برنا/ عضو عالي سياستگذاري اصلاحطلبان گفت: در ساختار جديد همگي اتفاق نظر داريم اگر آقاي خاتمي بپذيرد، به عنوان رئيس اين ساختار معرفي شود.
استعفاي رئيس و نايب رئيس شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان، باعث ايجاد شائبههايي در خصوص بحث جايگزين موسويلاري و عارف و برنامه اين جريان سياسي کشور براي شرکت در انتخابات 1400 شده است. در پاسخ به اين شائبهها «زهرا شجاعي»، عضو شوراي عالي سياستگذاري، در گفتوگو با خبرگزاري برنا علاوه بر اينکه وضعيت شورا را مبهم دانست، اظهار نظر در مورد جانشيني و برنامه اين شورا براي انتخابات را به بعد از برگزاري جلسات موکول کرد.
اما «حميده زرآبادي»، يکي ديگر از اعضاي شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان که نمايندگي مجلس دهم را در کارنامه خود دارد، ضمن اظهار بياطلاعي نسبت به جانشيني و برنامه اين شورا براي انتخابات پيش رو به خبرنگار سياسي خبرگزاري برنا گفت: در خصوص وضعيت ادامه فعاليت شوراي اصلاحطلبان بايد جلسهاي برگزار شود و در مورد آن تصميم بگيريم، چراکه فعاليت اين شورا قائم به فرد نيست که بتوانم پاسخ بدهم.
اين عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان در رابطه با زمان برگزاري جلسات اين شورا افزود: در اين مورد هنوز اطلاعي ندادند و زمان برگزاري جلسات مشخص نشده است.
اما «عزتالله تقواييان»، عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان، ضمن آن که از شکلگيري ساختار جديدي به جاي اين شورا خبر داد به برنا گفت: با توجه به اينکه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحطلبان بنيانگذار شوراي عالي است، در حال حاضر به علت اينکه رئيس و نايب رئيس اول استعفا دادند و نايب رئيس دوم هم، که رئيس دورهاي جبهه اصلاحات است و هر 3 ماه رئيس ميشود، در حال پيگيري است و از هيات رئيسه باقي مانده، دعوت به عمل آورده که توضيحاتي در خصوص ادامه فعاليت شوراي عالي بدهند.
دبيرکل مجمع دانشآموختگان ايران ادامه داد: ساختار قبلي اين شورا به اين صورت بود که علاوه بر 30 حزب، 6 نفر از جمله عارف، سلامتي، اکرمي و معين هم عضو اين شورا بودند که بعضا حضور کمرنگي هم در جلسات داشتند و مورد استقبال ساير اعضاء هم قرار نميگرفتند. در واقع صحبت مخالفين حضور اين 6 نفر، بر اين اساس بود که در جلسهاي که دبيرکل حزبي که به عنوان مثال بيش از 50 هزار تا عضو دارد، چرا اين شخص حقيقي هم حضور دارد؟
تقواييان با تاکيد براينکه 30 حزب عضو شوراي عالي سياستگذاري ساختار اين شورا را قبول نداشتند، تصريح کرد: لذا به جاي ساختار قديمي شوراي عالي بايد ساختار جديدي در قالب پارلمان اصلاحات و يا نام ديگري تعريف شود.
اين چهره اصلاحطلب در خصوص جايگزيني عارف و موسويلاري اظهار کرد: در ساختار جديد 30 حزب همچنان حضور دارند چراکه اين احزاب مجوز رسمي از وزرات کشور دارند. طبق ساختاري که براي پارلمان اصلاحات تعريف شده است، با هماهنگي خاتمي جايگاه رئيس پارلمان را هم تعريف کرده بوديم. همچنين در خصوص حضور افراد در پارلمان به اين صورت است که از افراد تاثيرگذار در جامعه استفاده کنيم. به عنوان مثال 10 نفر از چهرههاي تاثيرگذار روزنامهنگار و هنرمند در پارلمان حضور داشته باشند و يا از استانداران و وزراي سابق چند نفر حضور داشته باشند.
تقواييان در توضيح جايگاه رياست پارلمان اظهار کرد: در ساختار جديد همگي اتفاق نظر داريم که اگر خاتمي بپذيرد، به عنوان رئيس اين ساختار معرفي شود، همچنين ساختار جديد داراي شوراي مرکزي با حدود 50 نفر عضو است که برنامهريزي و هدايت امور برعهده شوراي مرکزي است.
اين عضو شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان ادامه داد: در ساختار جديد 30 نفر دبيرکل احزاب اعضاي ثابت هستند و اگر آقاي خاتمي هم بپذيرند، ايشان هم عضو ثابت است و در رابطه با حضور مابقي اعضاء در حال برنامهريزي هستيم.
تقواييان ضمن تاکيد بر عضويت خبرنگاران و هنرمندان در ساختار جديد اصلاحطلبان خاطرنشان کرد: قطعا از حضور ساير قشرهاي جامعه نظير روزنامهنگاران و هنرمندان در اين ساختار استفاده خواهيم کرد چراکه به اين صورت جريان اصلاحات پيوند خود را با جامعه عميقتر ميکند. به عبارت ديگر به اين ترتيب ارتباط رأس اصلاحطلبان با بدنه تقويت ميشود.
تقواييان در پاسخ به اين پرسش که به غير از خاتمي، فرد ديگري براي رياست ساختار جديد مطرح است؟ يادآور شد: خير، به عنوان ليدر فرد ديگري مطرح نيست. همه در مورد آقاي خاتمي اتفاقنظر دارند. هر چند که عارف از چهرههاي شناخته شده اصلاحطلبان است اما به توصيه خاتمي رأي به رياست عارف براي شوراي عالي سياستگذاري اصلاحطلبان داديم.
بازار