ايرنا/ نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي در نشست دفتر سياسي حزب اعتماد ملي با بيان اينکه من تا حد زيادي به مردم براي کاهش مشارکت در انتخابات حق ميدهم، گفت: وقتي ميبينند مجلس چندان کارهاي نيست طبيعي است که شرکت نکنند.
جلسه دفتر سياسي حزب اعتماد ملي عصر شنبه دهم خرداد با حضور علي مطهري، بهعنوان ميهمان نشست برگزار شد.
حزب «اعتماد ملي» تصميم گرفت که پس از پايان مجلس دهم و به واسطه قدرداني از زحمات نمايندگان، از يک نفر از آنان که سمبل آزادگي است، تقدير کند که با درنظرگيري فاکتورهاي مختلف، علي مطهري انتخاب شد.
مطهري در اين نشست با بيان اينکه قرار نبود به اينجا برسيم اما بايد تدبير و درمان کرد، گفت: اشکال اين است که مردم تا حد زيادي از صحنه خارج شده اند و علت صراحت شوراي نگهبان در رد صلاحيت هاي اين دوره که بعضا فقط به خاطر اظهار نظرهاي افراد بود اين بود که احساس ميکردند مردم در اين دوره خيلي حساسيتي نسبت به موضوع ندارند. آنها در دور قبل هم بدشان نميآمد من و امثال من را رد کنند، اما نگران عکسالعمل مردم بودند.
وي افزود: ولي در دور گذشته شور و شوق مردم باعث شد رد صلاحيت نکنند. اما اين بار احساس کردند اکثريت حضور ندارند و حساسيتي هم ندارند.
مطهري با طرح اين پرسش که چرا مردم نيامدند و حساسيت نداشتند، اظهار کرد: من تا حد زيادي به مردم حق ميدهم. وقتي ميبينيم مجلس چندان کارهاي نيست و تصميمات در جاي ديگري گرفته مي شود طبيعي به نظر ميآيد که شرکت نکنند. سياسيت طرف مقابل هم عامدا اين بود که مردم شرکت نکنند و مجلس مورد نظرشان تشکيل شود.
مجمع لوايح FATF را عمدا تصويب نکرد که وارد ليست سياه شويم
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: بعد از مسائل بنزين براي مردم مسجل شد مجلس کارهاي نيست. يا درباره FATF مجلس لوايح را تصويب کرد اما به راحتي مجمع آنقدر نگه داشت تا مهلت ما تمام شد و وارد ليست سياه شديم. مردم مي بينند مجلس در مسايل اصلي موثر نيست از اين رو تا حدودي بايد به مردم هم حق بدهيم.
مطهري با بيان اينکه چرا مجلس از جايگاهش پايين آمد؟ گفت: اين بستگي به رفتار نمايندگان و رئيس مجلس هم داشت و دارد. چرا شوراي هماهنگي سران قوا تشکيل شد، پس مجلس چه کاره است؟ يا جاييکه اعلام ميشود مجمع تشخيص مصلحت بايد به لحاظ انطباق با سياست هاي کلي نظام مصوبه مجلس را بررسي کند اين خلاف قانون اساسي است. بايد مقاومت مي شد. مصوبه پالرمو و FATF را نگه داشتند.
وي ادامه داد: اينها را بايد حل کنيم. برويم با رهبري هم صحبت کنيم. اينطوري نمي شود کشور را اداره کرد، زيرا جايگاه مجلس روز به روز سقوط خواهد کرد.
مطهري ادامه داد: خانم سلحشوري را براي دلداري به مادران کشته شدگان حوادث آبان احضار ميکنند، هيات رييسه مجلس سکوت مي کند. يا آقاي صادقي را براي يک حرف حکم زندان ميدهند و هيات رئيسه ساکت است.
نماينده پيشين مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: يا در مورد دستگاه قضايي مي توانيم بگوييم مستقل است؟ همين قانون با نواقصش را هم اجرا کنند ايدهآل است.
مطهري افزود: حال چرا مدام دست و بال مجلس را مي بندند؟ چون گروهي فکر مي کنند اينطور بهتر مي شود نظام را حفظ کرد در صورتي که اين اشتباه است.
فاسد نبايد در مجلس باشد ولي قشر متجدد بايد نماينده داشته باشند
نماينده پيشين مجلس اظهار کرد: قشر متجدد و سهل انگار به دين هم بايد نماينده داشته باشند. بله فاسد اخلاقي و مالي نبايد در مجلس باشد اما عقايد مختلف بايد در مجلس حضور داشته باشند.
مطهري تاکيد کرد: ۹۵ درصد کار را مي کنند و به مردم ميگويند حالا بياييد بين اين دو تا انتخاب کنيد. فکر ميکنند دارند خدمت ميکنند به نظام.
وي با اشاره به اينکه خود رهبري مي فرمايند مخالف بايد آزاد باشد حرفش را بزند، گفت: اين روشهاي فعلي درست نيست. راه حل، بازگشت مردم به عرصه است. اين آگاهي بخشيها و حرف زدن ها مهم است.
مطهري افزود: اگرهر کسي را به خاطر اظهار نظر بگيريم، ارزش نظام را پايين مي آوردهايم. ريشه نظام محکم و در ايمان اسلامي مردم است. اينطور نيست که با يک بادي بلرزد. نترسيد. هر نهادي بايد در جاي خودش باشد.
وي با تاکيد بر اينکه اين روندها بايد اصلاح شود، افزود: روش شوراي نگهبان منجر به اختناق شده است. به من گفتند بنويس اشتباه گفتهام. اما نگفتم. نخواستم اين رويه جا بيفتد.
در پايان اين نشست با اهداي لوح سپاس از صراحت علي مطهري در دفاع از حقوق مردم تقدير به عمل آمد.
در اين نشست، الياس حضرتي قائم مقام حزب اعتماد ملي، اسماعيل گراميمقدم، مازيار بالايي، محمدجواد حقشناس و ابراهيم اميني ضمن اشاره به اقدامات و اظهارات حقطلبانه علي مطهري در طول سه دوره نمايندگي مجلس، شرح مسايل روز را در دستور جلسه دفتر سياسي حزب، قرار دادند.
بازار