فارس/ امامجمعه مشهد گفت: متأسفانه هم مصالح اقتصادي استان و هم عواطف و عشق ولايي مردم را نسبت به امام هشتم (عليهالسلام) ناديده گرفته شد.
آيتالله احمد علمالهدي در سيزدهمين هفته برگزار نشدن نماز جمعه در مشهد مقدس، نکاتي را در قالب «خطبه مجازي» در مورد خروج از ماه مبارک رمضان و اهميت حفظ حال و هواي معنوي اين ماه، افتتاح مجلس يازدهم و لزوم توجه به مانيفست اجرايي رهبر انقلاب و تصميمات کرونايي براي مشهد، زيارت و آسيبهاي اقتصادي واردشده به مشهد و خراسان رضوي ايراد کردند که در ادامه ميخوانيد:
السلام عليکم و رحمتالله
بسمالله الرحمن الرحيم
الحمدالله، والصلاة والسلام علي رسولالله و علي آله آل الله، لاسيما بقيهالله و الشهد ان لا اله الا الله وحده لا شريک له و ان محمد عبده و رسوله و عن علي اميرالمؤمنين و اولاده المعصومين و حجج الله.
اوصيکم و نفسي عبادالله بتقوالله
همه شما برادران و خواهران و خودم را به تقواي الهي سفارش ميکنم
يک هفته از ماه مبارک رمضان گذشت، در اينيک هفته بيرون ماه مبارک رمضان، يک خودارزيابي بايد داشته باشيم، آيا از حال و هواي ماه رمضان و از توفيقاتي که در عبادت پروردگار در آن ماه مبارک و ترک گناه داشتيم در آنيک ماه که بر ما گذشت، از آن حال و وضع چقدر براي ما باقيمانده است.
اگر هنوز در آن حالت عبادت و ترک گناه ماه رمضان هستيم، ماه رمضان براي ما اثر گذاشته است، شبهاي قدر ما را متحول کرده اما اگر خداينکرده با تمام شدن ماه رمضان برگشتيم به همان آدم پيش از ماه رمضان، ديگر آن وضعيت در عبادت خدا و تقوا براي ما وجود ندارد، بايد اين تأسف و تأثر را داشته باشيم که سوژه اثرگذاري ماه رمضان و شبهاي قدر نبوديم؛ انشاءالله خدا توفيق بدهد که همان فيوضات را در زندگاني خودمان ادامه دهيم.
پيام رهبر انقلاب، مانيفست اجرايي مجلس يازدهم
در هفتهاي که گذشت يازدهمين مجلس شوراي اسلامي افتتاح شد، با توجه به اينکه اين مجلس يک مجلس ولايي است و اکثريت افراد ولايتمدار هستند، توجه داشته باشيم پياني که رهبري در مراسم افتتاح مجلس يازدهم صادر فرمودند، ازنظر جامعيت تبيين وظايف نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي، در حقيقت يک مانيفست در مجلس يازدهم است.
اگر عزيزان در مجلس يازدهم اولين اقدامي که ميکنند اين باشد که اين پيام و رهنمودهاي حکيمانه رهبري را در تمام ابعاد بهصورت مواد برنامهاي دربياورند و بهعنوان يک دستورالعمل قطعي، مسير حرکت خودشان را در مجلس شوراي اسلامي اجراي اين مواد قرار بدهند و ارزيابي عملکرد مجلس را در هر زمان و سالي بر اساس اجراي اين مواد قرار بدهند، اين مجلس انشاءالله مجلس موفقي خواهد بود اگر به اين کيفيت عمل بشود.
مجلس شوراي اسلامي، نماد مردمسالاري ديني
فرق بين مردمسالاري ديني و مردمسالاري ليبرال را در اين مجلس ميفهميم، مجلس شوراي اسلامي نماد مردمسالاري است اما آنچه ازنظر ديني در اين مردمسالاري اثرگذار هست، رهنمودهاي حکيمانه و مراقبتهاي داهيانه رهبري نسبت به عملکرد اين جريان مردمسالاري است، يعني هدايتهاي مقام معظم رهبري در کنار يک نماد مردمسالاري که مجلس شوراي اسلامي هست، نشاندهنده مردمسالاري ديني است؛ همه ابعاد مديريتي کشورمان خوشبختانه از اين موقعيت و ويژگي برخوردار است، در کنار حکومتهايي که ادعاي مردمسالاري دارند، ما واقعيت مردمسالاري را در جريان مديريت نظام ولايي خودمان مشاهده ميکنيم، آنهم به خاطر مردمسالاري ديني و ويژگي ديني بودن مردمسالاري است که مردمسالاري آميخته با هدايت معنوي و رهنمود حکيمانه مقام ولايت اجرا ميشود.
