انصاف نيوز/ علي اکبر جوانفکر مشاور احمدي نژاد از موضع رييس جمهور روحاني دربارهي آزادي نقد با اشاره به نظر پيامبر دفاع کرد؛ در حالي که حجت الاسلام مسعود عالي، موضع روحاني را تقدس زدايي و يکي از اصول ليبراليسم ميخواند.
حجت الاسلام عباس اميريفر نزديکترين روحاني به احمدي نژاد در دوران رياست جمهوري، پاسخ علي اکبر جوانفکر مشاور احمدينژاد در گروهي واتساپي به سخنان حجت الاسلام مسعود عالي و پاسخ خودش به او را به انصاف نيوز ارسال کرده است که متن کامل اين مکالمه در پي ميآيد:
علي اکبر جوانفکر: روشنگري! آقاي عالي ميفرمايد هنر در فهميدن حرف معصوم و تسليم او بودن است. هنر در تقدس زدايي از دين نيست.
بنده از آقاي روحاني دل خوشي ندارم و به دلائل عديده او را واجد صلاحيت رياست جمهوري نميدانم اما در احترام به رأي ملت او همچنان رئيس جمهور است.
آقاي روحاني در سخنانش نگفت که مردم اجازه تقدس زدايي از دين را دارند بلکه گفت پيامبر هم اجازه نقد ميداد و امام زمان (عج) هم اجازه نقد خواهد داد. آقاي عالي از نقد تعبير به کشيدن کاريکاتور و استهزاء کرده است و اين چيزي جز به انحراف کشاندن مفهوم نقد نيست.
اگر هنر در فهميدن است پس اصل بر پرسشگري است تا در پرتو آن روشنگري حاصل شود و روشنگري نيز به فهم بيانجامد و حدفاصل پرسشگري تا فهم همان انديشه ورزي بر پايه نقد است.
آقاي عالي مستند به آيهاي از قرآن کريم به مساله تعبد در برابر معصوم اشاره کرده و از اين طريق خواسته است بگويد که نقد در برابر معصوم موضوعيت ندارد و هر آنچه او فرمود بايد تعبدا پذيرفته شود. در حالي که ميان فرمايش معصوم تا پذيرش آن از سوي مومنان يک موضوع مهم به نام فهم وجود دارد و تا چيزي فهميده نشود توقع تعبد نسبت به آن مطلوب نظر هيچيک از معصومين (ع) نيست. اينجاست که اجازه پرسشگري داده ميشود و پرسش نيز محصول انديشه است. پس آزادي انديشه از سوي معصوم (ع) داده ميشود. جامعهاي که معصوم (ع) راهبري آن را برعهده دارد يک جامعه متعالي است و تعالي هر جامعهاي در انديشه و تعاطي افکار و برخورد انديشههاست که به انديشه برتر ميانجامد و همين انديشه است که جامعه را رشد مَيدهد و به تعالي و کمال ميرساند. معصوم ميخواهد جامعه به سطحي از رشد و پويايي برسد که سخن معصوم را به عنوان انديشه برتر فهم کند. تلاش معصوم معطوف به ارتقاء فهم و شناخت و دانش و بينش جامعه است تا در پرتو آن به تعالي برسد. وقتي يک جامعهاي رشد يافته باشد به طور طبيعي در برابر معصوم متعبد خواهد بود زيرا چنين جامعهاي سخن معصوم را به عنوان انديشه برتر فهم خواهد کرد و چنين تعبدي نيز واجد ارزش شنوده ميشود.
روشن است که نقد هيچ نسبتي با توهين و کاريکاتور و استهزاء ندارد و مخلوط کردن اين دو با هم خود ناشي از انحراف در فهم است.
اين نکته نيز حائز اهميت است که وقتي جامعهاي رشد يافته، مترقي و کمال يافته باشد، در برابر هر کسي که انديشه برتر را به جامعه عرضه کند سر تعظيم و تسليم فرود ميآورد و حرف نامربوط و ناقص و مبهم را از هيچکس نميپذيرد و صد البته در چنين جامعه ايست که معصوم به عنوان صاحب انديشه برتر تجلي پيدا ميکند و مورد تکريم و احترام شايسته و بايسته أمت قرار ميگيرد.
علوي مهدي: خدا لعنت کند اين مرد (ترامپ) و زناش را.
عباس اميريفر: سلام. پاسخ جنابعالي را ميفرستم براي جناب حجه الاسلام والمسلمين جناب مستطاب حاج آقا عالي گرچه براي بنده و امثال بنده مطالب ايشان که در محضر مقام معظم رهبري و خود روحاني مطرح شده از باب تقرير قول نائب معصوم حضرت امام راحل و مقام معظم رهبري حجت است و براي اضافه شدن غلط بودن استدلال خود شما را ارجاع ميدهم به کتاب البيع به زبان عربي و کتاب فارسي ولايت فقيه که برخلاف فرمايشات جنابعاليست فتامل جيدا
علوي مهدي: سلام. نقد چيزي نيست. پاسخگو بودن هم خوب است ولي قانون روش پرسش را مشخص کرده. آقاي روحاني حرفاش جهتدار است.
