ايلنا/ يک فعال سياسي اصلاحطلب گفت: به نظر من بايد هرچه سريعتر جايگزين شورايعالي سياستگذاري تعيين شود. همچنين لازم است که اصلاحطلبان به گفتوگوهاي دروني بپردازند.
غلامرضا ظريفيان فعال سياسي اصلاحطلب در گفتوگو با ايلنا، در پاسخ به سوالي درباره اينکه آيا نامه اخير موسوي خوئينيها به منزله فعال شدن وي و طيف همفکران او در عرصه سياسي است، گفت: تصور من اين طور نيست، حتي از بعضي از افراد موثري که در کنار آقاي موسوي خوئينيها هستند، درخصوص اين نامه پرسيدم و آنها هم عنوان کردند که انتشار نامه تصميمگيري شخص ايشان بوده و به يک جمعبندي رسيدند و به اعتبار آن جمعبندي شخصي احساس کردند که بايد در اين شرايط ورود کنند و نظرات خود را بگويند.
وي ادامه داد: اين مساله بيشتر تصور جريان کارگزاران است که تلاش ميکند يک دستهبندي اين چنيني ايجاد کند، وگرنه مجمع روحانيون و شخص آقاي خوئينيها در اين دو دهه اخير هيچگاه نگاه مرزبندي شده و راديکال به آن معنا که آنها ميگويند، ارائه نکردند.
ظريفيان در ادامه اظهار داشت: اينکه گفته ميشود اين نامه سومين گام براي جدايي و فعاليت طيف راديکال است را قبول ندارم، اين بيشتر روايتسازي است. اين نامه بيشتر براساس تصميم کسي که در تاريخ انقلاب سابقه، مسئوليت و نقشي داشته تنظيم شده و با خود به اين جمعبندي رسيده که نامهاي را به اين شکل ارائه کند که حتي نزديکان ايشان هم از اينکه قصد انجام چنين کاري وجود داشته، بياطلاع بودند.
وي افزود: به دليل عدم حضور احزاب قوي و اثرگذار، شرايط اصلاحطلبان يک وضعيت سيال و ژلاتيني است و در نتيجه اين ويژگي، سليقهها و تفکرات متنوعي در آن وجود دارد، لذا اين مساله منجر به برخي چنددستگيها و اظهارنظرهاي غيرمنطبق با واقعيت ميشود.
اين فعال سياسي اصلاحطلب در ادامه با تاکيد بر ضرورت گفتوگو درون جريان اصلاحطلب، بيان داشت: به نظر من بايد هرچه سريعتر جايگزين شورايعالي سياستگذاري تعيين شود. همچنين لازم است اصلاحطلبان در درون به گفتوگو بپردازند و براي سه پرسش مهمي که براي تداوم فعاليت و تصميمگيري در خصوص آينده با آن مواجه هستند پاسخي بيايند، نخست اينکه قصد حضور در انتخابات دارند يا نه، دوم اگر قصد حضور دارند اساسا امکان اين اتفاق براي آنها وجود دارد يا نه و سوم اينکه اگر امکان هم وجود دارد آيا زمينههاي اجتماعي آن هم فراهم است يا خير؟
وي در پايان گفت: بخشي از گفتههاي رهبر اصلاحات هم اين بود که ما بايد از اصلاحات سياستمحور به اصلاحات جامعهمحور تغيير رفتار بدهيم، بايد اين مساله بررسي شود که قرار است با تغيير رويکرد در اين حوزه فعال شوند و ادبيات و برنامهريزي ويژه آن حوزه را ايجاد کنند يا خير. به عقيده من لازمه مهم اين روزهاي اصلاحطلبان گفتوگوهاي خيلي جدي با يکديگر درون جريان اصلاحات است.
بازار