فارس/ اتحاديه تشکلهاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد و اتحاديه سازمان اسلامي دانشجويان طي نامهاي به سران قوا نکاتي را درباره پيگيري مطالبات پرستاران مطرح کردند.
اتحاديه تشکلهاي اسلامي سياسي دانشگاه آزاد اسلامي و اتحاديه سازمان اسلامي دانشجويان (سادا) طي نامهاي به حسن روحاني رئيس جمهور، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي و آيت الله رئيسي رئيس قوه قضاييه نکاتي را درباره مطالبات پرستاران بيان کردند.
در اين نامه خطاب به سران قوا آمده است:
« بسم الله الرحمن الرحيم
قل امر ربي بالقسط (اعراف|۲۹)
اينک که انقلاب اسلامي ايران در آستانه ۴۲ سالگي خود به سر ميبرد همواره طليعه نداي حقطلبانه مدافعان اين انقلاب اصل عدالت و اجرايي شدن آن در ابعاد مختلف اجتماعي بوده است. جامعهاي که اقشار گوناگون آن طي ۴ دهه در هر بحراني خود را سپر بلاي اسلام، ايران و دفاع از مباني و ارزش هاي نظام ساختهاند. بهراستي اراده و پايمردي اين امت در برابر توطئهها و تحريمات پيدرپي دشمنان قسمخورده نظام اسلامي و همدلي و اتحادشان در مشکلات و بحرانهاي طبيعي و غيرطبيعي ستوني است.
تکريم پرستار به معناي تکريم فضائل انساني است.
(رهبر معظم انقلاب- ديدار با پرستاران)
پرستاري به عنوان يک حرفه و نه فقط يک شغل و پرستاران، پرچمداران خط مقدم درمان کشور نماد مسئوليتپذيري و اهتمام در انجام وظيفه و جلوهگاه ايثارگري، دلسوزي توامان با عشق براي خدمت به مردماند که تزيين نام پرستاران با تمثيل جايگاه والاي حضرت زينب(س) به اين حرفه، شان و مرتبهاي بلند بدان بخشيده است.
همواره شاهد خدمات ارزنده اين قشر پرجمعيت به بيمار در بيمارستانها و مراکز درماني بودهايم. از زماني که اين جانبازان از خودگذشته در بيمارستان هاي شهري و صحرايي پشت خطوط مقدم از جانبازان ۸ سال دفاع مقدس پرستاري کردند تا امروز که جان عزيز خويش را شجاعانه در خط مقدم مبارزه با بيماريهايي که چندان دور از انتظار نيست حاصل جنگ بيولوژيک و بيرحمانهي مستکبرين جهان باشد، فداي هموطنان خود ميکنند.
اما در کمال تاسف و با ابراز همدلي و همزباني با اين قشر فداکار و زحمتکش مدت هاست شاهد توزيع ناعادلانه منابع ثروت و قدرت در نظام سلامت هستيم که البته اين بيعدالتي چنان ريشه دوانده است که نه تنها پرستاران بلکه اقشار گوناگون کادر بهداشت و درمان کشور را تحت تاثيرات منفي خود قرار داده است.
پرواضح است که بروز بيعدالتي در نظام سلامت ميتواند منجر به نارضايتي و کاستن از انگيزه همهکارکنان و گروه هاي تحصيلي و شاغل در کادر درمان براي خدمت خالصانه به خلق شده و نتايج مخرب آن سلامت جامعه اسلامي را متاثر از خود کند بدين شکل در سطح و ميزان رفاه اجتماعي که سلامت يکي از مصاديق آن ميباشد منجر به نقصان شود.
قشر پرستاري نيز به عنوان پرجمعيتترين گروه حوزه سلامت بيشترين اثرپذيري را داشته و تبعا بيشترين اثرگذاري را نيز در ارائه کيفيت خدمات درماني به مردم برجاي خواهد گذاشت.
موارد ذيل از مهمترين مطالبات پرستاران بوده که انتظار رفع اينها مسئلهاي دشوار نيست اما حل آن قطعا مديريتي انقلابي، دردمند و عالم را ميطلبد.
۱. قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري
اجرايي شدن قانون تعرفه گذاري خدمات پرستاري به طور کامل و احسن که بيش از ۱۳ سال از تصويب آن ميگذرد به شکلي عادلانه
۲. تبديل وضعيت پرستاران
امنيت بخشي به حرفه پرستاري با تبديل وضعيت استخدام هاي کارکنان شاغل در اين گروه و همچنين ايجاد هماهنگي بين وزارتين بهداشت و رفاه و تامين امنيت شغلي پرستاران با پيگيري و جلوگيري از اخراج بدون دليل پرستاران در بيمارستانها و مراکز درماني خصوصي
۳. جذب منطقي دانشجوي پرستاري
اتخاذ تدبير مناسب در ورودي رشته پرستاري متناسب با ميزان استخدام پرستاران به منظور جلوگيري از تربيت پرستار بدون فراهم آوري فضاي اشتغال مناسب
۴. بازنشستگي پرستاران
توجه به سخت و زيانآور بودن رشته پرستاري و بازنشستگي پرستاران در موعد مقرر که متاسفانه در موارد متعدد به دليل مهندسي استخدام نيروي تازهکار اجرايي نميشود
۵. کاستن از فشار کاري پرستاران
عدم تحميل اضافه کاري اجباري و کاهش فشار کاري پرستاران با استخدامهاي متناسب با سطح استاندارد بين المللي و تعداد پرستاران موردنياز براي بستر بهداشت و درمان کشور
اهميت اين مسئله در رابطه تنگاتنگ آن با فعليت بخشيدن به اصل عدالت و عملياتي شدن مولفههاي موثر در رفع تبعيض و اقامه مساوات بين اقشار مختلف آنگونه که استحقاق آن را دارند در نظام مقدس جمهوري اسلامي ميباشد که اميدواريم پيگيري نتيجهبخش مطالبات پرستاران گامي در راستاي تحقق عدالت در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي بوده و همهي گروههاي پرستاري، پيراپزشکي، پزشکي، بهداشت و... طعم شيرين عدالت را بچشند.
اتحاديههاي دانشجويي نگارنده، تفکر و مشي عدالتطلبانه دانشجويان، هرگز سياستگذاريهاي مبتني بر تجميع قدرت و ثروت که در منافات با مباني عميق اسلامي و در زاويه با عدالت ميباشد را برنميتابند و از عموم مسئولين و سران قواي سه گانه جمهوري اسلامي(دولت، مجلس شوراي اسلامي، قوه قضاييه) خواستار تغيير رويه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي (نظام سلامت) به سوي عدالتمحوري و اجراي ساختارمند عدالت و حاکميت بخشيدن به آن، عدم اکتفا به راهکارهاي موقت و کوتاهمدت، برخورد قاطع با موانعي که نفعشان در نفي عدالت است و منتظر اقدامات عملي و نتيجهبخش مسئولين امر ميباشد.
والسلام عليکم و رحمه الله و برکاته
بازار