انتخاب/ العربي الجديد نوشت: پايتخت سوريه شاهد آماده سازي هايي براي برگزاري نشست نظامي بين نمايندگاني از عراق و ايران، در کنار نماينده نيروهاي نظام سوريه است؛ اين ديدار در سطح روساي ستادهاي مشترک نيروهاي مسلح اين سه کشور بوده و در سوريه برگزار مي شود. طبق اطلاعات رسيده به العربي الجديد، نشست مذکور به بررسي پرونده هاي مختلفي اختصاص دارد، که بيشتر آنها مربوط به مرزها، تبادل بازداشتيها و حمل و نقل زميني است.
به گزارش سرويس بين الملل «انتخاب»؛ در ادامه اين مطلب آمده است: در همين راستا، سرلشکر باقري، رئيس ستاد مشترک نيروهاي مسلح ايران، روز يکشنبه در رأس هيئت نظامي بلند پايه وارد سوريه شد تا در جلسه روساي ستادهاي مشترکي که با حضور همتايان عراقي و سوري او برگزار مي شود، شرکت کنند.
طبق اطلاعاتي که العربي الجديد به آن دست يافته، اين نشست سه جانبه با هدف بررسي پرونده هايي مربوط به سوريه و عراق، و با نظارت ايران انجام مي شود؛ که اغلب به پرونده هاي مرزي و نقل و انتقالهاي زميني بين ايران و سوريه، از طريق عراق، ارتباط دارد.
يک مسئول نظامي بلند پايه در بغداد در تماس تلفني با العربي الجديد گفت:«رئيس ستاد مشترک نيروهاي عراق و ژنرالهايي در ارتش، در نشستي شرکت مي کنند که در ضمن تلاشهاي عراق براي تامين امنيت مرزهاي غربي با سوريه انجام مي شود».
به گفته اين مسئول، نشست مذکور نظامي است، نه سياسي و پرونده هايي را مورد بررسي قرار مي دهد که مهمترين آنها، هماهنگي در پرونده مرزهاي بين عراق و سوريه و بازگشايي گذرگاهها بين دو شهر(القائم و الوليد)، امضاي توافق تثبيت دوباره ستونها و موانع خاکي مرزي که در سال 2014 توسط داعش از بين رفته بود است.
وي در مورد نقش طرف ايراني در اين نشست گفت:«حضور نماينده ايران به اين اعتبار است که اين کشور طرف تاثيرگذاري در درگيري سوريه و حامي نيروهاي نظام است.»
از طرف ديگر، علي البکري، تحليلگر عراقي مي گويد:« موضوعاتي که مورد بررسي قرار خواهد گرفت، نقطه تمرکز در همکاري بين نظام اسد و بغداد، با نظارت ايران است. ايراني ها مي خواهند به سرعت پرونده انتقال زميني به سوريه از طريق عراق را به انجام برسانند»
البکري تاکيد کرد:«پايان نزديک باغوز، به اين معناست که همکاري با هماهنگي وارد مرحله تازه اي مي شود و ايراني ها قصد دارند ارتباط خود با ميدان سوريه را اسانتر و سريعتر کنند، بويژه آنکه انگيزه زيادي براي دست يافتن به سرمايه گذاريهايي در اين کشور دارند که آن را بخشي از حق خود در کمک به نظام اسد مي دانند.»
اين گزارش ها همزمان شده است با اخباري در مورد تلاش ايران براي تسلط بر بندر لاذقيه، بعنوان راه ورودي به درياي مديترانه. روزنامه ها به احتمال واگذاري مديريت بندر لاذقيه به ايران در اغاز اکتبر اشاره کرده اند که اين به معناي توانايي رسيدن تهران به اين بندر، بدون هيچ مانعي است.
سفر مسئول نظامي ايران به دمشق همچنين در سايه تحولاتي صورت مي گيرد که از آن جمله، اظهارات روس ها در مورد ضرورت خروج همه نيروهاي مسلح از سوري، که شامل نيروهاي ايراني است، علاوه بر اينکه اطلاعاتي وجود دارد مبني بر توافق روسيه با طرف اسرائيلي در مورد تشکيل گروه اقدام بين المللي براي تحقق اين هدف.
بازار