ايسنا/ رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: با توجه به ناهنجاريهاي ترامپ در صحنه بينالملل، رهبران دنيا بايد به هم اعتماد بيشتري کنند تا از اين طريق برخي از ناهنجاريهاي ترامپ علاج شود.
علي لاريجاني و والنتينا ماتونيکو رئيس مجلس سناي روسيه روز دوشنبه، ۲۲ مهرماه در حاشيه صد و چهل و يکمين نشست اتحاديه بينالمجالس جهاني (IPU) ديدار و گفتوگو کردند.
لاريجاني در اين ديدار بيان کرد: مجموعه گفتوگوهاي ايران و روسيه پيشرفتهاي چشمگيري داشته است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه اعتماد جدي ميان دو کشور و رهبران ايجاد شده است، افزود: با توجه به رفتارهاي ناهنجار ترامپ در صحنه بينالملل، رهبران دنيا بايد به هم اعتماد بيشتري کنند تا از اين طريق برخي از خرابکارهاي ترامپ در صحنه بينالملل علاج يابد.
همچنين در جريان اين ديدار، رئيس مجلس روسيه از مواضع ثابت و اصولي روسيه نسبت به ايران خبر داد و گفت: روسيه مخالف بر هم زدن توافق هستهاي است چرا که اين اتفاق آسيبهاي فراواني به دنبال دارد.
وي با تأکيد بر اهميت عدم ترک گفتوگو افزود: مواضع روسيه بهطور شفاف به ايالات متحده اعلام شده و اقدام ترامپ تنشها را افزايش داده است تا جايي که در سطح هشداردهندهاي قرار گرفته است.
وي تأکيد کرد: روسيه علنا و به صورت قاطعانه تحريمهاي يکجانبه عليه ايران را محکوم کرده و اعلام ميکند؛ هيچگونه تهديد ديگري سبب نخواهد شد ايران پاي مذاکره بازگردد.
وي بيان کرد: ايران نقش بسيار موثري در تدوين يک راه حل و بازگشت آرامش و آتشبس به سوريه داشته است به همين دليل از تلاشهاي ايران تشکر ميکنيم.
رئيس پارلمان روسيه همچنين از پيدا کردن راهکارهايي براي گسترش روابط تجاري ميان ايران و روسيه خبرداد.
ديدار لاريجاني با دبيرکل اتحاديه مجالس کشورهاي اسلامي
به گزارش ايسنا، در ابتداي اين ديدار علي لاريجاني گفت: در صورت تشکيل کميتههاي مجالس کشورهاي اسلامي اتحاديه نتايج ملموسي پيدا خواهد کرد و بايد از تمام ظرفيتهاي اين اتحاديه بهره برد، در واقع بايد کشورها ساز و کاري در نظر و از ظرفيتهاي اقتصادي يکديگر بهره بگيرند.
وي افزود: در صورت قوت پيوندهاي اقتصادي کشورهاي اسلامي، بر ناملايمات سياسي آنها نيز تأثير مثبت گذاشته و دشمني و رقابت به مشارکت و همکاري تبديل خواهد شد، البته برخي از مشکلات در جهان اسلام به راحتي حل نميشود چرا که جاهلان اجازه نمي دهند اما بايد مسير تعامل و گفتوگو را ادامه داد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي اظهار کرد: در مسئله فلسطين اتحاديه مجالس کشورهاي اسلامي بايد صداي رساي فلسطين باشد چرا که در آشفتگيهاي جهان اسلام به فلسطين بيتوجهي ميشود لذا سازمان شما بايد در اين رابطه حرفي بزند.
وي با بيان اينکه مسئله فلسطين بسيار مهم است، گفت: کشورهاي مناسبي براي اجلاس بعد از اين اتحاديه در آسيا وجود دارند که مناسب هستند لذا بايد به آنها فکر کرد.
در ادامه دبير کل اتحاديه مجالس کشورهاي اسلامي ضمن ارائه گزارشي از عملکرد اين اتحاديه که مقر آن در تهران است، گفت: به دنبال فعال کردن کميسيونها و کميتههاي اتحاديه مجالس اسلامي هستيم تا قبل از مجمع عمومي سال آينده اين کميسيونها فعال شوند.
وي بيکاري جوانان، حقوق بشر، تروريسم و افراطيگرايي و ... را از جمله عناوين کميتههاي اين اتحاديه عنوان کرد.
