ايسنا/ رئيس ستاد انتخابات کشور از ثبت نام ۱۵ هزار و ۶۱۸ نفر براي انتخابات مجلس خبر داد و گفت: با توجه به ازدحام جمعيت و به دليل اينکه از لحاظ قانوني با مشکل مواجه بوديم، فرم ها به شکل دستي پر شد و اگر در سامانه ثبت شود اين رقم به ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر خواهد رسيد.
جمال عرف رئيس ستاد انتخابات کشور صبح امروز(يکشنبه) در نشست خبري با اهالي رسانه پيرامون اعلام گزارش ثبتنام داوطلبين يازدهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: همانطور که در شنبه گذشته پيشبيني اوليه از تعداد ثبتنام کنندگان صورت گرفت، تقريبا همان پيشبيني محقق شد. ۱۵ هزار و ۶۱۸ نفر آمار کل ثبت ناميها است.
وي عنوان کرد: با توجه به ازدحام جمعيت و به دليل اينکه از لحاظ قانوني با مشکل مواجه بوديم، فرم ها به شکل دستي پر شد و اگر در سامانه ثبت شود اين رقم به ۱۶ هزار و ۱۴۵ نفر خواهد رسيد.
رئيس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: از اين تعداد به لحاظ ترکيب جمعيتي حدود ۸۸ درصد آقايان و ۱۲ درصد خانمها هستند. به لحاظ ميانگين سني، سن ۳۶ تا ۴۰ سال ۳ هزار و ۲۰۹ نفر ثبتنام کردند و نوعي جوانگرايي صورت گرفته و بعد از آن ۴۱ تا ۴۵ سال با ۲۸۳۷ نفر ثبت نام کردند و کمترين ميانگين سني ۷۱ تا ۷۵ سال است که ۶۱ نفر ثبت نام کردند.
وي افزود: بيشترين گروه شغلي کارمندان با ۵ هزار و ۴۶۴ نفر و کمترين گروه شغلي، نظاميان با ۹۰ نفر بوده است. ايثارگران ۲۶ درصد از کل ثبتنامها را با ۴ هزار و ۱۰۱ نفر به خود اختصاص دادند.
عرف افزود: داوطلبان ادوار گذشته ۴ درصد برابر با ۶۳۳ نفر ثبت نام کردند. داوطلباني که قبلا در مجلس داوطلب بودند ۲۳ درصد بودند يعني ۳ هزار و ۵۳۳ نفر. ثبت نام قطعي نمايندگان کنوني مجلس ۲ درصد از کل است يعني ۲۴۸ نفر که البته امکان دارد تغيير کند. به لحاظ تحصيلات هم بيشترين رنج تحصيلات کارشناسي ارشد با ۱۲ هزار و ۴ نفر است. ۶۸۰ نفر نيز با تحصيلات حوزوي ثبت نام کردند که ۲۹ درصد نسبت به گذشته افزايش مشارکت داشتهايم.
وي تصريح کرد: همه روزهاي ثبت نام به جز روز جمعه روند افزايشي ثبت نام نسبت به دوره گذشته داشتيم و روز جمعه روند ثبت نام کاهش داشت. در مجلس خبرگان نيز تا اين لحظه ۸۱ نفر ثبت نام کرده اند.
رئيس ستاد انتخابات کشور در رابطه با ميزان انصرافيها از ثبت نام شدگان گفت: به شکل قطعي آماري نداريم اما به شکل موردي که نامه ارسال کردند و درخواست انصراف داشتند مواردي بوده است.
عرف در رابطه با نحوه فعاليت هيئتهاي اجرايي در ايام ثبتنام خاطرنشان کرد: همکاران ما در اين روزها تحت فشار بودند. هيئتهاي اجرايي نيز در قريب به اتفاق همه حوزهها تشکيل شده و استعلامات از مراجع چهارگانه اخذ ميشود و در روند رسيدگي قرار ميگيرد.
وي در رابطه با اينکه ستاد انتخابات چه پيشبيني براي انتخابات پويا داشته است، گفت: ما به عنوان مجري انتخابات تمام هم و غممان برگزاري انتخابات است. ما تقريبا در ابتداي کار هستيم و زمينه سازي براي اجراي قانون به عنوان مجري انتخابات يعني وزارت کشور و ناظر يعني شوراي نگهبان است. ان شاءالله افراد کارآمد و در تراز انقلاب براي انتخابات مجلس انتخاب شوند.
معاون سياسي وزير کشور در رابطه با انتقادات پيرامون نحوه متفاوت ثبتنام قاليباف در ستاد انتخابات کشور، گفت: شخصي را از قبل فرستاده بودند و مدارک ارائه شده و بخشي از روند ثبت نام هم طي شده بود.