دليل عمدهاش همين مسئله کرونا است که پيش آمد، در همه کشورها و در بسياري از کشورهاي پيشرفته مبتلا شدند اما مديريت نظام ما در مسئله اين ويروس کرونا و عزيزان مسؤول اجرايي ما در اين عرصه آنقدر جالب بود که دنيا را به تعجب واداشت و دنيا در برابر مديريت عظيمي که عزيزان ما در مسئله ابتلاي به اين بيماري انجام دادند، حيرتزده شد که همه آن به برکت ولايت مقام معظم رهبري و رهنمودهاي رهبري بود که چندي قبل در بيانات وزير محترم بهداشت و درمان اين مسئله اظهار و ابراز شد که تمام موفقيتي که در مديريت بهداشت و درمان و ساير مديريتهاي اين بيماري و ويروس داشتيم، به برکت ولايت مقام معظم رهبري بود؛ اگر نفوذ ولايي رهبري در جامعه نبود و رهنمودهاي لحظهبهلحظه، آن به آن و هفتهبههفته رهبري به مردم و مديران نظام نبود، شايد اين مديريت جالبي که دنيا را به حيرت واداشته است، انجام نميگرفت.
ما خواهشمنديم و انتظار داريم از عزيزان مسؤول که مجموعه رهنمودها و فرمايشات رهبري را در همه ابعاد مديريتشان در نظر بگيرند، بهخصوص در مديريت اين بيماري و عوارض سوء و منفي آنکه ازنظر فرهنگي و اقتصادي آسيبهايي به وجود آورده است، اين آسيبها را طوري مديريت کنند که دقيقاً فرمايشات و دستورات رهبري اجرا شود.
دو دستور رهبري به مردم و مسؤولان؛ مسؤولان اجرا نکردند!
مقام معظم رهبري دو دستور دادند، يک دستور به مردم و يک دستور به مسؤولان؛ دستور رهبري اين بود که فرمودند برنامهها و دستوراتي که از ناحيه ستاد ملي مقابل به کرونا صادر ميشود، لازمالاجرا است و مردم نيز به اين دستور عمل کردند، هم فردي، هم اجتماعي، همنهادي، هم سياسي و هم قشري، همه افراد در هر رتبه، مقام و موقعيت اجتماعي، آنچه را که ستاد ملي مقابله با کرونا تصويب ميکرد را انجام ميدادند چون ولايت فرمودند لازمالاجرا است.
يک دستور نيز اخيراً در مورد باز کردن درهاي حرمهاي اعتاب مقدسه و برنامه عبادي مردم به مسؤولان دادند، فرمودند «پيشنهاد خاصي ندارم اما هر محدوديتي که ميخواهيد در اين زمينه اجرا کنيد، افراد متخصص و کارشناسي نظر بدهند و شما چيزي را تصويب کنيد که نياز ديني مردم، انس ديني و عواطف مذهبي و ديني مردم را هم به مقام ولايت و زيارت و هم در خط عبادت در نظر بگيرند» ولي متأسفانه اين انجام نشد.
ميبينيم الآن ممنوعيتي که در عتبات مقدسه و حرمهاي مطهر به وجود آوردند، با در نظر گرفتن نياز عاطفي، ديني، فطري و عشق ولايي مردم بههيچوجه مناسبت ندارد، ضرورت هم ندارد؛ امروز در يک زيارت، عبادت و مسجد، ارتباطات بهاندازه ارتباطات مردمي در يک بازار، اتوبوس و مترو نيست، آنجا مردم باهم مرتبط هستند، حرف ميزنند و معامله ميکنند اما در يک حرم که وارد ميشوند، همه در حال زيارت هستند، حداکثر ارتباطاتشان اين است که کنار هم ايستادهاند!
توجيه علمي «حرم شب بسته، روز باز» چيست؟!
