خبرآنلاين/ حشمت الله فلاحت پيشه که ميگويد احتمال تاييد صلاحيت احمدي نژاد وجود دارد، تاکيد مي کند: نامزدهاي انتخاباتي در سال آينده با ارائه برنامههاي قوي و تخصصي با مردم سخن بگويند.
حشمت الله فلاحت پيشه نماينده ادوار مجلس در گفتگويي با خبرآنلاين با اشاره به کليد خوردن تحرکات انتخاباتي برخي چهره ها با هدف حضور در انتخابات رياست جمهوري ۱۴۰۰،از جمله محمود احمدي نژاد، گفت: افراد و گروههاي مختلف سياسي حق دارند تا براي حضور در انتخابات تلاش کنند و منعي نبايد براي حضور آنها وجود داشته باشد. اصولا حضور فردي مانند آقاي احمدي نژاد و يا هر چهره ديگر در امر انتخابات داراي ايراد نيست و حتي شايد باعث افزايش مشارکت مردم در پاي صندوقهاي رأي نيز بشود، اما واقعيت امر اين است که صحبت درباره انتخابات با مردم در شرايط کنوني بيشتر آنها را دلزده ميکند.
وي افزود: بايد بپذيريم يکي از معدود شاخصههاي سياسي که در جامعه ما وجود دارد؛ بحث انتخابات است. مردم ما سالهاست با سياستمداراني مواجه هستند که از آنها طلب رأي ميکنند، بدون اينکه پيش از اين تکانهاي در زندگي عادي آنها ايجاد کرده باشند. زماني که بسياري از مسائل و مشکلات مردم ما همچنان حل نشده باقي مانده، صحبت از انتخابات به نوعي يک امر نامتعارف در اذهان مردم است.
کانديداهاي ۱۴۰۰ با برنامه قوي و تخصصي با مردم سخن بگويند
فلاحت پيشه با اشاره به راهکار هايي براي جلب رضايت مردم جهت شرکت در انتخابات آينده، گفت: کشور ما در شرايط کنوني به دو اقدام نياز دارد. اول اينکه دولت و مجلس در کنار هم تلاش کنند تا مشکلات موجود در زندگي مردم را رفع کنند و دوم اينکه؛ نامزدهاي انتخاباتي در سال آينده با ارائه برنامههاي قوي و تخصصي با مردم سخن بگويند.
ضعف هاي دولت احمدي نژد قابل انکار نيست
اين چهره سياسي درخصوص اوج گرفتن تحرکات احمدي نژاد و اطرافيانش و هدف دار بودن آنها به منظور شرکت در انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: عملکرد آقاي احمدي نژاد در زمان تصدي دولت داراي ضعفهايي بود که نميتوان آنها را انکار کرد، اما بايد بپذيريم که دولت ايشان در برخي از شاخصهها خوب عمل ميکرد. براي مثال سفرهاي استاني رييسجمهور سابق از جمله نقاط قوتي بود که در دولت کنوني وجود ندارد. البته اينگونه نيست که بگوييم دولت آقاي روحاني نقاط قوت ندارد، بلکه دولت کنوني نيز در بخشهايي از کار خود قوي عمل کرده است.
در کشورهاي توسعه يافته، چهره ها يک عمر سياسي مشخص دارند
فلاحت پيشه تصريح کرد: جالب اينجاست همواره در عرصههاي انتخابات شاهد هستيم برخي از سياسيون که در دوران مسئوليت خود عملکرد متوسط رو به پايين داشتند، دوباره خود را در معرض آراي مردم قرار ميدهند. اين اتفاق در حالي رخ ميدهد که در کشورهاي توسعه يافته افراد و چهرهها بر اساس يک عمر سياسي مشخص وارد فاز مسئوليت ميشوند و بعد از مدتي نيز عرصه را براي ورود نفر بعدي خالي ميکنند.
شايد شوراي نگهبان احمدي نژاد را براي ۱۴۰۰ تاييد صلاحيت کند
اين چهره سياسي که سابقه چند دوره حضور در پارلمان را دارد درباره احتمالات مطرح شده پيرامون تاييد صلاحيت احمدي نژاد از سوي شوراي نگهبان، گفت: بنده نميتوانم در خصوص نوع تصميمگيري اعضاي شوراي نگهبان نظر قطعي ارائه بدهم زيرا روند «تأييد» و يا «رد صلاحيت» در آن نهاد سازوکار مختص به خود را دارد، اما اگر به حافظه تاريخي خود رجوع کنيم افرادي را پيدا خواهيم کرد که گاهي در يک دوره رد و در مرحلهاي ديگر توانستهاند از شوراي نگهبان اذن ورود به عرصه انتخابات را اخذ کنند. با اين تفسير ميتوان گفت شايد آقاي احمدي نژاد نيز بتواند به عنوان يک کانديدا در انتخابات سال ۱۴۰۰ حضور داشته باشد.
