انتخاب/ ظاهرا آقاي ترامپ قصد دارد که کشورش را از همه درگيري هاي نظامي در خاورميانه خارج کند. از اين لحاظ او ديدگاه هاي مشابهي با باراک اوباما، رئيس جمهور سابق دارد. ترامپ در ماه دسامبر 2018 شکست کامل گروه داعش و خروج قريب الوقوع دو هزار سرباز آمريکايي از خاک سوريه را اعلام کرد.
آموس هارل در هاآرتص نوشت: دونالد ترامپ، رئيس جمهور آمريکا اخيرا تصميم گرفت که چند صد سرباز آمريکايي را از نزديکي مرز بين ترکيه و سوريه خارج کند. هم زمان ارتش ترکيه حمله به جنوب شرقي سوريه را اغاز کرد. اين تصميم ترامپ خبر بدي براي همه متحدان آمريکا در منطقه محسوب مي شود. بدين ترتيب رئيس جمهور آمريکا به اقدام خطرناک ترکيه چراغ سبز نشان داد و جنگجوهاي کرد که مطمئن ترين متحدان آمريکا در سوريه بوده اند را رها کرد.
در ادامه اين مطلب آمده است: اين تصميم آمريکا فرصتي در اختيار بازيگران ديگر در سوريه قرار داد تا اهداف خود را پيش ببرند. بدون شک آقاي رجيب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه بيشتر از همه سود خواهد بود. اما حکومت بشار اسد و همچنين مهم ترين حاميان اسد يعني ايران و روسيه نيز از خروج نيروهاي آمريکايي خوشحال خواهند شد. آقاي ترامپ تاکنون به عنوان مهمترين دوست اسرائيل در دهه هاي گذشته توصيف شده بود. اما تصميم اخير اين برداشت را به رهبران اسرائيل القا خواهد کرد که ترامپ نيز قابل اطمينان نيست.
ظاهرا آقاي ترامپ قصد دارد که کشورش را از همه درگيري هاي نظامي در خاورميانه خارج کند. از اين لحاظ او ديدگاه هاي مشابهي با باراک اوباما، رئيس جمهور سابق دارد. ترامپ در ماه دسامبر 2018 شکست کامل گروه داعش و خروج قريب الوقوع دو هزار سرباز آمريکايي از خاک سوريه را اعلام کرد. اين تصميم با مخالفت جيمز متيس، وزير دفاع سابق روبرو شد. آقاي متيس مجبور شد که از مقام خود استعفا دهد. البته در نهايت فرايند خروج نيروهاي آمريکايي به تاخير افتاد. در حال حاضر هنوز حدود هزار نيروي آمريکايي در شمال شرقي سوريه مستقر هستند. اين نيروها عمدتا واحدهاي کماندو و اطلاعاتي هستند که به ائتلافي از گروه هاي مخالف اسد با نام نيروهاي دموکراتيک سوريه کمک مي کنند. کردها بدنه اصلي اين ائتلاف را تشکيل مي دهند.
کردها تاکنون با حمايت آمريکا مانع گرفتن اين منطقه توسط نيروهاي بشار اسد شده بودند. آنها همچنين از احيا گروه داعش جلوگيري کردند. در حال حاضر حدود 70 هزار نفر از اعضاي سابق داعش در کمپ پناهجويان الهول حضور دارند. اين کمپ توسط کردها اداره مي شود. بسياري از اين افراد اعضاي خانواده تروريست هاي جهادي هستند. اما حمله ارتش ترکيه به اين ناحيه ميتواند به فروپاشي اين کمپ و فرار افراد داخل آن منجر شود.
اما از نگاه اردوغان در واقع کردها تروريست هاي اصلي هستند. او براي مدتي طولاني به دنبال تشکيل يک منطقه امنيتي در مرز بين دو کشور بوده است. در حال حاضر يک ميليون از پناهجويان آواره سوري در ترکيه مستقر هستند. اردوغان قصد دارد که آن ها را در اين منطقه اسکان دهد. او تهديد کرده است که در صورت مخالفت قدرت هاي غربي اين پناهجويان را به سمت اروپا روانه خواهد کرد.
کاخ سفيد دوشنبه شب ساعت 23 خبر خروج سربازان آمريکايي را اعلام کرد. اين موضوع افکار عمومي را از جنجال هفته هاي اخير بر سر رسوايي اوکراين منحرف کرد. کارشناسان و رسانه هاي آمريکا از اين تصميم ابراز انزجار کردند. بسياري از مقامات در پنتاگون و وزارت خارجه نيز همين احساس را در مورد تصميم رئيس جمهور دارند.
با ورود ارتش ترکيه به خاک سوريه، کردها مي توانند يک جنگ چريکي عليه آنها به راه اندازند و متحدان جديدي به جاي آمريکا پيدا کنند. حال اين سوال بين رهبران کشورهاي متحد آمريکا در سرتاسر خاورميانه مطرح شده است که تا چه اندازه ميتوانند به ترامپ اطمينان کنند.
رهبران اسرائيل نيز بايد از تحولات اخير درس بگيرند. چند ماه قبل بنيامين نتانياهو، نخست وزير اسرائيل و وزاي کابينه او در مراسم رسمي شهرکي در بلندهاي جولان را به نام رئيس جمهور آمريکا رونمايي کردند. قرار بود در ماه هاي گذشته يک پيمان دفاعي بين دو دولت امضا شود که ظاهرا به طور کامل فراموش شده است. به نظر مي رسد که نتانياهو بيش از حد به آقاي ترامپ اطمينان کرده بود. اين رويکرد نتانياهو باعث دور شدن سياست مداران دموکرات آمريکا از اسرائيل شد که در بلند مدت هزينه گزافي به ما تحميل خواهد کرد.
بازار