فارس/ رئيس جمهور گفت: علاقمند نيستيم که برجام از بين برود و اقدامات و تصميماتي هم که گرفته شده بر مبناي بند 36 برجام بوده است لذا اميدواريم دولت آمريکا به جاي تغيير لحن به دنبال تغيير عمل باشد.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاري فارس، حجت الاسلام حسن روحاني رئيس جمهور شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک هيأتهاي عاليرتبه ايران و ژاپن، با استقبال از حضور نخست وزير ژاپن و هيأت همراه در تهران اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي توسعه روابط با ژاپن اهميت زيادي قايل است و اميدواريم اين سفر نقطه عطفي در روابط تهران – توکيو باشد.
رئيس جمهور با اشاره به همزماني سفر نخست وزير ژاپن به تهران با نودمين سالگرد برقراري روابط مشترک دو کشور و همچنين آغاز فعاليت امپراطور جديد ژاپن، اظهارداشت: ما علاقه مند به روابط عميق، دوستانه و بلندمدت با ژاپن هستيم. روابط دو کشور از گذشته بسيار مستحکم بوده و در حوزه هاي سدسازي، محيط زيست و انرژي از جمله پتروشيمي، همکاري هاي مشترک ماندگاري داشته ايم.
روحاني با بيان اينکه علاقمنديم روابط اقتصادي دو کشور بر مبناي منافع متقابل تداوم و گسترش يابد، از اظهار تمايل نخست وزير ژاپن براي سرمايه گذاري و مشارکت در طرحهاي توسعه اي جنوب و بندر چابهار استقبال کرد و گفت: ايران از همکاري و سرمايهگذاري ژاپن در منطقه چابهار و همچنين منطقه عمومي مکران استقبال ميکند و آماده جذب سرمايه گذاري ژاپن است.
وي همچنين تسريع در اجراي توافقات پيشين در حوزه انرژي و امور درماني را ضروري خواند.
رئيس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و با بيان اينکه همه کشورها در قبال توافق برجام و قطعنامه 2231 سازمان ملل وظايف مشخصي برعهده دارند، ابراز اميدواري نمود که ژاپن نيز مسئوليتهاي خود را در اين زمينه اجرايي کند.
روحاني تاکيد کرد: تخريب و زيرپا گذاشتن معاهدات بينالمللي قطعاً به نفع هيچکس نخواهد بود.
رئيس جمهور با بيان اينکه در زمينه مسايل منطقهاي ما آماده رايزني و همکاري کامل با ژاپن هستيم، گفت: در مورد بازسازي سوريه و همچنين پايان دادن به بحران يمن و کمک به مردم اين کشور در زمينه هاي بهداشتي، درماني و تأمين مواد غذايي و همچنين در زمينه مبارزه با تروريسم چه در منطقه و چه ديگر مناطق جهان آماده همکاري هستيم.
روحاني با بيان اينکه اگر اقدامات ايران در زمينه مبارزه با تروريسم نبود، گروههاي تروريستي از جمله داعش کل منطقه را در بحران فرو برده بودند، گفت: مسأله امنيت منطقه براي جمهوري اسلامي ايران بسيار حائز اهميت است و ما قصد تنش و جنگ با هيچ کشوري از جمله آمريکا را نداريم اما اگر مورد تجاوز قرار بگيريم پاسخ ما بسيار کوبنده و پشيمان کننده خواهد بود.
رئيس جمهور با بيان اينکه حساسيت ژاپن نسبت به توليد سلاح هستهاي را درک ميکنيم، گفت: شما قرباني سلاح هستهاي آمريکا و ما هم قرباني سلاح شيميايي صدام هستيم و بارها تأکيد کردهايم که ما به دنبال فناوري صلحآميز هستهاي بوده و دنبال سلاح هستهاي نيستيم.
روحاني با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه کمک به پناهندگان و مهاجرين از جمله اتباع افغاني در ايران، گفت: امروز ميليونها مهاجر از جمله برادران و خواهران افغان در ايران حضور دارند و صدها هزار نفر دانشآموز و دانشجو از اتباع افغانستان به طور رايگان در ايران مشغول تحصيل هستند. ما در پذيرايي از مهاجرين خارجي و مبارزه با مواد مخدر همواره پيشتاز بودهايم اما امروز بخاطر تحريمهاي ناعادلانه و فشارهاي اقتصادي دچار مشکل هستيم.
