فارس/ سفير ايران در لندن با اشاره به نشست امشب شوراي امنيت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ عنوان کرد: آمريکا حتي در بين متحدانش نيز منزوي شده بود، به نحوي که پامپئو مجبور شد اين جلسه را زودتر ترک کند.
«حميد بعيدينژاد» سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن امشب (سهشنبه) پس از نشست شوراي امنيت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ در توئيتي به انزواي آمريکا در اين نشست اشاره کرد و نوشت: «نشست شوراي امنيت سازمان ملل، وحدت بين همه اعضا به جز آمريکا را در حمايت قاطع از توافق هستهاي (برجام) و محکوم کردن سياست ايالات متحده آمريکا ثابت کرد.»
وي افزود: «آمريکا حتي در بين متحدانش نيز منزوي شده بود، به نحوي که پامپئو مجبور شد اين جلسه را زودتر ترک کند.»
نشست شوراي امنيت با موضوع اجراي قطعنامه ۲۲۳۱ درباره برجام امشب برگزار شد.ادعاهاي ضد ايراني مايک پامپئو وزير خارجه آمريکا در نشست شوراي امنيت سازمان ملل متحد با مخالفت طرفهاي مختلف از جمله متحدان اين کشور روبرو شد.
نماينده آلمان در اين نشست مخالفت کشورش را با استفاده آمريکا از ساز و کار حل و فصل اختلافات در برجام براي بازگرداندن تحريمهاي بينالمللي عليه ايران اعلام کرد.
محمدجواد ظريف وزير خارجه ايران نيز در اين نشست طي سخناني عنوان کرد: همانطور که در نامه رئيس جمهوري اسلامي ايران به رهبران دولتهاي باقيمانده در برجام در هشتم مه ۲۰۱۸ مشخص شده است، هرگونه محدوديت جديد توسط شوراي امنيت، بر خلاف تعهدات اساسي است که به ملت ايران داده شده است. در چنين سناريويي، گزينه هاي ايران، همانطور که قبلاً به بقيه طرفهاي برجام اطلاع داده شده، قاطع خواهد بود و ايالات متحده و هر موجوديتي که ممکن است به آن کمک کند – يا به رفتار غيرقانوني آمريکا تن دهد- مسئوليت کامل را بر عهده خواهد داشت.
نماينده روسيه در سازمان ملل متحد نيز در نشست شوراي امنيت از بيانيه ضد ايراني وزير خارجه آمريکا انتقاد کرد.
«مايک پامپئو»، وزير خارجه آمريکا در اين نشست بار ديگر ادعاهاي تکراري عليه ايران را مطرح کرد. او بعد از اتمام سخنانش جلسه مجازي را ترک کرد که اين موضوع با انتقاد نماينده روسيه همراه شد.
پامپئو در ابتداي سخنانش مدعي شد ايران درخواست آمريکا براي کمک در زمينه مبارزه با ويروس کرونا را رد کرده است.
پامپئو در ادامه به موضوع اتمام محدوديتهاي تسليحاتي عليه ايران در اکتبر پرداخت و گفت: «ايران [در صورت اتمام محدوديتهاي تسليحاتي] قادر به خريد و فروش سلاح خواهد بود. اگر شما اقدام نکنيد، ايران قادر به خريد جنگنده خواهد بود و اين کشورهاي اروپايي را در تيررس ايران قرار خواهد داد.»
وي همچنين ادعا کرد: «رفع محدوديتهاي تسليحاتي عليه ايران به اين کشور اجازه دسترسي به هواپيما و زيردريايي را خواهد کرد و ايران با آنها آزادي تردد دريايي در آبراههاي منطقه را تهديد خواهد کرد.»
بازار