تابناک/ وزير دولت اصلاحات با تاکيد بر اينکه اگر همه ژنرالهاي اصلاحطلب هم در انتخابات مجلس يازدهم تاييد صلاحيت ميشدند، باز معلوم نبود رأي بياوريم، ميگويد: انتظار ما (اصلاح طلبان) در انتخابات اسفند ۹۸ اين بود که اگر مجلس دست عقلاي هر دو جريان ميافتاد، شاهد تصميمات و همکاريهاي مشترکي بين جريانات اصولگرا و اصلاحطلب در کشور بوديم که ميتوانست اوضاع را بهبود بخشد.
پس از اينکه اصلاحطلبان در انتخابات دوم اسفند ماه سال گذشته، کرسيهاي مجلس شوراي اسلامي را با همان نتيجهاي که در اسفند ماه سال ۹۴ شکل گرفته بود، از رقيب سنتي خود بردند و در مجموع کل کشور توانست بيش از ۸۵ درصد نيروهاي خود را راهي بهارستان کنند، انتقادات از بازيگران سياسي جريان اصلاحات در مجلس بالا گرفت و حتي ساز و کار سياسي اين طيف براي تصميم گيريهاي انتخاباتي را زير سؤال برد.
«محمدرضا عارف» رئيس شوراي عالي انتخاباتي اصلاح طلبان ـ که اتفاقا نفر اول منتخب مردم تهران هم شد و رياست فراکسيون اصلاح طلبان (اميد) را در مجلس به همراه داشت ـ چهار سال پيش و به همراه يارانش در دهمين دوره انتخابات مجلس، ۳۰ بر صفر اصولگرايان را شکست دادند؛ اما تنها چهار سال کافي بود که بواسطه عملکردشان، با همان نتيجه کرسيهاي پارلمان از حوزه انتخابيه تهران را به رقيب واگذار کنند.
برخي از اصلاحطلبان علت اين شکست را عملکرد ضعيف فراکسيون اميد و برآورده نکردن انتظارات طرفداران و بدنه مردمي حامي جريان اصلاحات يا همان سرمايه اجتماعي آنها قلمداد ميکنند و بخشي از اين شکست را به دليل تصميم گيريهاي اشتباه انتخاباتي در شوراي عالي ميدانند و معتقدند که بايد تجديد نظر جدي در خصوص اين مسائل براي انتخابات ۱۴۰۰ (رياست جمهوري سيزدهم) شکل بگيرد.
همانطور که عنوان شد، انتقادات به «محمدرضا عارف» فقط محدود به عملکردش در فراکسيون اميد مجلس نبود، بلکه عملکرد او در راس مديريت شوراي عالي سياستگذاري اصلاح طلبان نيز زير تيغ نقد منتقدان بود تا جايي که «غلامحسين کرباسچي» طي مصاحبهاي گفته بود: اصلاح طلبان بايد ناکارآمدها را کنار بگذارند.
«صادق زيباکلام» که از وي به عنوان يکي از تئوريسينهاي جريان اصلاحات نيز ياد ميشود، «انتخابات دوم اسفند ماه سال ۹۸ را روز مرگ اصلاحطلبان خوانده و البته به طنز هم گفته بود که «اصلاحات مرد؛ فقط به خاطر شرايط کرونا نشد مراسم ختم بگيريم!»
حرف زيباکلام درباره مرگ اصلاحات براي شوک دادن به جامعه بود
در خصوص اين مسائل «علي صوفي» وزير دولت اصلاحات با خبرنگار «تابناک» به گفتگو نشست و درباره اظهارات «صادق زيباکلام» پيرامون مرگ جريان اصلاح طلبي بعد از انتخابات دوم اسفند ماه سال ۹۸، اظهار کرد: آقاي زيباکلام گاهي حرفهاي متفاوتي مي زند تا به قول خودشان در عرصه سياسي شوک ايجاد کنند.