عرف در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در رابطه با اينکه در جريان ثبت نامها شاهد اين بوديم که برخي نمايندگان فعلي و نمايندگان ادوار شهرستانها با تغيير حوزههاي انتخابيه خود، از حوزه تهران ثبت نام کردند؛ آيا ميزان اقبال براي ثبتنام در شهرهاي کوچک کاهش پيدا کرده است؟ تاکيد کرد: براساس آمار، تمام حوزههاي ما بيش از ظرفيت صندليها داوطلب دارد.
وي افزود: در خود تهران براي صندليهاي ۳۰ گانه بالغ بر حدود ۵ هزار نفر ثبتنام کردند و ساير حوزهها نيز همين گونه است لذا از اين حيث مشکلي نيست و در مرحله صلاحيتها اين بحثها بيشتر گفته خواهد شد.
رئيس ستاد انتخابات کشور همچنين در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار مهر، در رابطه با اينکه آيا آماري از ترکيب سياسي ثبت نام کنندگان داريد و چه تغييراتي نسبت به دوره قبل در نام نويسي سياسيون دو جناح داشتيم؟ گفت: الان خيلي زود است در اين خصوص آماري بدهيم؛ در حال حاضر آناليزي از ۱۶ هزار ثبتنام کننده اتفاق نيفتاده است، از سوي ديگر تمام کساني که ثبتنام کردند وارد گردونه رقابت نمي شوند. بايد اجازه دهيد تا در مراحل بعد به اين سوالات راحتتر پاسخ بدهيم.
رئيس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به اين سوال که آيا ستاد انتخابات کشور بر رفتار انتخاباتي صدا و سيما نظارت دارد، عنوان کرد: قاعدتا ارزيابي تبليغات قبل از زمان برگزاري انتخابات در دستور کار ماست و دستگاه هاي ناظر هم جهت پيشگيري در قوه قضاييه هستند و بررسي خواهند کرد، اگر با مواردي برخورد شود ابتدا تذکر ميدهيم و اگر به لحاظ قانوني جواب ندهند به مراکز قضايي معرفي خواهند شد.
وي در رابطه با آماري افرادي که از ثبت نام جاماندهاند، گفت: طوماري ۲۰ نفره نوشته شده بود که پشت در بودند و يکي از معاونين وزير با من تماس گرفتند که اگر امکان دارد داخل بيايند و اين زماني بود که حدود ۳۰۰ نفر جمعيت هم در داخل باقي مانده بودند و به دليل اينکه اعلام کرده بوديم ساعت ۶ ثبت نام اتمام پيدا ميکند اين امکان وجود نداشت، بنابراين گفتم بايد بررسي شود. لذا حدود حداکثر ۳۰ نفر پشت در ماندند که ۱۰ برابر آنها در سالنها بودند و اگر موافقت ميشد، تعدادي ميگفتند مگر اينها با شما نسبتي دارند؟
عرف افزود: اين آمارهاي دوگانهاي که گفته شد، حدود ۵۲۰ نفر هستند که مربوط به همانهايي بودند که ما عرض کرديم و به شيوه دستي فرآيند ثبتنامشان انجام شد. ديديم افراد با انگيزهاي هستند بنابراين کارهايشان انجام شد.
وي در رابطه با حضور يکي از نامزدها که بدون نوبت آمده بود و اعتراضهايي به نحوه ثبت نام او مطرح شد، گفت: آن فرد، شخصي را از قبل فرستاده بود و مدارک داده شده و بخشي از کار انجام شده بود. اين نکته هم نکته واردي بود چون برخي افراد هم آمده بودند و مانند سايرين نشسته بودند بنابراين اين مورد سوال قرار گرفت.
رئيس ستاد انتخابات کشور در مورد احراز صلاحيت داوطلبان خاطرنشان کرد: از امروز احراز صلاحيتها پس از استعلام نهادهاي چهارگانه به هيئتهاي اجرايي مشتمل بر ۸ نفر از معتمدين، فرماندار، دادستان و رئيس ثبت احوال به عنوان هيئت اصلي ارسال ميشود و آنها حدود ۱۰ روز براساس ماده ۵۰ فرصت اعلام دارند.
وي در پايان تصريح کرد: در مورد اعتراضها و کساني که به بررسي صلاحيتها اعتراض دارند هيئت هاي نظارت شکل ميگيرد و در دو دوره ۲۰ روزه بررسيها انجام ميشود که در مجموع حدود ۵۰ روز طول خواهد کشيد.
بازار