عباس اميري فر: احسنت مرحبا بناصرنا
جوانفکر: بنده موافق لعن و نفرين هيچکس حتي دشمنانمان نيستم. از خدا براي همگان و مقدم بر همه براي خودمان از خدا طلب هدايت کنيم. ما از افزوده شدن به جنود شيطان خوشحال نميشويم بلکه بايد از خدا بخواهيم که با هدايت او همه هفت يا هشت ميليارد جمعيت روي زمين به شمار انسانهاي نجات يافته از دام شيطان در آيند.
ممکن است دوستي با دلايل عديده، ترامپ و همسرش را شايسته بيشترين و بدترين لعن و نفرينها بداند اما چرا وقتي آنها در مجلسي نشستهاند و با آرامش و احترام دارند صوت ملکوتي قرآن کريم و ترجمه آن را گوش ميکنند، بايد به آنها لعنت بفرستيم؟!
عباس اميريفر: اين فرمايشات شما در مورد لعن و نفرين براي خلاف اصل فروع الدين تولي و تبري است و بر خلاف روايات معصومين عليهم السلام و متن زيارت عاشورا است.
عباس اميريفر: سلام خدمت جناب آقاي علوي و ديگر دوستان. همانطوري که وعده داده بودم پاسخ آقاي جوانفکر در مورد نقد سخنان روحاني در حضور رهبري محضر جناب حجه الاسلام عالي خواهم فرستاد و جوابيه مستدل و قاطعانه ايشان را در اين گروه خواهم فرستاد به وعده خودم عمل کردم و متن ذيل پاسخ حاج آقا عالي به شبهههاي جناب آقاي جوانفکر ملاحظه فرمائيد:
مسعود عالي: سلام. ظاهرا شما نه سخنان روحاني را گوش کردهايد و نه دقت به حرف بنده داشتهايد و فقط تطويل کلام دادهايد. اولا طرح مباحث علمي چه بي احترامي به راي ملت است که ميگوييد به احترام راي ملت او همچنان رئيس جمهورست؟ مگر کسي رياست جمهوري روحاني را نقد کرد؟!
ثانيا کجا نقد بنده به اين بوده که (پيامبر يا امام زمان اجازه نقد در جامعه را ميداد؟) چرا مغالطه ميکنيد؟ نقد بنده به اين کلام بوده که ايشان گفته پيامبر اجازه نقد خودش را هم ميداد (نه اجازه نقد در جامعه) و اگر ظهوري باشد امام زمان را هم ميشود نقد کرد!
حال به نظر شما جامعه رشد يافته چنين جامعه ايست که کسي معصوم که همه قول و فعلش وحي است را بتوان نقد کرد و عقل خود را در مقابل او که حق محض است برتر و فهيمتر دانست؟!
شما آياتي که خواندم که مضمونش اينست که خداوند ميفرمايد (آنکه در دلش نسبت به راي معصوم خلجان و اعتراضي هست ايمان ندارد) را چه ميگوييد؟ با منطق شما معاذالله خداوند هم اين مطلب را براي مردم عقب افتاده فرموده وگرنه رشد يافتهها حق اعتراض و خلجان قلبي که هيچ بلکه نقد زباني را هم دارند!
عزيز من انسان رشد يافته آنست که وقتي خدا و اولياء معصوم خدا را شناخت و به او به عنوان پيامبر و امام ايمان آورد و فهميد او متصل به وحي و عقل کل است، ديگر در برابر هرچه از او صادر ميشود مطيع محض باشد و هيچ خلجاني حتي در ذهن و قلبش پيدا نشود که آن خلجان و اعتراض وسوسه شيطان و نفسانيتست ولو اسمش را نقد روشنفکرانه و حريت و آزادي انديشه و امثال اين عناوين فريبنده بگذاريم. هنر فهم کلام خدا و کلام معصوم و تسليم او بودنست نه در مقابلش موضع داشتن و اعتراض و نقد کردن.
ضمنا بحث بنده هم خدمت رهبر بزرگوارمان بحث تقدس گرايي در مقابل يکي از اصول ليبراليسم يعني تقدس زدايي بود که در اين جريان فکري، کشيدن کاريکاتور و تمسخر يا نقد انبيا و کتب آسماني مثل بقيه انسانها و کتب، مجاز ميشود. آنگاه يکي از نمونههاي آن جريان فکري همين سخنان روحاني عنوان شد نه اينکه بنده گفته باشم (روحاني به مردم گفته که اجازه تقدس زدايي از دين را دارند).
عباس اميري فر: اين متن جوابيه جناب حجه الاسلام والمسلمين حاج اقا مسعود عالي است.
بازار