ايسنا/ وزير جهاد کشاورزي از تشکيل ستاد فني کرونا براي کاهش خسارات فعالان عرصه کشاورزي، احياي مرغ لاين، خود اتکايي در بذور برخي صيفي جات و راه اندازي سيستم يکپارچه بخش کشاورزي خبر داد و همچنين گفت: روز شنبه يا يکشنبه نيز خبرهاي خوبي را در خصوص واکسن منتشر خواهيم کرد. موسسه واکسن و سرم سازي رازي زير نظر وزارت جهاد کشاورزي است و کارهاي ارزنده اي در زمينه واکسن شده و خبرهاي خوبي براي مردم داريم.
کاظم خاوازي که در برنامه راديويي صحبت ميکرد، در پاسخ به سوال ايسنا مبني بر اينکه "اگر قرار باشد ويروس کرونا مدت بيشتري در کشور باقي بماند و به اين زودي ها ريشه کن نشود، آيا وزارت جهاد کشاورزي به عنوان متولي برقراري امنيت غذايي در کشور، برنامهاي براي ساماندهي اين شرايط دارد؛ به نحوي که از ضرر و زيان توليد کنندگان کم شود و امنيت غذايي نيز دچار خسران نشود"، گفت: با توجه به اينکه براساس پيش بينيها کرونا ممکن است يک سالي در کشور باشد، ستاد فني کرونا را در خصوص صادرات و موضوعات مربوطه را تشکيل خواهيم داد که با عضويت مديرعامل بانک کشاورزي، سازمان تعاون روستايي و بخش هاي حمايتي مانند صندوق حمايت از بخش کشاورزي همراه خواهد بود و همه بخش هاي سياست گذار و منابع مالي وزارت خانه را در اين ستاد جمعبندي خواهيم کرد.
وي با بيان اينکه بايد با اتحاديهها و اصناف نشست داشته باشيم و تمام تلاشمان را بکنيم که توليد و کشاورزان کمتر صدمه ببيند، اظهار کرد: با اين همکاري مشترک با اصناف و اتحاديه ها، مي توانيم منابع حمايتيمان را به سمتي ببريم که در بخش هاي کشاورزي، صنعت دام، طيور اتفاقي رخ ندهد.
خاوازي در ادامه گفت: روز شنبه يا يکشنبه نيز خبرهاي خوبي را در خصوص واکسن منتشر خواهيم کرد. موسسه واکسن و سرم سازي رازي زير نظر وزارت جهاد کشاورزي است و کارهاي ارزنده اي در زمينه واکسن شده و خبرهاي خوبي براي مردم داريم.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه چه برنامه هايي در حوزه فرآوري و صنايع تبديلي داريد، تصريح کرد: يکي از مواردي که از آن غفلت کرديم، صنايع تبديلي و بسته بندي است. شناسايي حلقه هاي تاثير گذار در اين بخش از برنامه هايي است که در دستور کار قرارداديم و فعالسازي آن نيز با جديت دنبال خواهد شد.
تراريخته در اولويت کاري نيست
وزير جهاد کشاورزي همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه رويکرد اين دوره از وزارتخانه در خصوص بحث تراريخته چيست، گفت: دو سوال در اينجا مطرح مي شود؛ سوال اول اينکه آيا بايد در زمينه گياهان تراريخته تحقيق کنيم و سوال ديگر اين است که آيا بايد گياه تراريخته را در کشور بکاريم يا خير؟ در پاسخ به سوال اول بايد گفت که هيچ خط قرمزي در زمينه تحقيق و پژوهش وجود ندارد. در حقيقت بايد در بخش پژوهش و تحقيقاتي کاملا آماده و مسلط باشيم که هر زمان کشور احساس نيز به اين پژوهش ها داشت، با دستور حاکميتي از آن استفاده شود.
وي ادامه داد: در پاسخ به سوال ديگر نيز بايد گفت که هيچ بذر تراريخته اي در بخش کشاورزي وجود ندارد که تاييديه گرفته و آماده کاشت در زمين باشد. از طرفي درخصوص اين بذور نيز هيچ تحقيقاتي که نشان دهد بذر تراريخته هيچ ريسکي براي انسان و گياهان ديگر ندارد، نيز نشده است. در بخش کشاورزي نيز رويکرد ما اين است تا وقتي مي توان با کوچکترين نسخه توليد را بالا برد، از محصولاتي استفاده نکنيم که ممکن است گرفتاري هايي ايجاد کند. به بيان ديگر تراريخته بحث اولويت داري براي بنده در اين شرايط نيست.
راه اندازي سيستم يکپارچه بخش کشاورزي
خاوازي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه چرا آمارهاي متفاوتي از توليد برنج در کشور ارائه مي شود، گفت: نحوه جمع آوري اطلاعاتمان به صورت سنتي است و برخي مواقع توليد صرفا تخمين زده مي شود. برنامه اي در دستور کار داريم که بتوانيم با استفاده از سيستم هاي جديد سنجش از راه دور، اپليکيشن ها و نرم افزار ها سطح زير کشت را به صورت آنلاين و با استفاده از عکس هاي ماهواره اي بدست آوريم و سيستم يکپارچه بخش کشاورزي را راه اندازي کنيم. سيستم يکپارچه کشاورزي مي تواند آمار دقيقي از بخش کشاورزي در اختيار متوليان امر قرار دهد.
از مرغ لاين غفلت شده است
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه براي احياي مرغ چه برنامه هايي داريد، گفت: حدود ۴۰ يا۵۰ سال است که در کشور از مرغ لاين غفلت شده است. زيرا در گذشته بحث تحريم ها مطرح نبود و ارتباطات خوبي نيز داشتم. اما شرايط در حال حاضر متفاوت است. به همين دليل به محض ورود به وزارت خانه براي اين موضوع مجري تعيين خواهيم کرد و طي يکسال و نيم آينده حداکثر دو سال تکليف مرغ لاين را براي هميشه مشخص خواهيم کرد.
وزير جهاد کشاورزي افزود: مرغ لاين سرمنشا ژنتيکي نژاد مرغ گوشتي است و اهميت زيادي دارد. هر قطعه از مرغي لاين تقريبا منبع توليد حدود ۴۳۰ تن گوشت مرغ است.
براي خودکفايي در بذور صيفي و سبزي برنامه داريم
خاوازي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه براي کاهش وابستگي در بذور صيفي و سبزي چه برنامه هايي داريد، گفت: خوشبختانه با اقداماتي که پژوهشگران ما انجام داده اند، ۹۹.۴ درصد در بذور زراعي خودکفا هستيم. بنابراين در تامين بذر گندم، جو، سوي، کنجد و بسياري ديگر از بذور مورد نياز کشاورزان مشکلي وجود ندارد. مشکل اصلي ما بذر صيفي و سبزي، چغندر قند و پنبه است.
وي در پايان گفت: در حال حاضر خود اتکايي در بذر سبزي و صيفي ۲ درصد است که قصد داريم با کمک شرکت هاي دانش بنيان و بخش خصوصي تا پايان دولت اين خود اتکايي را به حداقل ۲۰ درصد برسانيم و ريل گذاري خوبي انجام دهيم. بنابراين براي خودکفايي اين بذور نيز برنامه هايي در دستور کار داريم.
بازار