رئيس جمهور با بيان اينکه سالانه حدود 8 ميليارد دلار براي مهاجرين خارجي و مبارزه با مواد مخدر در ايران هزينه ميکنيم، گفت: ادامه اين روند به دليل اعمال تحريمها و فشارهاي اقتصادي آمريکا ممکن است براي ما امکانپذير نباشد.
روحاني ابراز اميدواري کرد همکاريهاي دوجانبه ايران و ژاپن در زمينه مهاجرين و مواد مخدر به گونهاي باشد که ايران بتواند به فعاليتهاي انساندوستانه خود ادامه دهد.
رئيس جمهور با اشاره به اهميت روابط پارلماني دو کشور، گفت: توسعه روابط با ژاپن در همه زمينه ها براي ما با اهميت است و علاقمند هستيم رفت و آمد مقامهاي دولتي و پارلماني دو کشور افزايش يابد.
روحاني ابراز اميدواري کرد با سفر نخستوزير ژاپن به تهران که بسيار حائز اهميت است، شاهد تحرک بسيار خوب در روابط اقتصادي، فرهنگي و همينطور علمي و فناورانه بين دو کشور باشيم.
رئيس جمهور تأکيد کرد: نگرانيهايي که در منطقه بوجود آمده مسئوليت اصلي آن برعهده آمريکاست و شروع اين تنش با جنگ اقتصادي آمريکا عليه ملت ايران بوده است.
روحاني اظهار داشت: در واقع اگر همه ما به امنيت منطقه و کاهش تنش در منطقه و برقراري صلح و ثبات علاقمند هستيم بايد از همانجايي آغاز کنيم که بيثباتي ايجاد شده و آن اعمال تحريمهاي اقتصادي عليه ايران است. در صورت پايان اين تحريمها شاهد روابط نويني در منطقه خواهيم بود.
رئيس جمهور با استقبال از آمادگي ژاپن براي ادامه و توسعه روابط اقتصادي و بانکي با ايران و علاقه مندي براي ادامه خريد نفت در صورت آماده شدن شرايط، گفت: اميدوارم مذاکرات بين دو کشور براي سرمايهگذاري ژاپن در مناطق آزاد جنوبي بويژه چابهار هر چه سريعتر به نتيجه برسد.
روحاني با اشاره به موضوعات مطرح شده از سوي نخستوزير ژاپن در رابطه با ايران و آمريکا، گفت: کليد مسأله در دست واشنگتن است و بيترديد هر زماني که آمريکاييها فراتر از حرف رفته و عملا تحريمهاي غيرقانوني عليه ايران را رفع کنند، شرايط متفاوت خواهد شد.
رئيس جمهور خاطر نشان کرد: با اقداماتي که دولت آمريکا نسبت به ايران انجام داده و با اعمال فشارهاي اقتصادي ظالمانه، مردم ايران عصباني هستند، اميدوارم آمريکاييها متوجه باشند اگر جنگ با يک دولت يا يک ارتش امکان پيروزي داشته باشد، جنگ با يک ملت حتماً محکوم به شکست است.
روحاني همچنين با ابراز خوشحالي و رضايت از حمايتهاي ژاپن از برجام، تأکيد کرد: علاقمند نيستيم که برجام از بين برود و اقدامات و تصميماتي هم که گرفته شده بر مبناي بند 36 برجام بوده است و اميدواريم دولت آمريکا به جاي تغيير لحن به دنبال تغيير عمل باشد.
رئيس جمهور در پايان تأکيد کرد: بسيار خوشحالم که هدف شما صلح و آرامش و رفع تنش است و در هر دو سفري که به تهران داشتهايد با هدف صلح و امنيت منطقه بوده است و اميدوارم در اين هدف موفق باشيد.