ديدار لاريجاني با رئيس پارلمان چک
به گزارش ايسنا، لاريجاني در ابتداي ديدار با رادک وند راچک رئيس پارلمان چک در حاشيه صد و چهل و يکمين نشست اتحاديه بينالمجالس جهاني (IPU) بر همکاريهاي اقتصادي و تجاري ميان چک و ايران تأکيد کرد و گفت: بايد از ظرفيت دو کشور براي برداشتن گامهاي نو بهره برد ضمن آن که برخي تجار ايراني به طور سنتي با تجار چک کار ميکنند.
وي در ادامه توضيحاتي در خصوص به نتيجه نرسيدن توافق هستهاي و نقش ترامپ در اين مسئله ارائه کرد و افزود: ترامپ به هم ريختگي در منطقه ايجاد کرده و با وجود مذاکره با اتحاديه اروپا اما کار مهمي انجام نگرفته است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي حمله نظامي به سوريه را غيرعاقلانه عنوان کرد و ادامه داد: در مورد سوريه معتقد به گفتوگوي سياسي هستيم اما برخي از کشورها راهحل نظامي را ترجيح ميدهند که اين کار غيرعاقلانه خسارت بزرگي در پي دارد.
وي اظهار کرد: برخوردهاي نظامي، تروريسم را افزايش ميدهد و نمونه آن در افغانستان، عراق و سوريه است البته به درخواست دولت عراق و سوريه به آنها در سرکوب داعش کمک کرديم.
در ادامه رئيس پارلمان چک با بيان اينکه نظاميگري راه به جايي نخواهد برد، بنابراين همواره بايد يک راهحل سياسي و گفتوگو محور وجود داشته باشد، گفت: متأسفانه غيرنظاميان در سوريه و يمن در عذاب هستند.
ديدار لاريجاني با رئيس مجلس آفريقاي جنوبي
به گزارش ايسنا، لاريجاني در ابتداي ديدار با بالکا امبته، رئيس مجلس آفريقاي جنوبي در حاشيه صد و چهل و يکمين نشست اتحاديه بينالمجالس جهاني (IPU)با اشاره به اهميت توسعه اقتصادي بين دو کشور گفت: رفتارهاي ترامپ پايدار و ابدي نيست لذا نبايد اجازه داد دوستيهاي ميان دو ملت را تحتالشعاع قرار دهد البته اين مهم به اراده سياسي نياز دارد.
وي با بيان اينکه آفريقاي جنوبي در جغرافياي آفريقا پيش رو و تأثيرگذار است، ادامه داد: رژيم صهيونيستي ۴۵۰ روستا را در فلسطين به طور کامل از بين برد که اين جنايت بسيار بزرگي است و حالا ميخواهند تحت عنوان (معامله قرن) آنها را بخرند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي يکي از دستاوردهاي سفر به صربستان را آشنايي با رئيس مجلس آفريقاي جنوبي عنوان کرد و گفت: احساس مسئوليت شما در مقابل فلسطين بسيار ارزشمند است اما متأسفانه سياست تبديل به جنايت شده است.
همچنين در ادامه رئيس مجلس آفريقاي جنوبي بيان کرد: هيچگاه موضع آفريقاي جنوبي در مورد فلسطين تغيير نخواهد کرد، اين در حالي است که مردم ليبي و سوريه نيز در حال قرباني شدن هستند.
وي همچنين خواستار روابط نزديکتر آفريقاي جنوبي با ايران شد و افزود: اگر نمايندگان مجلس دو کشور با هم در ارتباط باشند، ميتوانند ساز و کارهاي امور پارلماني کشورهاي ديگر را فرا بگيرند که اين مهم بر روابط تجاري دو کشور نيز تأثيرگذار است.
ديدار لاريجاني با رئيس پارلمان مکزيک
به گزارش ايسنا، لاريجاني در ابتداي ديدار با همتاي مکزيکي خود در حاشيه صد و چهل و يکمين نشست اتحاديه بينالمجالس جهاني (IPU) با اشاره به اهميت توسعه روابط اقتصادي و تجاري ميان ايران و مکزيک گفت: آمريکا به شکل ديگري مشکلاتي که براي ما ايجاد کرده را براي مکزيک نيز به وجود آورده است. البته از مواضع مکزيک نسبت به ايران و منطقه قدرداني کرده و اميد است در سفر به ايران به همراه گروه دوستي، موضوعات مختلفي را بررسي کنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي از تشکيل گروه دوستي مکزيک و ايران استقبال و از هيئت پارلماني اين کشور براي حضور در ايران دعوت کرد.
همچنين رئيس پارلمان مکزيک از تشکيل گروه دوستي ايران و مکزيک در اين کشور خبر داد و گفت: علاقمند به گسترش روابط اقتصادي ميان دو کشور هستيم و البته معتقديم تمام مناقشات بايد به صورت صلحآميز حل و فصل شود.
بازار