مردم داشته باشد. به دليل اينکه زندگي در خيابان و درگيري در کار و شغل باعث ميشود که مردم از تفکر دور باشند. اما وقتي که مردم چند ماه در خانه باشند فرصت کتاب خواندن و گوش دادن به موسيقيها خوب دارند. ديگر از آن موسيقيها مصرفي روزمره مسلماً دوري ميکنند. نتيجه ميگيريم که از ديد من پس از کرونا سليقه موسيقي در جهت مثبت ارتقا پيدا خواهد کرد. اين موضوع به من که ادعاي تفکر در موسيقي دارم اميدواري ميدهد که شايد پس از کرونا بهتر کار کنم و آن کساني که نا به کار بودند و براساس روابط آنچناني و مافيايي و لابيگري و پولشويي در موسيقي کار ميکردند ضعيفتر شوند. فکر ميکنم اين فکر من بيراه نباشد و حدس ميزنم اين اتفاق تا درصدي رخ دهد.»
او در پاسخ به اينکه سليقه مردم در ايام قرنطينه و پس از کرونا چه تغييري خواهد داشت هم نظر متفاوتي را مطرح کرد:«فکر ميکنم درباره کنسرتها هم سليقه مردم تغيير جهت مثبت خواهد داشت. ما در دورهاي بوديم که آنقدر موزيکهاي بد به خورد مردم ميدادند، مردم خودشان را گم کرده بودند. همانطور که شايد شما هم ميان خانواده و اطرافيان ديده باشيد که خيليها خودشان را در دوره قرنطينه پيدا کردند. مردم موسيقي خوب را در قرنطينه پيدا کردند. پس از کرونا، کنسرتهايي که فکر پشت آنها است موفقتر خواهند بود.»
اين خواننده باسابقه در پاسخ به سوال ما مبني بر اينکه آيا از دل توليدات اين روزهاي حامي امکان شنيده شدن يک کار هيت هست هم اعلام کرد:«اهالي موسيقي نميتوانند تعيين کنند که يک کار حتماً هيت ميشود. کسي مثل آقاي «بابک بيات» با ايمان بالاي هشتاد درصد اين قطعه هيت ميشود. آن هم در دورهاي که موسيقي متفکر زنده بود. اما من در اين دوره نميتوانم چنين چيزي بگويم. آزمون و خطا است و ملودي هم جوششي است و کوششي نيست که پاي پيانو بنشينم و حتماً به زور روي يک شعر، ملودي بسازم. تمامي کارهاي من که مورد توجه مردم يعني طرفداران خودم و طرفداران موزيک من قرار گرفته بودند همگي کارهاي جوششي و از سر عشق يا غصه يا شاديهاي زندگي من بودند. آن کارها تأثير بيشتري روي مردم گذاشتند. مسلم ميدانم کارهايي که در اين دوره ساخته شده، نه تنها توسط من بلکه توسط ساير دوستان، يک جهش رو به جلو خواهد داشت.»
حامي در نهايت گفت:«مسلماً اهالي موسيقي بايد فعاليت داشته باشند. چندي پيش از استاد «حسين عليزاده» ويديويي ميديدم. دقيقاً جمله ايشان را به خاطر ندارم اما درباره يک نوازنده تار قديمي صحبت ميکردند که از ديد مردم درجا ميزنند و تکرار خودشان هستند. معني جمله ايشان اين بود که هنرمند بايد هنرمند از شروع کارش تا انتها وحدت رويه و ثبات در توليد آثارش داشته باشد. کساني که اين ثبات را دارند در خلوت خودشان، قرنطينه، کرونا يا جنگ هر اتفاق ديگري که رخ دهد به آينده اميدوار هستند. چرا که تفاوتي با گذشته ندارند. اينکه جنگ شود يا کرونا بيايد و من بخواهم سبک و فرم خودم را عوض کنم براي من به عنوان خوانندهاي که ادعاي تفکر دارم خوشايند نيست. کساني که متفکر و هنرمندان حقيقي هستند، از کرونا و قرنطينه نميترسند. آنها حرکت رو به جلوي خود را هرچند کند، ولي ادامه ميدهند. بيشتر اهالي هنر که فکر پشت کارشان هست در اين دوران از خلوت خودشان استفاده مثبت بردند. آن کساني که بازاري بودند و هنرمند نيستند و نا به کاراني که در هنر لابيگري و سوداگري و جادوگري ميکنند، آنها نگران اين هستند که پس از کرونا کنسرتهايشان نفروشد. علاوه بر اينکه درآمدهاي چندين ميلياردي خودشان در اين چند ماه از دست دادند. شايد يکي از دغدغههاي آنها اين است که جلوي درآمدشان گرفته شده است! اين خلوت براي من مثبت بوده است و فکر ميکنم براي خيلي از اهالي هنر هم مثبت بوده است.»