"آبه شينزو" نخست وزير ژاپن نيز در اين نشست با ابراز خوشحالي از سفر به تهران براي دومين بار، گفت: امسال نودمين سالگرد روابط ديپلماتيک دو کشور است و براي من افتخارآميز است که در اين تاريخ بعد از ۴۱ سال به عنوان نخستوزير به ايران سفر ميکنم.
نخست وزير ژاپن با اشاره به سفرش به تهران در سال ۱۳۶۲ به عنوان مشاور پدر خود که وزير خارجه وقت ژاپن بوده است، گفت: آن سفر هم با هدف برقراري صلح و ثبات در منطقه انجام شد.
وي با اشاره به اينکه ژاپن و ايران روابط ديرينه و دوستانهاي دارند، گفت: ژاپن به عنوان دوست ايران از هر گونه افزايش تنش در منطقه، نگران است.
آبه شينزو با قدرداني از ايران بخاطر پايبندي به برجام و همچنين انجام تعهدات خود به آژانس بينالمللي انرژي اتمي، تأکيد کرد: ژاپن برجام را بخاطر اينکه به برقراري صلح و ثبات در منطقه کمک ميکند، هميشه تأييد کرده و از آن حمايت ميکند.
وي ايران را کشور بزرگي در منطقه عنوان کرد و گفت: جمهوري اسلامي ايران نقش بزرگي براي تحقق صلح و ثبات در منطقه ايفا ميکند و از اهميت بالايي برخوردار است.
نخست وزير ژاپن با اشاره به رفت و آمدهاي متعدد مقامات دو کشور از جمله سفر لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي به ژاپن در ماه فوريه و همچنين سفر ظريف وزير امور خارجه به اين کشور در ماه مي ، تأکيد کرد: قصد داريم برغم وجود شرايط سخت در منطقه روابط ديرينه ژاپن و ايران را به صورت عملي حفظ کرده و گسترش دهيم.
شينزو همکاري در زمينههاي پزشکي، محيط زيست، مديريت بحران ، دورههاي آموزشي، درماني و پزشکي، کمک به توسعه منطقه چابهار، همکاري در زمينه شيلات، همکاري در زمينه حمايت از پناهندگان و مهاجرين را از جمله محورهاي مورد علاقه براي همکاريهاي دو کشور عنوان کرد. وي همچنين با اشاره به ارسال بيش از شش تن کمکهاي انساني براي سيل زدگان در ايران گفت: ژاپن اخيرا کمک مالي به ميزان 2 ميليون و 500 هزار دلار نيز بدين منظور اختصاص مي داده است.
نخست وزير ژاپن با بيان اينکه حفظ برجام عنصر ضروري براي توسعه اعتماد در روابط دوجانبه و بين المللي است، تأکيد کرد: ژاپن تلاشها و همکاريهاي زيادي براي حفظ برجام انجام داده و خواهد داد.
آبه شينزو همچنين خاطر نشان کرد: مايليم در زمينههاي فرهنگي و ورزشي نيز دامنه روابط با ايران را گسترش دهيم و بسيار تمايل داريم که رفت و آمد مقامات دو کشور در سطوح مختلف افزايش يابد.
نخست وزير ژاپن همچنين تأکيد کرد: براي حفظ روابط اقتصادي با ايران از جمله واردات نفت با آمريکا مذاکرات جدي داشتهايم و به تلاش خود در اين زمينه ادامه خواهيم داد و خيلي مايل هستيم در حوزه مبارزه با تروريسم و مبارزه با قاچاق مواد مخدر همکاريها را به پيش ببريم.
وي با اشاره به تأثير تحريم آمريکا بر روابط مالي و اقتصادي دو کشور، گفت: آرزو داريم روابط اقتصادي با ايران و خريد نفت را حفظ کرده و گسترش دهيم و براي فراهم شدن زمينه اين همکاريها به تلاش خود ادامه خواهيم داد.
نخست وزير ژاپن تلاش براي کاهش تنش را مهمترين هدف سفر خود به تهران عنوان کرد و گفت: قوياً اميدوارم که سفر من به ايران منجر به کاهش تنشها و برقراري صلح و ثبات در منطقه شود.
بازار