ايرنا/ عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت ايران گفت: در شرايط کنوني، جريان اصلاحات در مقابل جريان برانداز قرار گرفته است، چون اين جريان راديکال، رقيب و مانع اول خود را در حال حاضر اصلاحات مي داند و به همين دليل عمده فشارها را بر اين طيف سياسي معطوف کرده است.
هادي خانيکي شامگاه چهارشنبه در نشستي با عنوان 'کنش سياسي در فضاي مجازي' در شيراز افزود: اصلاح طلبي شيوه اي است که با توجه به ظرفيت هاي درون کشور سعي در ساماندهي اوضاع از طريق گفتگو دارد.
اين فعال سياسي اصلاح طلب اظهار داشت: هم اينک سطح نارضايتي ها و بي اعتمادي در جامعه نسبت به گذشته افزايش پيدا کرده، در مقابل نيز سطح اميد به آينده نيز تنزل يافته و در اين بين جريان برانداز نيز با تمام قوا به ميدان آمده است و در فضاي مجازي و ماهواره اي به شدت به طرح مباحث مختلف و دامن زدن به اين وضعيت مي پردازد.
خانيکي در ادامه ضرورت پيش روي کنشگران سياسي را برقراري تعادل و توازن بين فضاي مجازي و محيط واقعي دانست و افزود: لازم است که کنشگران سياسي فضاي مجازي به محيط واقعي نزديک شوند.
عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت ايران در ادامه سخنان خود گفت: کنشگر سياسي اگر با هنر بيگانه باشد قطعا در سياست ورزي موفق نخواهد بود.
خانيکي با اشاره به اينکه سياسيون و انقلابيون در گذشته از هنر دور مانده بودند اما در دوره کنوني سياست بدون فرهنگ عقيم خواهد ماند، اظهار داشت: کار مدني و حزبي در عصر کنوني متفاوت از گذشته و لازم است که دانش هاي جديد را به آن تزريق کرد.
وي کنشگري در فضاي واقعي و مجازي را از هم تمايز داد و گفت: کنشگران سياسي در عصر کنوني با جامعه اي تغيير يافته و سخت روبرو هستند که وارد عصر ارتباطات و فناوري اطلاعات شده است.
خانيکي به توصيف جامعه نظارتي و جامعه نظاره گر اشاره کرد و گفت: در کنشگري سياسي در فضاي مجازي با نوعي خاص از فعاليت به اسم گرايش به سست کوشي و تنبلي مواجه هستيم چون فعاليت سياسي حقيقي اغلب در محيط واقعي شکل مي گيرد.
عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت ايران عنوان کرد: فعاليت در فضاي مجازي الزاما منجر به فعاليت سياسي نمي شود، فضاي مجازي در اغلب موارد تنها کنشگران سياسي را به کنشگران آنلاين تبديل و شخص را نظاره گر تربيت مي کند.
وي فشردگي زمان و مکان، افزايش سطح اطلاعات افراد از يکديگر، در هم آميختن حريم خصوصي و عمومي افراد و افزايش سرعت انتقال اخبار را از جمله خصوصيت عصر کنوني عنوان کرد و افزود: امروزه خبر از رسانه ها جلوتر حرکت مي کند که بخشي از اين ويژگي ها فرصت و بخشي نيز تهديد است.
او انسان کنوني را همواره در حال بلعيدن اطلاعات توصيف کرد و گفت: کارايي مغز انسانها نيز تک بعدي شده و به جاي انديشيدن و تفکر بيشتر در حال جذب اطلاعات گوناگون است.
** فضاي مجازي به جاي پل، ديوار برافراشته است
عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت ايران در بخش ديگري از سخنان خود گفت: فضاي مجازي در جامعه ايران به برخي تعارض هاي قومي، جنسيتي، نسلي و ... دامن زده و به جاي ايجاد پل هاي ارتباطي و گفت و گو، ديوارها را برافراشته است.
وي با بيان اينکه برخلاف تصور عموم، فضاي مجازي امکان گفتگو را محدود کرده است، گفت: فضاي مجازي ظرفيت گفتگو کردن و مجادله با رعايت اصول انساني را محدود و محيطي براي گسترش بي اخلاقي و توهين را گسترش داده است.
وي اظهار داشت: در عصري به سر مي بريم که با انقلاب شبکه هاي اجتماعي، تلفن همراه و اينترنت توام است و اين سه عامل باعث تغيير شگرف در جهان کنوني با دوران گذشته شده است.
اين استاد علوم ارتباطات اجتماعي با اشاره به اينکه در پي بروز اين وضعيت انواع کنش ها از جمله کنش سياسي تغيير يافته است، افزود: در دهه هاي گذشته ورود ويدئو به جامعه جهاني که عنوان رسانه ياغي در توصيف آن به کار مي رود کنترل را ناممکن کرد تا حدي که تغييرات در اروپاي شرقي نيز مبتني بر نوع استفاده از ويدئو بود.
وي سابقه وجود شبکه هاي اجتماعي در ايران را مربوط به دوران مشروطه دانست و تشريح کرد: اين شبکه ها از گذشته در قالب احزاب و تشکل ها وجود داشته اما از ساليان اخير که شبکه هاي اجتماعي به سمت مجازي شدن سوق پيدا کرد تحزب و کنش سياسي نيز زير سوال رفت.
خانيکي با طرح اين سوال که نخست بايد مشخص شود که اين تغيير ايجاد شده و کنشگري سياسي مجازي در امتداد ،تکميل و يا تضعيف کننده کنشگري سياسي در محيط واقعي است يا خير؟ ادامه داد: فعالين حوزه ارتباطات معتقدند که اين تغييرات در امتداد کنشگري در محيط واقعي نيست و در نقطه اي آن نوع کنشگري قطع و تغييرات جديد و مجازي شکل گرفته است.
وي که معتقد است تغييرات کيفي پردامنه عصر کنوني جامعه ما را نيز در بر گرفته است، گفت: در دهه هاي گذشته خانواده تاثيرگذارترين نهاد در انتخابات ايران بود اما اکنون اين تاثيرگذاري به سمت فضاي مجازي و کانال هاي اجتماعي سوق پيدا کرده است.
عضو شوراي مرکزي حزب اتحاد ملت ايران اظهار داشت: ميل به ديده شدن در کنشگري هاي سياسي افراد را وادار به زدن حرف ها و اقداماتي مي کند که صرفا ديده شوند، يکي از جذابيت ها و ويژگي هاي تکنولوژي هاي ارتباطي نوين نيز اين مساله است که امکان ديده شدن را فراهم مي آورد.
بازار