وي افزود: در سال ۹۸ اصلاحات از انتخابات و رقابتهاي انتخاباتي حذف و کنار گذاشته شدند؛ اين يک واقعيت است.
ردصلاحيت اصلاحطلبان براي مجلس هويتي بود
صوفي با بيان اينکه رد صلاحيت اصلاحطلبان موردي نبوده بلکه هويتي بوده است، گفت: براي اين ادعاي خود نيز معتقد است که اصلاحطلبان در شوراي نگهبان به تندرو، کندرو يا معتدل تقسيمبندي نشدند، بلکه هويت اصلاحطلبي هدف قرار گرفت و کساني که انتظار بود تاييد شوند و ترديدي بر روي آنها هم وجود نداشت رد صلاحيت شدند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب تاکيد کرد: در انتخابات ۹۸ يک حذفي صورت گرفت و حتي اجازه ندادند که اصلاحطلبان در يازدهمين دوره مجلس شوراي اسلامي حتي بتوانند فراکسيون اقليت تشکيل دهند.
اصلاحطلبي نمرد؛ اصلاحطلبي را کشتند!
او با تاکيد بر اينکه بر خلاف نظر زيباکلام اعتقاد دارم که اصلاحطلبي نمرده، بلکه اصلاحطلبي را کشتند، عنوان کرد: اصلاح طلبي يک جريان سياسي و فکري است که در بين مردم ريشه دارد و در انتخاباتها داراي پايگاه است و روحاني هم مديون همين پايگاه اجتماعي و عقبه راي اصلاحات است.
صوفي در اين قسمت از گفتگو به عملکرد ضعيف فراکسيون اميد و حسن روحاني در قامت رئيس جمهور مورد حمايت اصلاحطلبان اشاره کرد و يادآور شد، آنها نتوانسته اند، انتظارات مردم را برآورده کنند و مردم را عصباني کرده اند و به اصلاحات لطمه زدند.
عملکرد ضعيف روحاني و اصلاحطلبان مجلس دو لبه قيچي عليه اصلاحطلبان
وزير دولت اصلاحات فضاي متاثر از عملکرد ضعيف حسن روحاني در پاستور و نمايندههاي اصلاح طلب در بهارستان را اين گونه توضيح ميدهد: به دليل همين ضعف در عملکرد و نارضايتي ايجاد شده به دنبال آن، اگر همه ژنرالهاي اصلاح طلب در انتخابات ۹۸ تاييد صلاحيت ميشدند هم معلوم نبود که راي ميآوردند. مردم در يازدهمين دوره انتخابات مجلس ارزيابي مثبتي از نامزدهاي اصلاح طلبي نداشتند.
وي در عين حال تاکيد کرد: گفتمان اصلاحات امروز بين اصولگرايان هم نفوذ دارد و خيلي از اصولگرايان عاقل و معتدل با اصلاحاتي که اصلاحطلبان آن را مطرح ميکنند، موافقند و همواره مرزي بين خود و جريان تندرو اصولگرا قائل شدهاند.
مجلس دست عقلا ميافتاد؛ مشکلات مردم هم حل ميشد
صوفي همچنين گفت: انتظار ما (اصلاح طلبان) اين بود، اگر مجلس دست عقلاي هر دو جريان ميافتاد شاهد تصميمات و همکاريهاي مشترکي بين جريانات اصولگرا و اصلاحطلب در کشور بوديم که ميتوانست اوضاع را بهبود بخشد و نارساييهاي موجود را حل و نظر مردم را جلب کند.
او در پايان با تاکيد بر اينکه بايد منتظر ورود دوباره و پرقدرت جريان سياسي اصلاح طلب به عرصه سياسي بود، خاطرنشان کرد: بر خلاف نظرات عدهاي که ممکن است گاهي سخناني را پيرامون جريان اصلاحات و حيات آن بگويند، بنده معتقدم که اصلاحطلبي نميميرد و همواره وجود دارد.
بازار