جريانات سياسي در ايران، هم فرصت طلب هستند هم قاتلين احزاب شده اند
فلاحت پيشه در پاسخ به اين سوال که اگر احمدي نژاد از سد شوراي نگهبان عبور ميکند، آيا اين احتمال وجود دارد که بخشي از اصولگرايان دوباره به سمت او تمايل پيدا کنند؟، افزود: افراد حاضر در جريانات سياسي ايران جزو فرصت طلب ترين بازيگران سياسي هستند. متاسفانه همين نگاه فرصت طلبانه باعث شده تا در کشور ما احزاب به معناي واقعي شکل نگيرند. در کشور ما جريانات سياسي به اين دليل که نميخواهند زير بار تعهد بروند، تبديل به قاتلين احزاب شدهاند، زيرا ماهيت «حزب» بر اين اصل استوار است که در برابر فعاليتها و وعدههاي داده شده پاسخگو باشد.
حقوق مردم در ميان شعارهاي توخالي سياسيون قرباني مي شود
وي ادامه داد: امروز جريانات سياسي موجود در ايران منافع فردي و درون سيستمي خود را ارحج بر منافع مردم ميدانند. افراد حاضر در اين جريانات در مناصب رده بالاي حاکميتي قرار دارند و اگر براي مدتي نيز از گردونه خارج شوند، بار ديگر با طمع و يا حتي عقدههاي جديد پا به عرصه ميگذارند. متاسفانه اين ديدگاه منفعت طلبانه کار را از توافقهاي پشت پرده به تباني کشانده و در اين وسط نيز بايد شاهد قرباني شدن حقوق مردم در ميان شعارهاي تو خالي اين دست از سياسيون در ايام انتخابات باشيم.
وي تاکيد کرد: با اين تفاسير، از سياسيون فرصت طلب حاضر در کشور هيچ چيزي بعيد نيست و اين احتمال وجود دارد که شايد آنها به سمت آقاي احمدي نژاد نيز بروند.
فلاحت پيشه درباره حضور چهره هاي جوان در انتخابات رياست جمهوري آينده گفت: دموکراسي داراي دو سقف مشخص است. اول اينکه يک بازيگر در عالم سياست دايرهاي تعريف شده در حوزه اختيارات دارد و ديگر اينکه سياستمداران از يک زمان محدود براي انجام کار خود بهرهمند هستند که در کشور ما بر اساس برنامههاي توسعهاي اين زمان در حدود ۸ سال در نظر گرفته شده است.
برخي نمايندگان مجلس يازدهم بخاطر کهولت سن توانايي کار دو ساعته را هم ندارند
وي تصريح کرد: با يک نگاه کارشناسي ميتوان گفت که در کشور ما امر دموکراسي داراي نقص است. زيرا افرادي در مناصب حاکميتي حضور پيدا ميکنند که اصولا قائل به دو سقف مذکور نيستند. امروز در جمع سياسيون کشور ما افرادي حضور دارند که به دليل کهولت سن حتي نميدانند چه صحبتي را خطاب به چه فردي بيان ميکنند. متاسفانه زماني هم که از اين افراد انتقاد کنيم، به سرعت واکنش جدي نشان ميدهند. حضور همين افراد و اصرار آنها براي ورود به مجلس يازدهم نيز عاملي شد تا برخي از نمايندگان کوشا و کاربلد مجلس دهم از دور خارج شده و جاي آنها برخي افراد بنشينند که حتي توانايي کار دو ساعته در طول روز را ندارند.
در نبود حزب، تباني هاي سياسي صورت مي گيرد
نماينده سابق مجلس گفت: امروز کشور ما با طيفي از سياسيون مواجه است که عمر کاري آنها سي سال قبل تمام شده، اما اين افراد هنوز در وادي سياست حضور دارند. بنده به صراحت ميگويم کساني که در کشور ما فرياد غربي بودن مفهوم حزب را سر ميدهند، به صورت غير مستقيم به مردم ظلم ميکنند. زيرا در نبود احزاب قوي مسائلي همچون تبانيهاي سياسي، در قدرت ماندن افراد نالايق، بده بستانهاي آسيبزا، اعمال خلاف منافع ملي و حتي گسترش رانت شکل ميگيرد.
فلاحت پيشه در پاسخ به اين سوال که پيشبيني شما اين است که ميدان دار انتخابات ۱۴۰۰ نيز اين افراد خواهند بود؟، خاطرنشان کرد: به نظر ميرسد که با وضع موجود ما شاهد يک دور باطل باشيم که پيش از نيز وجود داشت. مردم کشور ما آنقدر نجيب هستند که به خاطر ميهن خود و مقابله با تهديدات خارجي موجود دوباره به پاي صندوقهاي رأي ميروند، اما اين دست از سياستمداران با اعمال و شعارهاي توخالي خود، هر روز مردم ما را مأيوستر ميکنند.
وي تاکيد کرد: بنده اميدوار هستم افراد متعهد و متدين حاضر در دولت کنوني و مجلس جديد تلاش کنند تا شرايطي را به وجود بياورند که مردم نسبت به تعيين سرنوشت خود در انتخابات بيش از پيش ترغيب شوند و جريانات سياسي نيز با وجود بده بستانهاي موجود در ميان خود تلاش کنند تا در سال ۱۴۰۰ براي رفع مشکلات مردم با هم مبارزه کنند.
بازار