با توجه به اينکه توليت محترم آستان قدس رضوي و خدام با اخلاص اين تشکيلات، پذيراي زوار در همه شرايط هستند و همه امکانات بهداشتي لازم را نيز آماده کردند و آمادهاند مراقبت بهداشتي لازم را اعمال کنند، اين محدوديتي که حرم شب بسته باشد، روز باز باشد، به چه مناسبت؟ با کدام توجيه پزشکي و علمي اين محدوديت را قائل شديد؟ کجا عشق و علاقه مردم را در نظر گرفتيد؟
رهبري فرمودند کارشناساني نظر بدهند که عشق مردم و عاطفه ديني مردم را لحاظ بکنند، چه کسي لحاظ کرد؟ شما اصرار داريد که مردم مشهد زيارت نروند و از اطرافواکناف به اين شهر نيايند به خاطر اينکه باعث توسعه بيماري کرونا ميشود، آيا توسعه بيماري کرونا با کنترل رفتوآمدهاي مسافرين و مردم به شهر قابلکنترل نيست؟ طرحي براي کنترلش نيست؟ طرحش همين است که در حرم بسته باشد؟ آيا درست است جلوگير رفتوآمد و اياب و ذهاب زوار به مشهد شويم؟ اين کار صحيحي است؟
متأسفانه مصالح اقتصادي استان نيز ناديده گرفته شد
برنامههاي اقتصادي کشور براي شما در اولويت فوقالعاده قرار دارد، شما براي اينکه اقتصاد را از کار نيندازيد، با کمال خطرهايي که احساس ميکرديد، مراجع و مجامع اقتصادي، بازارها و پاساژها را داير کرديد، کسبه و هتلها در مشهد ميلياردها تومان خسارتديدهاند، بقيه شهر نيز خسارتديده، براي اينکه کسي به مشهد نيايد، اين رفتوآمد را قطع کردند، در حرم را ببنديم و جلوي زيارت را بگيريم، با کدام توجيه اقتصادي و پزشکي اين مسئله قابل توجيه است؟
متأسفانه ازاينجهت هم مصالح اقتصادي استاني که بزرگترين استان کشور هست، مصالح اقتصادي مرکز اين استان را در نظر نگرفتند، عواطف و عشق ولايي مردم را نسبت به امام هشتم (عليهالسلام) را ناديده بگيرند، صرفاً به خاطر اينکه شيوع ويروس کرونا را محدود کنيم، آيا راه ديگري براي کنترل اين مسئله نداريم؟ آيا نميشود غربالگري در وروديهاي اين شهر، در ترمينالهاي قطار و فرودگاهها ايجاد کنيم که راهها و طرحهاي بزرگي است؟
تکرار غربت شبهاي بقيع پشت ديوار حرم امام رضا (عليهالسلام)
عزيزان ما در استان نيز هم آمادگي و هم ابتکار اجراي آن رادارند، براي پيشگيري از توسعه و شيوعي که در اثر رفتوآمد از جاهاي ديگر به شهر هست، طرح ديگري اجرا کنيد که هم اقتصاد اين شهر از اين مصيبت و فلاکتي که دچار شده که زندگي مردم ديگر دارد فلج ميشود، هم ازاينجهت اقتصاد شهر و استان نجات پيدا کند و هم عشق مردم نسبت به امام هشتم (عليهالسلام) با يک برخورد نامساعد روبرو نشود، مردم نيايند شب در خيابانها بنشينند مثل شبهاي پشت بقيع مدينه که مردم روي خاکها مينشينند و زيارت ميکنند، مردم اينطور در خيابان روي خاکها بنشينند و اينطور امام رضا (عليهالسلام) را زيارت کنند.
به بعد اقتصادي محدوديتهاي زيارت توجه کنيد
روش درستي نيست و اميدواريم مسؤولان ما دستور خاص و رهنمود مقام معظم رهبري که فرمودند «کساني در اين مسائل تصميم بگيرند و کارشناسي کنند که عواطف ديني مردم و همچنين روابط ولايي مردم را با اهلبيت (عليهالسلام) کاملاً در نظر بگيرند»، تصميم بگيرند چه رسد به اينکه مسئله بُعد اقتصادي قوي نيز دارد که عزيزان در تصميمگيريشان به اين بعد اقتصادي نيز توجه کنند.
آماده پذيرايي از زوار هستيم
البته طبق دستور مقام معظم رهبري، هم ما و هم مسؤولان اين استان که وابسته بهنظام و دولت هستند و همنهاد مقدس آستان قدس رضوي، آماده پذيرايي زوار هستند و آماده اجراي هرگونه برنامه و ضرورتي که در جريان بهداشتي و پيشگيري از توسعه اين بيماري باشد، آمادهاند اين برنامه را اجرا کنند.
اميدواريم خداوند متعال به همه ما هم گرايش عظيم و لازم ضروري مردمسالاري ديني را به مقام ولايت و ولايت اهلالبيت عطا کند و هم بصيرت کامل عياري که خوشبختانه مسؤولان ما در ابعاد مديريتي خودشان دارند اين بصيرت را هم بيفزايد و همه مشکلات به دست عزيزان مسؤول ما حلوفصل شود.
والسلام و عليکم و رحمتالله و برکاته
بازار