جام نيوز/ دو هفته پيش بود که عادل عبدالمهدي، نخست وزير عراق در سفري چندساعته به عربستان با پادشاه و وليعهد اين کشور ديدار کرد. بسياري از رسانهها موضوع محوري اين ديدار را ميانجيگري بين ايران و عربستان اعلام کردند.
پس از حمله تلافي جويانه ارتش يمن به تاسيسات نفتي آرامکو، مقامات عربستان عليرغم لفاظي هاي ظاهري، کشورهايي همچون عراق و پاکستان را براي ارسال پيغام و بهبود رابطه با ايران واسطه قرار داده اند.
دو هفته پيش بود که عادل عبدالمهدي، نخست وزير عراق در سفري چندساعته به عربستان با پادشاه و وليعهد اين کشور ديدار کرد. بسياري از رسانه ها موضوع محوري اين ديدار را ميانجيگري بين ايران و عربستان اعلام کردند.
ياسر ابوهلاله، مدير سابق الجزيره در صفحه توئيتر خود جزئيات سفر ناگهاني نخست وزير عراق به رياض را فاش کرد و نوشت: «ميانجيگري از تماس مساعد العبيان (وزير مشاور و يکي از چهرههاي تصميم ساز در عربستان) با نخست وزير عراق و دعوت وي براي سفر به رياض در سريعترين زمان ممکن آغاز شد با وجود آنکه عبدالمهدي به تازگي از چين بازگشته بود.
در ملاقات با پادشاه از ميهمان عراقي خواسته شد به مهار بحران با ايران کمک کند اما ديدار اصلي با وليعهد سعودي بود؛ ديداري که با معذرت خواهي بنسلمان براي تاخير ۱۰ دقيقهاي شروع شد چرا که مشغول دريافت تجهيزات نظامي جديد آمريکا براي مقابله با حملات موشکي بود!
عادل عبدالمهدي در پاسخ به وليعهد عربستان گفت آمريکاييها ۱۵۰ هزار سرباز، هزاران تانک و جنگنده به عراق فرستادند اما در پايان نتوانستند در اين کشور باقي بمانند. اين ملاقات با اشاره به برخاستن پهپادها و موشکها از عراق به سوي عربستان آغاز شد.
اما عبدالمهدي در پاسخ گفت که اين حملات فارغ از مبداء آن صورت گرفته و مسئله اصلي نگاه ما به آينده است. آيا کشورهاي منطقه ميخواهند امنيت خود را تامين کنند يا همچنان آن را در گرو مداخله قدرتهاي خارجي قرار دهند؟ بنسلمان در ادامه از تمام کشورها، مخصوصا ترکيه به تندي انتقاد کرده است.»
بازار