باشگاه خبرنگاران/ حجت الاسلام و المسلمين محسني اژهاي به تشريح تحولات دستگاه قضايي در دوره رياست جديد قوه قضاييه پرداخت.
صدور حکم انفصال از خدمت 60 قاضي متخلف
حجت الاسلام و المسلمين غلامحسين محسني اژهاي معاون اول قوه قضاييه و رئيس ستاد بزرگداشت هفته قوه قضاييه در نشست خبري تشريح برنامههاي هفته قوه قضاييه که امروز (سه شنبه) برگزار شد، درخصوص صدور حکم انفصال تعدادي از قضات متخلف گفت: اقدامي که در دوره جديد تشديد شد و با جديت پيگيري کرديم اين بود که حکم انفصال ۶۰ قاضي در ردههاي مختلف صادر شد. عدهاي از اين قضات هم از مشاغل قضايي و هم مشاغل دولتي انفصال پيدا کردند و عدهاي ديگر فقط از مشاغل قضايي انفصال پيدا کردند و پرونده عدهاي از اين قضات به دادگاه براي رسيدگي ارسال شده است؛ همچنين از بيش ۴ هزار نفر تشويق شد.
محاکمه 825 مفسد اقتصادي
معاون اول قوه قضاييه ادامه داد: از شروع رسيدگي به پروندههاي مفاسد اقتصادي تا فروردين ماه براي ۸۲۵ نفر کيفرخواست صادر و پرونده به دادگاه ارسال شده است که البته تعدادي از اين افراد دلال ارز بودند و عدهاي هم سمتهاي بالا داشتند.
وي گفت: از اين ۸۲۵ نفر براي ۲۴۱ نفر حکم قطعي صادر شد و ۷ نفر تبرئه شدند.
بررسي پروندههاي مسن در قوه قضائيه
معاون اول قوه قضاييه اظهار کرد: اقدام ديگر اين بود که بررسي پروندههاي مسن که رسيدگي به آنها به هر دليلي طولاني شده است سرعت بخشيده شد. در ابتدا خواستيم گزارشي مبني بر اينکه چرا رسيدگي به پرونده طولاني شده است تهيه شود.
حجت الاسلام و المسلمين اژهاي تاکيد کرد: تعدادي از اين پروندهها مشکلاتي داشت که قاضي نميتوانست حکم صادر کند و تعدادي از پروندهها نيز به دليل کمبود نيروي انساني طولاني شده است و در اين راستا از قضات و کارمندان خواستيم زمان بيشتري کار کنند تا پروندهها به روز شد تا در آينده پرونده معوقي نداشته باشيم.
وي گفت: براي آينده دستورالعملي در دست بررسي است تا پرونده معوق نداشته باشيم.
صدور اذن قصاص براي 350 پرونده
معاون اول قوه قضاييه بيان کرد: مورد بعدي در خصوص استيذان قصاص بود. اين استيذان بايد از سوي رييس قوه قضاييه صادر شود، زيرا از سوي رهبر به رييس قوه قضاييه تنفيض شده است و ما در اين رابطه پروندههاي زيادي داشتيم و از فروردين ماه تا امروز براي بيش از ۳۵۰ پرونده اذن صادر شد و ۲۵۰ پرونده هم در حال ارسال است.
حجت الاسلام و المسلمين محسني اژهاي تاکيد کرد: اقدام ديگر جهادي که در اين مدت انجام شد تشديد مبارزه با مفاسد اقتصادي بود.
وي تصريح کرد: به لحاظ جنگ اقتصادي در دوران رياست آيت الله آملي لاريجاني بر قوه قضاييه از مقام معظم رهبري براي رسيدگي به پروندههاي مفاسد اقتصادي اذن گرفته شد و اين روند در دوره جديد هم با جديت اجرا ميشود و دادگاه ويژه در گلستان، بندرعباس و قم و تهران و مشهد و اصفهان تشکيل شده است.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا فردي براي کمک به رييس قوه قضاييه به منظور رسيدگي به پروندههاي استيذان از سوي مقام معظم رهبري مشخص شده است، گفت: بنده از سوي رهبري براي کمک به رييس قوه قضاييه براي پروندههاي استيذان انتخاب شدم.
اقدامات دستگاه قضا درباره فرجام خواهي فوق العاده
در خصوص اقدامات داخل دستگاه قضايي گفت: يکي از مشکلات موجود ماده ۴۷۷ است که فرجام خواهي فوق العاده است و پروندهاي که فرجام خواهي شد و اولياي دم اگر تشخيص دهند حکم صادره خلاف بين شرع است ميتوانند اعلام کنند تا رييس قوه قضاييه حکم را نقض و پرونده را به ديوان عالي کشور ارسال کند.
وي اظهار کرد: در اين مدت ۶۰۰ پرونده مشمول ماده ۴۷۷ از سوي رييس قوه قضاييه تعيين تکليف شد و بيش از ۲ هزار پرونده امضا و در حال ارسال به ديوان عالي کشور و بيش از هزار و ۷۰۰ پرونده در شرف امضا هستند.
برنامه دستگاه قضا در رابطه با امور زنان
محسني اژهاي در پاسخ به اين سوال که آيا رييس قوه قضاييه معاوني در رابطه با امور زنان دارند و يا قرار است معاوني در اين حوزه انتصاب کنند، اظهار کرد: نيمي از جمعيت کشور خانمهاي هستند و تا امروز رييس قوه قضاييه معاوني در امور زنان ندارند، اما مشاور خانم دارند و قرار است در اين حوزه از نظرات نخبگان استفاده شود.
واکنش اژه اي به اظهارات نزار زکا پس از آزادي از زندان
محسني اژهاي در رابطه با صحبتهاي نزار زاکا بعد از آزادي زندان اظهار کرد: خارج از توقع من نيست که فردي از زندان خارج ميشود صحبتي نکند. اين موضوع روندي داشت که انجام شد و فکر نميکنم نياز به توضيح بيشتري داشته باشد. اگر نياز به توضيح باشد آنطور که دادستان گفت ميگوييم.
بازار