پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري/ رييس جمهوري گفت: استفاده از فضاي مجازي در بخشهاي مختلف از جمله طرح غربالگري و امور آموزشي مدارس و دانشگاهها کمک بزرگي به اجراي فاصلهگذاري اجتماعي و مقابله موثر با کرونا کرده است.
حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني روز دوشنبه در نخستين جلسه شوراي عالي فضاي مجازي در سال جديد و پس از شيوع کرونا، از تلاشهاي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و مرکز ملي فضاي مجازي و ديگر دستگاهها مانند وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرورش براي ارائه خدمات بسيار ارزنده به مردم و جامعه در ايام مواجهه کشور با شيوع کرونا قدرداني کرد.
رييس جمهوري گفت: با الکترونيکي شدن بسياري از خدمات، مانند پرداخت قبوض آب، برق و گاز و بيمه درماني در وقت و هزينه زندگي مردم بهرهوري خوبي انجام شده است.
روحاني افزود: با توجه به ادامه شيوع کرونا، لازم است وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اطلاعات با بهرهگيري از تجربيات و دستاورد تدريس دروس در صدا و سيما و فضاي مجازي برنامه خود را براي سال تحصيلي جديد تدوين کنند تا در صورت لزوم مورد بهرهبرداري قرار گيرد و اگر مصوبهاي براي اصلاح و ارتقاء شبکههاي آموزشي کشور نياز است مرکز ملي فضاي مجازي آن را بررسي و به شوراي عالي ارائه خواهد داد.
رييس شوراي عالي فضاي مجازي با بيان اينکه فاصلهگذاري اجتماعي بايد به عنوان يک اصل مهم مورد توجه همگان قرار گيرد، خاطرنشان کرد: بخشهاي مختلف و مهمي مانند اقتصاد و خدمات بايد حتيالامکان از طريق دولت الکترونيک دنبال شود؛ براي توسعه شبکهها به منظور دسترسي و استفاده همگان، مسووليت سنگيني بر عهده وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات است که بايد با همکاري دستگاههاي خدماتي سريعتر انجام شود.
روحاني يادآورشد: ايجاد و دسترسي به شبکه ملي اطلاعات امن و ارزان همواره مورد تاکيد دولت بوده و بايد در اين راستا تلاش کنيم.
رييس جمهوري با تجليل از خدمات و نقش ارزنده دکتر لاريجاني رئيس سابق مجلس شوراي اسلامي در جلسات شوراي عالي فضاي مجازي، به دکتر محمدباقر قاليباف رئيس مجلس يازدهم که براي اولين بار در اين جلسه حضور يافته بود، خوشآمد گفت.
در اين جلسه معماري، اجزا و فهرست خدمات شبکه ملي اطلاعات نهايي شد و به تصويب شوراي عالي فضاي مجازي رسيد.
بر اساس مصوبه شوراي عالي فضاي مجازي اجزاي شبکه ملي اطلاعات شامل شبکههاي هسته، تجميع و دسترسي، مراکز تبادل ترافيک، شبکههاي توزيع محتوا، شبکههاي اختصاصي، مراکز داده عمومي، قطبهاي مراکز داده و مرکز مديريت و رصد است.
بازار